Πέμπτη 23 Σεπτεμβρίου 2010

Ημέρα με ποδήλατα και χωρίς αυτοκίνητα χθες στα Τρίκαλα


Παιδιά από δημοτικά σχολεία και γυμνάσια της πόλης μετείχαν στις εκδηλώσεις για την Ημέρα Χωρίς Αυτοκίνητο.






Ημέρα με ποδήλατα και χωρίς αυτοκίνητα Με σύνθημα «Μετακινούμαστε έξυπνα, ζούμε καλύτερα», ο δήμος Τρικκαίων σε συνεργασία με τα γραφεία Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης των δύο εκπαιδευτικών βαθμίδων, τίμησαν την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Μετακίνησης που ήταν αφιερωμένη στην προσπάθεια προώθησης τρόπων μεταφοράς πιο φιλικών προς το περιβάλλον και πιο αποδοτικών αναφορικά με την ποιότητα ζωής του πολίτη.



Αρχικά έγινε συγκέντρωση δεκάδων μαθητών με τα ποδήλατά τους μπροστά από το δημαρχείο με τη συμμετοχή του εμβληματικού ποδηλάτη της πόλης Στέλιου Βάσκου. Σε δήλωσή του ο αθλητής ανέφερε πως «είμαι χαρούμενος που βλέπω τόσα παιδιά εδώ που έχουν επιλέξει το ποδήλατο για την μετακίνησή τους, ένα μέσο που επίσης συμβάλλει κατά πολύ και στην διατήρηση μιας καλής υγείας.

Γι' αυτά τα παιδιά όμως οι πολιτικοί μας θα πρέπει να μεριμνήσουν ώστε να δημιουργηθούν ποδηλατόδρομοι και να μετακινούνται με περισσότερη ασφάλεια».



Από την πλευρά του ο δήμαρχος Μιχάλης Ταμήλος στο χαιρετισμό του τόνισε πως «εδώ και αρκετά χρόνια έχουμε ξεκινήσει σταδιακά να αναμορφώνουμε τους δρόμους και δημιουργούμε κατάλληλους ποδηλατόδρομους αλλά παράλληλα έχουμε στον τομέα αυτόν ένα μακροπρόθεσμο σχεδιασμό καθώς ήδη έχουμε δημιουργήσει πρόσβαση από τα άκρα της πόλης προς το κέντρο με ποδηλατόδρομους  και θεωρώ ότι σε μια πενταετία περίπου θα έχει ολοκληρωθεί το δίκτυο ώστε να είναι η πρώτη πόλη στην Ελλάδα που θα έχει πλήρες δίκτυο ποδηλατόδρομων».



Με επικεφαλής τον Στέλιο Βάσκο τα παιδιά κατευθύνθηκαν με τα ποδήλατά τους προς την κεντρική πλατεία όπου επιδόθηκαν σε μια σειρά από ευχάριστες δραστηριότητες όπως παιχνίδι μπάσκετ και ζωγραφική.





Δημοσίευσέ το στο:

1 σχόλιο:

  1. εγω που ολη την ημέρα οδηγούσα αυτοκίνητο στο κέντρο γιατί δεν πήρα χαμπάρι....???

    ΑπάντησηΔιαγραφή