Σάββατο 30 Οκτωβρίου 2010

Ντίνα Δήμα: Το Εργατικό Κέντρο Τρικάλων κοντά στους Αφους Ζιώγα


Δήλωση της προέδρου του Εργατικού Κέντρου Τρικάλων αναφορικά με τις εξελίξεις στην εταιρία των αδελφών Ζιώγα η οποία λόγω της παρατεταμένης οικονομικής κρίσης και της αφερεγγυότητας του ίδιου του Κράτους, υποχρεώθηκε να αναστείλει τη λειτουργία της, η πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Τρικάλων κα Ντίνα Δήμα κάνει την παρακάτω δήλωση:





Ως διοίκηση και ως πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Τρικάλων αυτό που κάνουμε είναι να αναζητούμε λύσεις για το συμφέρον των εργαζομένων. Αυτό έπραξα και στην περίπτωση της Εταιρίας των αδελφών Ζιώγα η οποία βρίσκεται ενώπιον ενός μεγάλου προβλήματος λόγω της αφερεγγυότητας του ελληνικού Κράτους το οποίο επί μήνες  δεν καταβάλλει όσα οφείλει στην εταιρία, με αποτέλεσμα οι εργαζόμενοι να μένουν απλήρωτοι και τελικά χωρίς δουλειά.

Ποτέ δεν είπα ότι «οι εργοδότες είναι άφαντοι», όπως λαθεμένα μεταφέρθηκε από μερίδα μέσων ενημέρωσης. Ίσα-ίσα που βρισκόμαστε σε έναν ανοιχτό διάλογο με τους αδελφούς Ζιώγα οι οποίοι δείχνουν καλή διάθεση και οι οποίοι, όπως διαπιστώνουμε, αναζητούν τρόπους ώστε να καταστεί και πάλι η εταιρία βιώσιμη και οι εργαζόμενοι να επιστρέψουν στη δουλειά τους. Δεν έχουν δώσει δικαιώματα στα πολλά χρόνια της λειτουργίας της εταιρίας και θεωρούμε χρέος μας να προσπαθήσουμε από κοινού για την εξεύρεση λύσης.

Μέλημα μας από την πρώτη στιγμή που ξέσπασε το πρόβλημα ήταν και παραμένει η καταβολή των δεδουλευμένων των εργαζομένων της εταιρίας. Με τους εργαζόμενους βρισκόμαστε σε συνεννόηση και μαζί αναλαμβάνουμε τις πρωτοβουλίες προκειμένου να εξασφαλίσουμε ότι θα λάβουν όσα χρήματα τους οφείλονται.

Ντίνα Δήμα
Πρόεδρος Εργατικού Κέντρου Τρικάλων






Δημοσίευσέ το στο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου