Δευτέρα 25 Οκτωβρίου 2010

Περιοδεία του προέδρου του ΛΑΟΣ στην περιφέρεια Θεσσαλίας


To Σάββατο ο Πρόεδρος του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού Γεώργιος Καρατζαφέρης πραγματοποίησε επίσκεψη στην περιφέρεια Θεσσαλίας.





 Αρχικά παραβρέθηκε στη Λάρισα και συγκεκριμένα στο ξενοδοχείο Metropol όπου παραχώρησε συνέντευξη και έπειτα ομιλία σε πολυπληθής συγκέντρωση O κ.Καρατζαφέρης κατά την διάρκεια της ομιλίας του παρουσίασε τον συνδυασμό για την περιφέρεια Θεσσαλίας με ονομασία ΄΄ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΘΕΣΣΑΛΟΙ ΄΄με υποψήφιο περιφεριάρχη τον Αστέριο Ροντούλη και υποψήφιους αντιπεριφεριάρχες τους : Μητσιούλη Δημήτριο(Λάρισας), Μαρκάκη Παύλο (Μαγνησίας), Καρδαρά Κώστα (Καρδίτσας)και Μακρυγιάννη Χρήστο (Τρικάλων).


Επιπρόσθετα αναφέρθηκε στην δημοσιονομική πολιτική των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ και Νέας Δημοκρατίας, την κακοδιαχείριση στα οικονομικά του κράτους τονίζοντας ότι προστέθηκαν στο χρέος 130δις. ? κατά την διακυβέρνηση του Κ.Καραμανλή.  Χαρακτηριστικό απόσπασμα από την ομιλία του αναφέρει : « Η κακοδιαχείριση, η φαυλότητα και η ανικανότητα των δύο  μεγάλων κομμάτων που κυβέρνησαν τη χώρα, μας έφεραν σε  αυτή την οικτρή κατάσταση.

Ο κ. Καραμανλής ξέροντας τι  επρόκειτο να συμβεί τα παράτησε και έφυγε νύχτα  παραδίνοντας την εξουσία στον κ. Παπανδρέου.  Χρεοκόπησαν την χώρα με την ανικανότητα τους και τώρα  βρίζονται και αλληλοκατηγορούνται. Τι κέρδισα εγώ ενώ δεν  έχω κυβερνήσει και δεν έχω καμία ευθύνη για την σημερινή  κατάντια μας ψηφίζοντας το μνημόνιο;


Ψήφισα για την  σωτηρία της πατρίδας μας χωρίς δεύτερη σκέψη και  ενδοιασμό. Προσπάθησα, έψαξα, έτρεξα και εξασφάλισα  χρηματοδότηση 10 δις. με 3% φέρνοντας Υπουργό από χώρα  της Μέσης Ανατολής αλλά ο κ. Παπανδρέου δεν τα δέχτηκε.  Ο κ. Σαμαράς ενώ στην Ευρωβουλή ψήφιζε "ΝΑΙ " στην  Βουλή εκ του ασφαλούς ψήφισε "ΟΧΙ" όταν έμαθε την  πρόθεση μας».

 Αξίζει να σημειωθεί η παραδοχή του ότι ο ίδιος και οι βουλευτές του αναγκάστηκαν να ψηφίσουν υπέρ του μνημονίου καθώς, όπως χαρακτηριστικά είπε, έπρεπε να συνεχίσει το ελληνικό κρατικό ταμείο να καταβάλει μισθούς και συντάξεις ώστε να μην κατεβάσει ''ρολά'' η χώρα.


Επιπλέον αναφέρθηκε και στην ονομασία των Σκοπίων λέγοντας  πως: τα μεγάλα κόμματα έχουν συμφωνήσει και έχουν αποδεχτεί  την ονομασία του κρατιδίου των Σκοπίων σε «Δημοκρατία της  Μακεδονίας-Βαρντάσκα». Δεν αρκεί που   χαρίσαμε το  όνομα, αλλά τώρα θα πρέπει να δούμε εάν θα το δεχτεί ο  Γκρουέφσκυ.

Η Αμερική για τους δικούς της αυτοκρατορικούς  και στρατηγικούς λόγους έχει "υιοθετήσει" τα νέα αυτά  κρατίδια των Σκοπίων και του Κοσσόβου τα οποία και  συντηρεί διατηρώντας στρατιωτικές εγκαταστάσεις στα εδάφη  τους.


Είναι περισσότερο από σίγουρο ότι μελλοντικά αυτά θα  εκδηλώσουν αλυτρωτικές τάσεις και θα προβάλουν  εδαφικές  και εθνικές διεκδικήσεις. Μελλοντικά θα ζητήσουν πρόσβαση  στις Ελληνικές  θάλασσες καθώς και  την συνδιαχείριση των  παραλίων με ότι αυτό συνεπάγεται.  Ήδη υπηρεσίες και Δημαρχεία πόλεων της Β. Ελλάδας  κατακλύζονται από Σκοπιανούς που προσπαθούν  να  εφοδιαστούν με διάφορα επίσημα έγγραφα όπως  πιστοποιητικά καταγωγής, γεννήσεως κ.λπ. Αυτά προφανώς  την κατάλληλη στιγμή θα εμφανιστούν και θα  χρησιμοποιηθούν σαν ιστορικές και γεωγραφικές   "αποδείξεις".

Κλείνοντας την ομιλία του κάλεσε όλα τα κόμματα σε διάλογο και συναίνεση τονίζοντας πως η πατρίδα αντιμετωπίζει πολύ σοβαρά,  ουσιαστικά  προβλήματα και προκλήσεις.
Ζήτησε από τους Θεσσαλούς να υπερψηφίσουν τον συνδυασμό ''Ελεύθεροι Θεσσαλοί'' ώστε το να δοθεί δύναμη στον και φωνή στον Θεσσαλό πολίτη

Εν συνεχεία  ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ αποχώρησε για να επισκεφτεί το Βόλο όπου  παραχώρησε  συνέντευξη Τύπου και ομιλία  σε φίλους και ψηφοφόρους του στο ξενοδοχείο VolosPalace.





Δημοσίευσέ το στο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου