Παρασκευή 26 Νοεμβρίου 2010

Παρέμβαση κ. Κώστα Αγοραστού για τις ΔΟΥ Θεσσαλίας


Παρέμβαση στον υφυπουργό Οικονομικών κ. Δημήτρη Κουσελά με αφορμή τις πληροφορίες που διακινούνται για καταργήσεις ΔΟΥ στη Θεσσαλία έκανε σήμερα ο νεοεκλεγείς περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός μεταφέροντας του την αγωνία και τις αντιδράσεις των τοπικών κοινωνιών.






Ο κ. Δ. Κουσελάς ενημέρωσε τον κ. Κ. Αγοραστό ότι δεν έχουν ληφθεί αποφάσεις, ενώ επισήμανε ότι για τις συγχωνεύσεις - καταργήσεις ΔΟΥ θα προσμετρηθούν «συγκεκριμένοι όροι, προυποθέσεις και κριτήρια».

Από την πλευρά του ο νεοεκλεγείς περιφερειάρχης Θεσσαλίας τόνισε στον υφυπουργό Οικονομικών «πριν τη λήψη αποφάσεων να γίνει ειλικρινής διάλογος με τις τοπικές κοινωνίες και τους αρμόδιους φορείς». Πρότεινε επίσης «στο σχεδιασμό του υπουργείου και να ληφθούν υπ' όψιν χιλιομετρικές αποστάσεις καθώς οι μετακινήσεις είναι κοστοβόρες και χρονοβόρες, ιδίως στη σημερινή δυσμενή οικονομική συγκυρία.

Είναι ευθύνη της κυβέρνησης ο αναγκαίος εξορθολογισμός του Δημοσίου να μην οδηγήσει σε φαινόμενα αρνητισμού τις τοπικές κοινωνίες και γι' αυτό απαιτούνται καλά σχεδιασμένες κινήσεις, διάλογος και πειστικές εξηγήσεις», σημείωσε ο κ. Κώστας Αγοραστός επαναλαμβάνοντας την αντίθεσή του σε αποφάσεις που «αλλάζουν οι σταθερές της ζωής των πολιτών στη Θεσσαλία».






Δημοσίευσέ το στο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου