Παρασκευή 27 Αυγούστου 2010

Εγκαίνια της γέφυρας στην Παλαιοκαρυά Τρικάλων

Παρουσία του Νομάρχη Τρικάλων κ. Ηλία Βλαχογιάννη, του αντινομάρχη κ. Κοτρώνη, των Δημάρχων Πύλης, Πινδέων και Γόμφων κ.κ. Κουφογάζου, Παντέρα και Παλλαντζά, του Διευθυντή των Τεχνικών Υπηρεσιών της Νομαρχίας κ. Μπούτσια, του Τοπικού Συμβουλίου και κατοίκων της περιοχής, πραγματοποιήθηκαν σήμερα Παρασκευή 27-08-2010 τα εγκαίνια της τοξωτής λίθινης γέφυρας στην Παλαιοκαρυά.





Το έργο «Αποκατάσταση και ανάδειξη της τοξωτής λίθινης γέφυρας» ήταν προϋπολογισμού 220.000 ευρώ με χρηματοδότηση από το πρόγραμμα «Πίνδος».

Αρχικά έγινε ο αγιασμός, με τον αντινομάρχη αρμόδιο για τα έργα κ. Κοτρώνη να προλογίζει την όλη εκδήλωση.

Στον χαιρετισμό του ο Νομάρχης Τρικάλων κ. Ηλίας Βλαχογιάννης ανέφερε:


«Έχουμε συντηρήσει μέχρι τώρα πέντε γεφύρια και είναι ένα ακόμη πάνω στην Παναγία το οποίο θα προσπαθήσουμε να το εντάξουμε σε κάποιο πρόγραμμα. Από τα γεφύρια της Πύλης πέρασαν σπουδαίοι άνθρωποι. Ήταν τα μοναδικά περάσματα από την Ήπειρο στη Θεσσαλία και από τα βουνά στον κάμπο.

Καταλαβαίνετε όλοι σας την σπουδαιότητα αυτών των έργων για εκείνη την εποχή και την χρησιμότητά τους. Και πιστεύω ότι με την προσπάθεια που ξεκινήσαμε και που συνεχίζουμε ως Νομαρχία δίνουμε σε αυτά τα γεφύρια μια ζωή για τα επόμενα 200 χρόνια.

Αισθανόμαστε ιδιαίτερη ικανοποίηση γιατί με τη βοήθεια του Θεού και όλων των Δημάρχων και φορέων της περιοχής, του Πολιτιστικού Συλλόγου της περιοχής, των συνεργατών μου στη Νομαρχία και των κατασκευαστών μπορέσαμε και επιτελέσαμε αυτό το σημαντικό έργο».

Η τελετή των εγκαινίων ολοκληρώθηκε με το κόψιμο της κορδέλας.


Η αποκατάσταση και ανάδειξη της τοξωτής λίθινης γέφυρας στην Παλαιοκαρυά Τρικάλων ολοκληρώθηκε και η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Τρικάλων οργανώνει τελετή εγκαινίων την Παρασκευή 27 Αυγούστου στις 11 π.μ. παρουσία του Νομάρχη κ. Ηλία Βλαχογιάννη.

Το έργο προϋπολογισμού 220.000 ευρώ χρηματοδοτήθηκε από το ολοκληρωμένο πρόγραμμα ανάπτυξης Βόρειας και Κεντρικής Πίνδου («Πίνδος»), ενώ ανάδοχος ήταν η εταιρεία Γ.  Μπλούτσος –  Ε.Δ.Ε.
Με την εργολαβία έγινε αποκατάσταση και ανάδειξη της λίθινης γέφυρας Παλαιοκαριάς. Η γέφυρα είναι μονότοξη με ημικυκλικό τόξο πάνω σε βραχώδες υπόβαθρο.
Ειδικότερα εκτελέσθηκαν εργασίες:
α) Καθαρισμού βλάστησης από τα ακρόβαθρα και την ανωδομή της γέφυρας,
β) Διαμόρφωση και αποκατάσταση του μονοπατιού (λιθόστρωτο και λίθινη κλίμακα), το οποίο συνδέει τη γέφυρα με την οδό προς την Παλαιοκαρυά.
γ)Αποκατάσταση της γέφυρας, ήτοι: Αποκατάσταση λιθοδομής ακροβάθρων, καθαίρεση αρμολογημάτων, καθαρισμός επιφάνειας, αρμολογήματα, επισκευή ρωγμών και ενίσχυση  της λιθοδομής με ενέματα, επισκευή στηθαίων και δαπέδου κυκλοφορίας της γέφυρας.









Δημοσίευσέ το στο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου