Τρίτη 26 Οκτωβρίου 2010

Θανάσης Μεριβάκης για δήμαρχος Φαρκαδόνας!!!


Σε μια απίστευτη μεγάλη συγκέντρωση εξελίχθηκε η εκδήλωση εγκαινίων του εκλογικού κέντρου του υποψηφίου δημάρχου






Του Βασίλη Αλεξίου


Σε μια από τις μεγαλύτερες συγκεντρώσεις που έγιναν ποτέ στη Φαρκαδόνα μίλησε το βράδυ του Σαββάτου ο υποψήφιος δήμαρχος του νέου Δήμου κ. Θανάσης Μεριβάκης. Κι όλα αυτά ενώ προγραμματισμένα ήταν μόνο τα εγκαίνια του εκλογικού του κέντρου! Άνθρωποι από κάθε γωνιά του νέου διευρυμένου Δήμου προσήλθαν στην εκδήλωση δίνοντας ώθηση νίκης στον κ. Θανάση Μεριβάκη, ο οποίος τους ευχαρίστησε συγκινημένος. Εκτός του πλήθους κόσμου, που έκλεισε τον κεντρικό δρόμο της Φαρκαδόνας για περισσότερες από 5 ώρες (!!!) πολλά ήταν και τα στελέχη, όλων των παρατάξεων που έδωσαν το παρών. Ήταν εκεί ο βουλευτής κ. Νίκος Λέγκας, ο νομάρχης κ. Ηλίας Βλαχογιάννης, ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ κ. Νίκος Μουζακιάρης, ο υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Τρικάλων κ. Χρήστος Μιχαλάκης, οι περισσότεροι υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι κ.α..



Ο κ. Μεριβάκης στην ομιλία του ανέπτυξε τους βασικούς άξονες του προγράμματός του τονίζοντας πολλές φορές πως «μαζί και ενωμένοι μπορούμε να πετύχουμε πολλά. Σε έναν αγώνα, χωρίς κομματικές σημαίες, μακριά από μικροπολιτικά συμφέροντα… Για έναν Δήμο πραγματικά ακηδεμόνευτο, που να μπορεί δυναμικά να διεκδικήσει από την κεντρική εξουσία και να απορροφά κονδύλια από Ευρωπαϊκά προγράμματα…». Ο επικεφαλής του συνδυασμού «ΜΑΖΙ δημιουργούμε τον νέο Δήμο Φαρκαδόνας» έθεσε τις βασικές προτεραιότητές του σημειώνοντας πως η εφαρμογή του προγράμματος θα ξεκινήσει από την… επόμενη μέρα ανάληψης της δημοτικής αρχής. «Ήρθε η ώρα» τόνισε ο κ. Μεριβάκης «για έναν Δήμο που θα δημιουργεί και θα εξασφαλίζει θέσεις εργασίας για τους νέους και τις νέες μας. Για έναν Δήμο που να μπορεί να χαράξει αναπτυξιακή στρατηγική για την περιοχή μας. Να αξιοποιήσει και να αναδείξει τα συγκριτικά της πλεονεκτήματα. Να δώσει ταυτότητα προέλευσης στα προϊόντα που παράγονται στα χωριά μας. Για έναν Δήμο που θα δημιουργήσει, επιτέλους, τις απαραίτητες υποδομές για την τουριστική ανάπτυξη. Είμαστε εδώ για να αγωνιστούμε για έναν Δήμο που θα βρίσκεται στο πλευρό του κάθε κατοίκου της περιοχής. Που θα φροντίζει για την επίλυση των καθημερινών του προβλημάτων».


 «Ο νέος Δήμος Φαρκαδόνας βρίσκεται μπροστά σε μια μεγάλη πρόκληση» συνέχισε ο κ. Μεριβάκης «και πιστέψτε με, ήρθε η ώρα της πραγματικής αλλαγής στον τόπο μας. Ήρθε η ώρα να δημιουργήσουμε όλοι μαζί. Να δώσουμε πνοή στα χωριά μας. Κίνητρα στα παιδιά μας για να παραμείνουν σ’ αυτά. Να δώσουμε κίνητρα στους αγρότες μας να παράγουν ποιοτικά προϊόντα, με τον Δήμο να εξασφαλίζει την προώθησή τους στις αγορές όχι μόνο της Ελλάδας, αλλά και του εξωτερικού. Να δώσουμε ταυτότητα στα προϊόντα μας, τα οποία μπορούν να γίνουν περιζήτητα μέσα από ένα κάθετο ολοκληρωμένο σύστημα διαχείρισης. Ο Δήμος πρέπει να είναι συντονιστής και οδηγός σε αυτή τη προσπάθεια…». «Είμαστε εδώ» εξακολούθησε ο κ. Μεριβάκης «για να δώσουμε κίνητρα στον επιχειρηματικό κόσμο απ’ όλη τη χώρα να επενδύσει στην περιοχή μας και να αναπτύξει δραστηριότητες στο μεγαλύτερο Βιομηχανικό Πάρκο της Κεντρικής Ελλάδας. Αυτό το Βιομηχανικό Πάρκο είχαμε δρομολογήσει και θα ήταν ήδη έτοιμο τώρα εάν είχαν όλοι δουλέψει όσο εμείς τα προηγούμενα χρόνια. Είμαστε, όμως, εδώ για να συνεχίσουμε και να ολοκληρώσουμε αυτή τη προσπάθεια, έχουμε το σχέδιο και τον τρόπο». Ο κ. Μεριβάκης κατέληξε αναφερόμενος στους βασικούς άξονες του συνδυασμού του: «

-Προώθηση και ολοκλήρωση του ΦΡΑΓΜΑΤΟΣ ΝΕΟΧΩΡΙΤΗ, έργου πνοής για ολόκληρο τον Νομό Τρικάλων.

-Κατασκευή μικροφραγμάτων, που θα εξασφαλίζουν την αντιπλημμυρική προστασία της περιοχής, αλλά και το απαιτούμενο για την άρδευση νερό.

-Επέκταση και ολοκλήρωση των δικτύων ύδρευσης και άρδευσης.

-Αγροτικός εξηλεκτρισμός.

-Άμεση προώθηση και λειτουργία του ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΟΥ ΠΑΡΚΟΥ Φαρκαδόνας, το οποίο θα εξασφαλίσει εκατοντάδες νέες θέσεις εργασίας για τους νέους του Δήμου.

 -Άνοιγμα του ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΟΥ ΠΑΡΚΟΥ Διιασέλλου, το οποίο θα βελτιώσει τα μέγιστα την κτηνοτροφική παραγωγή της ευρύτερης περιοχής.



-Ανάδειξη της Αρχαίας Πέλιννας και των μοναδικών ιστορικών θησαυρών που αυτή κρύβει.

-Ανάδειξη της αρχαίας πόλης Άτραξ, στην κοίτη του Πηνειού στα όρια της σημερινής Πηνειάδας.

-Αποκατάσταση και ανάδειξη των Βυζαντινών Μνημείων της περιοχής».







Δημοσίευσέ το στο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου