Τρίτη 26 Οκτωβρίου 2010

«Ότι γυαλίζει δεν είναι χρυσός…»


Στις 7 Νοεμβρίου θα κληθούμε να αναδείξουμε νέες αυτοδιοικητικές αρχές σε επίπεδο Δήμου και Περιφέρειας.





Της Θέκλας Παρασκευούδη
www.thekla.gr

 Κάθε προεκλογική περίοδος διαφέρει γιατί καλείται να αντιμετωπίσει αυτά που δεν έγιναν!
Γνωρίσαμε πολιτικούς χωρίς θέληση και βούληση, που αποφεύγανε να δράσουν και να αναπτύξουν πρωτοβουλίες, με συνέπεια το σχίσμα ανάμεσα σε αυτούς και στους πολίτες να βαθαίνει ολοένα με μαθηματική ακρίβεια.

Ο λαός απαιτεί ευθύτητα και ανιδιοτελείς ηγέτες. Ξεκάθαρα! Όσοι αποδεικνύονται μικρότεροι των περιστάσεων δεν έχουν χώρο και λόγο στα κοινωνικά και πολιτικά πεπραγμένα της χώρας. Η αναγνώριση των λαθών και των παραλείψεων ξεπηδά ως αναγκαιότητα του σήμερα.

Από την άλλη, νέα δεδομένα. Καλλικράτης, κατάργηση της Νομαρχίας, αιρετός Περιφερειάρχης, ΔΝΤ και μνημόνιο, συνεχείς μειώσεις μισθών και αυξήσεις τιμών, όλα ορθώνονται στην καθημερινότητα του πολίτη. Πως θα μπορέσει, όμως, να ανταπεξέλθει στις νέες αλλαγές όταν το σύστημα είναι παλαιωμένο;
Απουσιάζει παντελώς ένα πλαίσιο στο οποίο θα κινηθούν οι εξελίξεις μια μέρα μετά τις εκλογές. Ακούμε για τον Καλλικράτη, αλλά πόσοι γνωρίζουμε τι ακριβώς συμπεριλαμβάνει. Δεν περιέχει μόνο γεωγραφικές αλλαγές αλλά δομικές για τη διοικητική λειτουργία του κράτους. Ποιος από τους υποψηφίους έχει ξεκαθαρίσει πως θα το αξιοποιήσει προς όφελος της ίδιας της κοινωνίας, πως θα συμβάλλει στην ανάπτυξη της περιοχής. Αυτό είναι κριτήριο επιλογής!

Για τη Λάρισα, απαιτούνται λύσεις για την βιωσιμότητα και τη ποιότητα του κυριότερου οικονομικού τομέα, της γεωργικόκτηνοτροφίας! Στήριξη βιολογικών προϊόντων, προώθηση εναλλακτικών μορφών ενέργειας, μια στροφή στην εξασφάλιση τόσο του οικονομικού κέρδους όσο και της υγείας.
  
Ο θεσμός της αυτοδιοίκησης βρίσκεται πιο κοντά στον πολίτη και έχει καθήκον να μεταφέρει αρχές και αξίες για την επίτευξη μιας κοινωνίας με όραμα και ελπίδα.

Το διακύβευμα των φετινών εκλογών δεν είναι η στήριξη ή μη του μνημονίου αλλά η επόμενη μέρα.
Το παρόν και το μέλλον μέσω μιας ολοκληρωμένης διαχείρισης έργων. Καινοτόμες ιδέες, με μακροπρόθεσμο ορίζοντα σε μια κοινωνία για όλους.

Απλές λύσεις, που θέλουν ανθρώπους με όρεξη, που δεν μένουν στα λόγια και περνούν στη δράση. Και έτσι πρέπει! Να είναι άξιοι να υλοποιήσουν απλούς, μικρούς και καθημερινούς στόχους! Χωρίς καθρεφτάκια και χάντρες .....εξάλλου ότι γυαλίζει δεν είναι χρυσός!



Δημοσίευσέ το στο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου