Σάββατο 27 Νοεμβρίου 2010

Συνεχίζεται στα Τρίκαλα η Έκθεση του Γιώργου Σταθόπουλου


Έως τις 4 Δεκεμβρίου, θα διαρκέσει η ατομική έκθεση του Γιώργου Σταθόπουλου στην In Art Gallery στα Τρίκαλα (Παγκάλου 9 -πλατεία Λαναρά).








Στην έκθεση εκτίθενται και μεταξοτυπίες του κ. Σταθόπουλου.

Το ωράριο λειτουργίας της Έκθεσης, είναι Δευτέρα έως Παρασκευή 10:30-14:30 και 18:00-21:30  και Σάββατο 10:30 – 15:00

Ο Γιώργος Σταθόπουλος, που ανήκει στη γενιά των συγχρόνων ζωγράφων, γεννήθηκε το 1944 στην Καλλιθέα (Προστοβά) Τριχωνίδος.  Σπούδασε ζωγραφική και γλυπτική στην Αθήνα στην Α.Σ.Κ.Τ. (1966-1971) κοντά στους Γιάννη Μόραλη, Νίκο Νικολάου, Γιάννη Παππά και Δημήτρη Καλαμάρα.  Το 1970 έκανε την πρώτη του ατομική έκθεση στην Αθήνα.  `Εχει ακόμη μετάσχει σε πολλές ατομικές και ομαδικές εκθέσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό.  Ζει και εργάζεται στην Αθήνα.

Για τον Γιώργο Σταθόπουλο, ο αείμνηστος Μάνος  Χατζηδάκης, είχε αναφέρει πως «Ο Σταθόπουλος είναι στ’ αλήθεια αυτό που λέμε προικισμένος. Και εκ χωρίου καταγόμενος. Άλλ’ ευτυχώς γι’ αυτόν, δεν χόρεψε εθνικούς σκοπούς, ούτε και δέχθηκε κληρονομίες ανεξέλεγκτες. Χωρίς συνθήματα κι εύκολη γραφή, προχώρησε με γνήσια μέσα της ζωγραφικής, σαν άξιος κι αληθινός ζωγράφος που’ναι, στην επίπονη καταγραφή της σύγχρονης απελπισίας, που αυτόματα γίνεται και εθνική. Γι’ αυτό μας ενδιαφέρει».




Δημοσίευσέ το στο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου