Τρίτη 26 Οκτωβρίου 2010

Στο επίκεντρο της εκλογικής μάχης να έρθουν τα μεγάλα λαϊκά προβλήματα


Τα συνολικά προβλήματα των εργαζομένων, της αγροτιάς, των αυτοαπασχολούμενων










Σε μια μαζικότατη και ενθουσιώδη συγκέντρωση των υποψηφίων  της Λαϊκής Συσπείρωσης  στο Δήμο Φαρκαδόνας μίλησε το Σάββατο ,στο Νεοχώρι ,η υποψήφια δήμαρχος Ευαγγελία Στεργίου .Στη συγκέντρωση συμμετείχε ,  μεταφέροντας την εμπειρία της από την προεκλογική μάχη, η υποψήφια αντιπεριφερειάρχης Τρικάλων με τη Λαϊκής Συσπείρωση Βάσω Μπακάση. 

Και αυτή η συγκέντρωση έδειξε τα θετικότατα μηνύματα  που έρχονται  από κάθε γωνιά του νέου δήμου ,καθώς και την αποφασιστικότητα των υποψηφίων και των φίλων της Λαϊκής Συσπείρωσης   να  «οργώσουν» την περιοχή ξεπερνώντας τα εμπόδια που βάζουν οι υποψήφιοι του δικομματισμού αλλά και τα διάφορα αναχώματα τους.

Στην ομιλία της η υποψήφια δήμαρχος Φαρκαδόνας Ευαγγελία Στεργίου στάθηκε  στον πολιτικό χαρακτήρα της εκλογικής αναμέτρησης της 7ης Νοέμβρη. Μεταξύ άλλων τόνισε:

 «Εμείς θέλουμε στο κέντρο αυτής της πολιτικής αναμέτρησης να φέρουμε συνολικά τα προβλήματα των εργαζομένων, των φτωχών λαϊκών στρωμάτων, της λαϊκής οικογένειας, όπως τα ζουν και τα βιώνουν στον τόπο εργασίας και στον τόπο κατοικίας. Μας ενδιαφέρουν οι συνθήκες στο χώρο της δουλειάς, είτε είναι στο δημόσιο, είτε στον ιδιωτικό τομέα., στο εργοστάσιο ,στην οικοδομή, στο χωράφι, στο μαντρί.


 Μας ενδιαφέρει το ωράριο της εργασίας των εργαζομένων. Είμαστε σταθερά υπερασπιστές του πενθήμερου, εφτάωρου, 35ωρου. Είμαστε σταθερά στο πλευρό των εργαζόμενων και διεκδικούμε υψηλού επιπέδου αμοιβές, με 1.400 ευρώ βασικό μισθό. Είμαστε σταθερά στο πλευρό των μικρών παραγωγών στο χωριό και ζητάμε  ελάχιστες εγγυημένες τιμές που να εξασφαλίζουν ένα ελάχιστο κέρδος για τον αγρότη και τον κτηνοτρόφο, να μπορεί να επιβιώσει, να συνεχίσει να καλλιεργεί τα χωράφια του, να παράγει τα προϊόντα του. Στηρίζουμε τους μικρομεσαίους επαγγελματίες των  χωριών, που πλήττονται βάναυσα από τις πολιτικές που ακολουθούν με συνέπεια ΠΑΣΟΚ και ΝΔ.

Όλα αυτά τα κοινωνικά και τα λαϊκά στρώματα πλήττονται και στον τομέα της υγείας, της περίθαλψης Πολλοί, δεν έχουν πλέον τη δυνατότητα να πληρώσουν τους ασφαλιστικούς οργανισμούς. Μιλάμε για υψηλά ποσοστά ανεργίας στα χωριά μας. Μιλάμε για χιλιάδες αγρότες που δε μπορούν να πληρώσουν τις ασφαλιστικές τους εισφορές στον ΟΓΑ. Μιλάμε για επαγγελματίες  που δεν μπορούν να πληρώσουν τον ΟΑΕΕ. Αυτοί οι άνθρωποι, που δε θα καλύπτονται πλέον από ασφαλιστικούς οργανισμούς, πρέπει να έχουν δυνατότητα πρόσβασης στις δημόσιες δομές υγείας.

Να πάρουν θέση οι άλλοι υποψήφιοι για τα καυτά λαϊκά προβλήματα»



Στην παρέμβασή της η υποψήφια αντιπεριφερειάρχης  Βάσω Μπακάση συνέχισε στον ίδιο τόνο:

«Τα κοινωνικά και πολιτικά ζητήματα θέλουμε να έρθουν στο επίκεντρο της εκλογικής αναμέτρησης. Δυστυχώς, από τους αντίπαλους συνδυασμούς και κυρίως από τους υποψήφιους Περιφερειάρχες των δύο μεγάλων κομμάτων, δεν ακούμε αντίστοιχο προβληματισμό. Αντίθετα η αντιπαράθεση κινείται στο πως θα  μας πείσουν με ωραία λόγια να διαχειριστούμε την ανέχειά μας και όχι να σηκώσουμε κεφάλι .

 Θα επιδιώξουμε τις μέρες που απομένουν να ωθήσουμε τη συζήτηση και να απαιτήσουμε να δεσμευτούν μπροστά στον Τρικαλινό λαό, σ’ όλους τους Θεσσαλούς όχι γενικά κι αόριστα, αλλά τι συγκεκριμένα θα κάνουν, για το εισόδημα των εργαζομένων και των λαϊκών στρωμάτων και για τις συνθήκες διαβίωσης στις πόλεις και την ύπαιθρο. Εμείς δεν τα ξεχωρίζουμε αυτά. Δεν μπορούμε να ξεχωρίσουμε τον εργαζόμενο, το δημότη, σε ευτυχισμένους κατοίκους μιας περιοχής - ακόμα και της πιο αναβαθμισμένης - και σε δυστυχισμένους ανθρώπους που στέκονται στην ουρά του ΙΚΑ για κάποια εξέταση ή να στέκονται στην ουρά του ταμείου ανεργίας,ή διανύουν δεκάδες και εκατοντάδες χιλιόμετρα για γιατρό ή θεραπείες, ή δε βγάζουν ούτε τα έξοδα από τις καλλιέργειές τους. Προκαλούμε, αν θέλετε, τους υποψηφίους όλων των άλλων συνδυασμών, να πάρουν θέση για τα καυτά λαϊκά, εργατικά και αγροτικά προβλήματα. Και να αναμετρηθούμε και πάνω σε αυτά».





Δημοσίευσέ το στο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου