Πέμπτη 24 Ιουνίου 2010

Απολύσεις για 269 εργαζόμενους στην ΑΓΡΟΓΗ Α.Ε. - Αντιδράσεις στα Τρίκαλα


Δεκάδες Τρικαλινοί εργαζόμενοι στον Νομάρχη Τρικάλων σήμερα - Δηλώσεις Χατζηγάκη



Για μαζικές διώξεις και απολύσεις 269 εργαζομένων στην ΑΓΡΟΓΗ Α.Ε. από την Κυβέρνηση, κάνει λόγο ο πρώην Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Σωτήρης Χατζηγάκης, μετά την δημοσιοποίηση του Σχεδίου Νόμου της Κυβέρνησης που αποφάσισε την κατάργηση της ΑΓΡΟΓΗ Α.Ε.


«Πρόκειται για μαζικούς διωγμούς και απολύσεις εργαζομένων, οι οποίοι κυριολεκτικά πετιούνται στο δρόμο και ανατρέπεται δραματικά η υπηρεσιακή και οικογενειακή τους ζωή. Είναι βέβαιο ότι οι σχετικές προβλέψεις του υπό ψήφιση νόμου αφίστανται συνταγματικών και νομικών προβλέψεων της ισχύουσας νομοθεσίας και οι εργαζόμενοι οι οποίοι κατάφορα αδικούνται με τις ρυθμίσεις του εν λόγω νομοσχεδίου, σίγουρα θα δικαιωθούν δια των αποφάσεων της Ελληνικής δικαιοσύνης, που θα ακολουθήσουν», αναφέρει ο κ. Χατζηγάκης.

Στο σχέδιο νόμου, καθώς και στη συννημένη αιτιολογική έκθεση, αναφέρεται ότι καταγγέλονται οι συμβάσεις εργασίας του προσληφθέντος προσωπικού λόγω κατάργησης της ΑΓΡΟΓΗ Α.Ε. και της μη-μεταφοράς σε άλλο φορέα των αρμοδιοτήτων της.

«Το επιχείρημα αυτό είναι ψευδέστατο και προσχηματικό, αφού τα αντικείμενα και οι δράσεις της ΑΓΡΟΓΗ συνεχίζουν να υπάρχουν και μεταφέρονται σε άλλο φορέα», αναφέρει από την πλευρά του ο κ. Χατζηγάκης και προσθέτει «Γιατί σε όλους τους άλλους φορείς που καταργούνται, λόγω κατάργησης των αρμοδιοτήτων τους, λαμβάνεται μέριμνα μετακίνησης του προσωπικού τους σε άλλους φορείς του ευρύτερου δημόσιου τομέα και γίνεται επιλεκτική, αρνητική μεταχείριση, μόνο για τους 269 προσληφθέντες υπαλλήλους της ΑΓΡΟΓΗ Α.Ε.;

Πως δικαιολογείται και αιτιολογείται η διαφορετική αντιμετώπιση του προσωπικού της ΑΓΡΟΓΗ Α.Ε. σε προσληφθέντες την 14η Αυγούστου του 2009 και σε προσληφθέντες πριν την ημερομηνία αυτή; Όλα αυτά καταδεικνύουν κατά τον πλέον ευκρινή και σαφέστατο τρόπο ότι δεν πρόκειται για νόμιμες απολύσεις, αλλά για μαζικές διώξεις νέων υπαλλήλων σ` αυτή τη δύσκολη οικονομική συγκυρία, που πετιούνται κυριολεκτικά στο δρόμο, με διαδικασίες παράνομες και αντισυνταγματικές, που προσδιορίζουν άνιση, διακριτική μεταχείριση μεταξύ των καταργούμενων φορέων και εντός του ίδιου φορέα (ΑΓΡΟΓΗ Α.Ε.)».

Να παραμείνουν στο Δημόσιο ζητούν οι δεκάδες Τρικαλινοί εργαζόμενοι της «ΑΓΡΟΓΗ. ΑΕ»


Με τον Νομάρχη Τρικάλων Ηλία Βλαχογιάννη συναντήθηκε σήμερα, αντιπροσωπεία των δεκάδων Τρικαλινών εργαζομένων της «ΑΓΡΟΓΗ Α.Ε.», οι οποίοι είχαν προσληφθεί λίγο πριν τις πρόωρες εθνικές εκλογές του 2009 και πλέον τελούν υπό απόλυση με Νόμο που θα κατατεθεί στην Βουλή.


Οι ίδιοι στη συνάντησή τους με τον Νομάρχη έκαναν λόγο για «πολιτικές διώξεις» μιας και απολύονται μόνο όσοι είχαν προσληφθεί έναν μήνα πριν τις Εθνικές εκλογές και συγκεκριμένα 269 άτομα.


«Ήρθαμε στον κ. Νομάρχη για να καταγγείλουμε την πρόθεση της κυβέρνησης να απολύσει 269 υπαλλήλους της ΑΓΡΟΓΗΣ. Η ΑΓΡΟΓΗ έφερε εις πέρας την ψηφιοποίηση η οποία έδωσε στους αγρότες χρήματα κάτι που δεν θα γινόταν σε διαφορετική περίπτωση», ανέφεραν οι εργαζόμενοι που διαμαρτυρήθηκαν και για την «λάσπη» -όπως είπανε- που έχουν δεχτεί όλο αυτό τον καιρό.

Οι ίδιοι παραδέχθηκαν πως ευελπιστούσαν σε μια … μετάταξη για να παραμείνουν στο Δημόσιο, αφού ουσιαστικά το έργο της ψηφιοποίησης σχεδόν ολοκληρώθηκε και θα μπορούσε να ολοκληρωθεί με μόνιμους υπαλλήλους…

Ταυτόχρονα κατήγγειλαν πως καιρό τώρα είχε ξεκινήσει μια μετάθεσή πολλών εξ΄ αυτών σε άλλες περιοχές μακριά από τα Τρίκαλα, με σκοπό -όπως είπανε -να υποβάλλουν παραιτήσεις.

Το βράδυ, όπως ανέφεραν θα γινότανε συνάντηση όλων των υπό απόλυση εργαζομένων στην Αθήνα για να αποφασίσουν τις περαιτέρω κινήσεις τους.

Από την πλευρά του ο κ. Βλαχογιάννης ανέφερε πως «Θεωρούμε το δικαίωμα στην εργασία ιερό, θεωρούμε ότι οι εργαζόμενοι εφόσον προσλήφθηκαν νόμιμα και δεν έχει προκύψει κάτι σε βάρος της διαδικασίας πρόσληψης, τότε δικαιούνται να έχουν την ίδια μεταχείριση, ανεξαρτήτως του πότε προσλήφθηκαν. Η κυβέρνηση θα πρέπει να επανεξετάσει τη θέση της αν καταργεί έναν οργανισμό θα πρέπει να λάβει μέριμνα τους ανθρώπους που εργάζονται εκεί και σε μια περίοδο έκρηξης της ανεργίας να πετάμε και άλλους ανθρώπους στο δρόμο είναι ότι χειρότερο για τον τόπο».

trikalanews.gr






Δημοσίευσέ το στο:

1 σχόλιο:

  1. ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΛΥΣΗ ΤΩΝ 269ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ ΑΟΡΙΣΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΤΗΣ ΑΓΡΟΓΗΣ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΑΥΤΗΣ.

    ΘΕΛΩ ΝΑ ΚΑΤΑΘΕΣΩ ΟΤΙ ΤΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ ΠΟΥ ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΕΣ ΟΙ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ (4 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ)ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΑΠΟ ΟΡΙΣΜΕΝΟΥΣ ΚΥΚΛΟΥΣ ΠΟΥ ΚΑΤΕΘΥΝΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΟΡΙΣΜΕΝΟΥΣ (ΞΕΡΟΥΜΕ ΠΡΟΣΩΠΑ ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ) ΠΟΥ ΔΕΝ ΚΑΤΑΦΕΡΑΝ ΜΠΟΥΝΕ ΣΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΑΥΤΕΣ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΨΗΦΟΦΟΡΟΙ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΟΡΙΣΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΣΤΕΛΕΧΟΙ ΚΑΙ ΕΠΙ ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΚΑΝΑΝΕ ΠΟΛΕΜΟ ΛΑΣΠΗΣ (ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΤΑ ΤΑ ΜΠΛΟΚ ΑΥΤΑ) ΑΝ ΔΕΙΣ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ Ο ΛΟΓΟΣ ΔΙΩΓΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΑΧΑΜΟΥ ΟΤΙ ΚΑΤΑΡΓΕΙΤΑΙ ΤΟ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΑΛΛΑ ΣΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ΑΥΤΟ ΜΕΤΑΦΕΡΕΤΑΙ ΑΛΛΟΥ ΣΤΟΝ ΟΠΕΚΕΠΕ .ΑΚΟΥ ΡΑΔΙΟ (http://www.athina984.gr/node/105361)ΚΑΙ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΜΕΤΑΤΑΓΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ 269 ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ.
    ΚΑΙ ΔΕΝ ΦΥΓΟΥΝ ΟΛΟΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΓΡΟΓΗ ΚΡΑΤΑΝΕ 70 ΠΑΛΙΟΥΣ ΜΕ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΣΧΕΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ (ΑΟΡΙΣΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ)ΚΑΙ ΠΑΝΕ ΣΤΟΝ ΟΠΕΚΕΠΕ ΚΑΙ ΔΙΩΧΝΟΥΝΕ 270 (ΑΟΡΙΣΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ).ΠΕΡΑΣΑΝΕ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΗ ΓΝΩΜΗ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΑΧΑ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΕΣ.Η ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΣΤΕΙΛΕ ΚΑΙ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΝΑ ΒΡΕΙ ΚΑΤΙ ΚΑΠΟΙΑ ΠΑΡΑΝΟΜΙΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΒΡΗΚΕ ΤΙΠΟΤΑ ΠΕΡΑ ΤΟΥ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΟΧΥΡΩΜΕΝΗ Η ΜΟΝΙΜΟΤΗΤΑ ΤΩΝ 340 ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΙΑΣ ΚΑΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΕΚΘΕΣΗ ΤΟΥ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ Κ.ΦΛΟΓΑΙΤΗ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΝΟΜΙΜΟΙ ΚΑΙ ΜΟΝΙΜΟΙ.

    ΑΝΟΙΓΕΙ Ο ΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΙΩΓΜΟ ΤΩΝ ΑΟΡΙΣΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΟΠΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΚΑΙ ΟΠΟΙΑ ΚΥΒΕΡΝHΣΗ ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΕΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΙΣΧΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή