Τετάρτη 25 Αυγούστου 2010

Συνεχίζεται η περιοδεία του Δημοτικού Θεάτρου Τρικάλων


Το έργο παρουσιάστηκε στους εξής περιοχές: ΕΛΑΤΗ, ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΙΚΑ, ΔΙΑΣΕΛΟ, ΒΑΛΚΑΝΟ, ΠΥΛΗ, ΚΡΑΝΙΑ, ΜΥΚΑΝΗ, ΠΟΛΥΝΕΡΙ, ΜΕΣΟΧΩΡΑ,  ΜΕΓΑΡΧΗ, ΜΙΚΡΟ ΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣΟ,  ΔΙΑΛΕΧΤΟ, ΑΡΔΑΝΙ, ΔΕΝΔΡΟΧΩΡΙ,  ΦΑΡΚΑΔΩΝΑ  Μ. ΚΑΛΥΒΙΑ,   ΧΑΙΔΕΜΕΝΗ, ΠΡΙΝΟΣ, ενώ θα ακολουθήσουν κι άλλες παραστάσεις σε πόλεις και χωριά του νομού μας.






Συνεχίζεται η περιοδεία του Δημοτικού Θεάτρου Τρικάλων με τη παράσταση «Γυναίκες στην Εξουσία» θεατρική διασκευή του έργου του Αριστοφάνη Εκκλησιάζουσες. 



Τέλος στις 31 Αυγούστου και στις 1 και 2 Σεπτεμβρίου το έργο θα παρουσιαστεί στο φυσικό του χώρο στο νέο θερινό θέατρο του Μύλου Ματσόπουλου. (πληροφορίες στο τηλ. 24310 20000).

Η παράσταση είναι προσαρμοσμένη σε μια κοντινή σ' εμάς εποχή. Οι γυναίκες βλέποντας το κατάντημα της οικονομικής και κοινωνικής εξαθλίωσης από ένα πολιτικό σύστημα που είναι ήδη διεφθαρμένο, αποφασίζουν να πάρουν την τύχη στα χέρια του. Οργανώνονται, κλέβουν τα ρούχα των αντρών τους, παρουσιάζονται στη βουλή μεταμφιεσμένες σε άνδρες και καταφέρνουν να πάρουν την εξουσία της πόλης. Οι άνδρες τους ξυπνούν, δεν βρίσκουν τα ρούχα τους και αναγκαστικά φορούν τα ρούχα των γυναικών τους.  Έχοντας πλέον την εξουσία στα χέρια τους οι γυναίκες, εφαρμόζουν ένα νέο κυβερνητικό πρόγραμμα που βασίζεται στην κατάργηση της περιουσίας, στην επιβολή της ισότητας, στην καθιέρωση των συσσιτίων αλλά επεκτείνεται ακόμη και στην κοινοκτημοσύνη... των ερωτικών συντρόφων, και στην προστασία των δικαιωμάτων στον έρωτα για τις γριές και τις άσχημες γυναίκες...

Συντελεστές:

Σκηνοθεσία: Στέφανος Νταλάσης, Σκηνικά: Στέργιος Στάμος,

Μουσική: Ανδρέας Τσέγας, Κοστούμια: Ντιάνα Ψάλλα, Αργυρώ Ποντίκα,

Χορογραφίες: Μαρία Γαδετσάκη, Φωτισμοί: Νίκος Κουνάβας,

Οργάνωση παραγωγής: Βικτωρία Καραμουζη.

Παίρνουν μέρος οι Ηθοποιοί: Παναγιώτης Ζαχαρόπουλος, Σία Φαράκη, Αντονέλλα Χήρα, Βίκυ Ιακωβάκη, Μαρία Γαδετσάκη, Ελένη Ποζιού.






Δημοσίευσέ το στο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου