Τρίτη 26 Οκτωβρίου 2010

Δημήτρης Κουρέτας και Μαρία Καλέση στην Επιθεώρηση Εργασίας


Την Επιθεώρηση Εργασίας επισκέφτηκαν ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Θεσσαλίας
 κ. Δημήτρης Κουρέτας, Καθηγητής του Τμήματος Βιοχημείας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, επικεφαλής του συνδυασμού «Μένουμε Θεσσαλία Οικο-ΛΟΓΙΚΑ» και η υποψήφια αντιπεριφερειάρχης για το νομό Λάρισας κ. Μαρία Καλέση, χημικός μηχανικός, συνοδευόμενοι από υποψηφίους περιφερειακούς συμβούλους.




Με τους Επιθεωρητές του Κέντρου Πρόληψης Επαγγελματικού Κινδύνου (ΚΕ.Π.Ε.Κ.) Κεντρικής Ελλάδας και τους  ιατρούς εργασίας που ασκούνται τη χρονική αυτή περίοδο, είχαν γόνιμη συζήτηση για την ανάπτυξη της καταγραφής των επαγγελματικών  ασθενειών  και την προσπάθεια πρόληψής τους μέσω μέτρησης βιομετρικών δεικτών, που σχετίζονται με την έκθεση σε διάφορους επιβαρυντικούς παράγοντες στους εργασιακούς χώρους. Ακόμη συζητήθηκαν θέματα   σχετικά με τους κανονισμούς  καταχώρισης  των χημικών ουσιών (Καν. REACH) και ταξινόμησης τους (Καν. CLP).



 Στη συνέχεια  επισκέφτηκαν το ΚΕΠΠΥΕΛ νομού Λάρισας, όπου ενημερώθηκαν για τις δραστηριότητες της  Υπηρεσίας και τη σημαντική δουλειά που γίνεται στον τομέα της πιστοποίησης των σπόρων καθώς και στον τομέα των λιπασμάτων.


«Μένουμε Θεσσαλία  Οικο- λογικά» Του καθηγητή κ. Δημήτρη Κουρέτα

Τo Σάββατο και την Κυριακή 23 & 24.10 ο Υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης Τρικάλων  Κώστας Ντάκος μαζί με άλλους υποψήφιους περιφερειακούς συμβούλους είχαν συναντήσεις με ομάδες αγροτών και κτηνοτρόφων αλλά και απλών πολιτών στις περιοχές Εστιαιώτιδας και Οιχαλίας.


Τους τέθηκαν κυρίως τα τρέχοντα προβλήματα όπως, οι οικονομικές δυσκολίες που αντιμετωπίζουν λόγω της εφαρμογής του μνημονίου και στις οποίες έρχονται να προστεθούν οι κακές καιρικές συνθήκες που έχουν ως αποτέλεσμα χαμηλή σοδειά, αλλά και προβλήματα με ασθένειες και υποβάθμιση της ποιότητας των προϊόντων.

 Ανέφεραν επίσης την παντελή απουσία υποστήριξης και ενημέρωσής τους από τις υπηρεσίες, τις χαμηλές τιμές, τον αθέμιτο ανταγωνισμό από εισαγόμενα προϊόντα χαμηλής ποιότητας που βαφτίζονται ελληνικά κ.α.

Ο κ. Ντάκος συζήτησε μαζί τους τις προτάσεις του συνδυασμού για μια άλλη βιώσιμη γεωργία με βάση το σεβασμό στο περιβάλλον και στους πόρους όπως η γη και το νερό, τη βιολογική γεωργία, αλλά και για την  ολοκληρωμένη διαχείριση με χαμηλές εισροές, με στόχο την παραγωγή ποιοτικών προϊόντων που θα φέρουν την ονομασία προέλευσης και την ταυτότητα του παραγωγού. Επίσης μίλησαν για τις ομάδες παραγωγών και το μοντέλο κάθετης ανάπτυξης, παραγωγή-μεταποίηση-διακίνηση που μπορούν να εφαρμόσουν.
Τέλος ζήτησε απ όλους να στηρίξουν τον συνδυασμό ώστε να υπάρχει μια ξεχωριστή φωνή που να φέρει όλα αυτά τα θέματα στο περιφερειακό συμβούλιο.

Για τον Συνδυασμό
Ντάκος Κώστας
Υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης Τρικάλων





Δημοσίευσέ το στο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου