Σάββατο 19 Ιουνίου 2010

Τα Τρίκαλα διεκδικούν τον Πανθεσσαλικό φορέα διαχείρισης απορριμμάτων


Το αίτημα θα συζητηθεί στη γενική συνέλευση της ΠΑΔΥΘ Α.Ε. που θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Τρίτη



Τον ορισμότης έδρας του Ενιαίου Φορέα Διαχείρισης Απορριμμάτων στα Τρίκαλα θα διεκδικήσει ο δήμαρχος Τρικκαίων και πρόεδρος της ΠΑΔΥΘ Α.Ε. κ. Μιχάλης Ταμήλος.

Μία πρώτη συζήτηση για το συγκεκριμένο αίτημα αναμένεται να γίνει την ερχόμενη Τρίτη, 22 Ιουνίου, κατά τη γενική συνέλευση της Περιβαλλοντικής Αναπτυξιακής Δυτικής Θεσσαλίας Α.Ε. Η λειτουργία του ΧΥΤΑ στην Παλαιοσαμαρίνα, η μετατροπή του σε Χώρο Υγειονομικής Ταφής Υπολειμμάτων και η ύπαρξη του Κέντρου Ανακύκλωσης στο Αρτεσιανό, έχουν δώσει το συγκριτικό πλεονέκτημα στη Δυτική Θεσσαλία στο τομέα της διαχείρισης των απορριμμάτων.

Το συγκεκριμένο συγκριτικό πλεονέκτημα σε συνδυασμό με την ούτως ή άλλως, υπερσυγκέντρωση υπηρεσιών και αρμοδιοτήτων στη Λάρισα, λόγω της νέας περιφερειακής δομής της διοίκησης και αυτοδιοίκησης, στοιχειοθετούν, σύμφωνα με τον κ. Ταμήλο, το αίτημα για τα χωροθέτηση στα Τρίκαλα, του Ενιαίου Κέντρου Διαχείρισης των Απορριμμάτων σε επίπεδο Θεσσαλίας.
Υπενθυμίζεται ότι οι αρμοδιότητες για τη διαχείριση των απορριμμάτων θα ασκούνται αποκλειστικά σε επίπεδο Περιφέρειας. Επομένως, τίθεται ζήτημα ακόμη και για την ύπαρξη της ΠΑΔΥΘ. Ζήτημα τίθεται και για τα προνόμια που έχει ο δήμος Παληοκάστρου στα όρια του οποίου λειτουργεί ο ΧΥΤΑ. Ο δήμαρχος Παληοκάστρου κ. Γιώργος Στουρνάρας, κατά την πρόσφατη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της ΠΑΔΥΘ, έθεσε ζήτημα, μετά την κατάργηση του δήμου του, να εκπροσωπείται στο μελλοντικό δ.σ. της ΠΑΔΥΘ, ο Παλαιόπυργος, είτε μέσω του προέδρου του τ.σ., είτε μέσω δημοτικού συμβούλου. Το θέμα θα συζητηθεί στη γενική συνέλευση της ΠΑΔΥΘ που θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη.

Η έγκριση του έργου
Πέραν αυτού, στην προσεχή γενική συνέλευση της ΠΑΔΥΘ αναμένεται να εγκριθεί και η ανάθεση της μετατροπής του Χώρου Υγειονομικής Ταφής απορριμμάτων σε ΧΥΤΗ, στην ΕΥΡΩΠΛΑΝ ΑΕ στην οποία καταχωρήθηκε και το συγκεκριμένο έργο.

Λάζαρος Μάμαλης

Δημοσίευσέ το στο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου