Πέμπτη 28 Οκτωβρίου 2010

Ποιο το αύριο του e-trikala;

Αποτέλεσε για πολλά χρόνια τη βιτρίνα της πόλης προς τον έξω κόσμο και είναι ίσως ότι πιο σημαντικό έχει να επιδείξει ο δήμαρχος Μιχάλης Ταμήλος στα οχτώ χρόνια της θητείας του στο Δήμο Τρικάλων.



Το e-trikala έφτασε πια στο κρισιμότερο σταυροδρόμι της σύντομης ιστορίας του. Το ταμείο της εταιρείας είναι άδειο, ενώ το χειρότερο είναι ότι όλα αυτά τα χρόνια δεν κατόρθωσε να δημιουργήσει εμπορικές δομές τέτοιες που να του διασφαλίσουν τους αναγκαίους πόρους για να μπορεί να συνεχίσει την ανάπτυξή του.


Η λειτουργία του βασίστηκε σχεδόν αποκλειστικά στα κοινοτικά προγράμματα και στα κρατικά κονδύλια τα οποία έρεαν όσο υπήρχε κρατικό χρήμα και προσβάσεις στο πελατειακό μοντέλο της κεντρικής κυβέρνησης.

Η εταιρεία έχει πλέον πολλά προβλήματα και καλείται να βρει τρόπους επιβίωσης για το άμεσο μέλλον καθώς η οικονομική της στενότητα έχει προκαλέσει απώλειες στο ανθρώπινο δυναμικό με εργαζόμενους να έχουν αποχωρήσει διότι παρέμειναν και παραμένουν επί μήνες απλήρωτοι.

Τόσο η απερχόμενη δημοτική αρχή όσο και οι παρατάξεις που παίρνουν μέρος στις προσεχείς εκλογές θα πρέπει να αντιμετωπίσουν το θέμα με ρεαλισμό προτείνοντας λύσεις για την επιβίωσή της.

Καλοί οι έπαινοι και οι διεθνείς διακρίσεις αλλά αν δεν γίνει κάτι άμεσα το e-trikala σύντομα θα αποτελέσει ανάμνηση μιας φούσκας τύπου dot.com αλλά Τρικαλινά…


Άρθρο του Κώστα Τόλη στην "ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ"


Δημοσίευσέ το στο:

1 σχόλιο:

  1. Πολύ ωραίο άρθρο. Στην ίδια κατηγορία θα μπορούσαμε να κατατάξουμε και την περιβόητη ΑΝΕΝΤ της Νομαρχίας Τρικάλων η οποία πλέον δεν έχει ούτε ιστοσελίδα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή