Τετάρτη 24 Νοεμβρίου 2010

Αντιδρούν στην Καλαμπάκα για την κατάργηση του Αθλητικού Γυμνασίου


Έντονος είναι ο προβληματισμός και η αγανάκτηση στους κόλπους της Διοίκησης του Αθλητικού Σωματείου Μετέωρα με το ενδεχόμενο κατάργησης λειτουργίας του Αθλητικού Γυμνασίου της πόλης.





Η αναφορά δια στόματος της αρμοδίας υπουργού Παιδείας κ. Διαμαντοπούλου περί μιας τέτοιας εξέλιξης πυροδότησε έντονες αντιδράσεις γιατί η προσφορά του εν λόγω σχολείου από την ίδρυση του μέχρι σήμερα είναι τεράστια και ικανοποιεί στο ακέραιο τα παιδιά που φοιτούν σε αυτό.

Πρόκειται για μια πράξη καθόλα απαράδεκτη ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρώην πρόεδρος και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΑΣ Μετέωρα κ. Νίκος Γιαννούλας-επί των ημερών του οποίου ιδρύθηκε και λειτούργησε το Αθλητικό Γυμνάσιο στην Καλαμπάκα-και αν τελικά υλοποιηθεί θα καταδειχθεί η προχειρότητα με την οποία η πολιτεία και το αρμόδιο υπουργείο ενεργούν.

Δεν μπορεί είπε χαρακτηριστικά να αφήσουμε στα κρύα του λουτρού τόσα παιδιά που φοιτούν στο σχολείο και που ξυπνούν χαράματα για να βρεθούν στο γήπεδο και να ασχοληθούν με το αγαπημένο τους άθλημα.Είναι αδιανόητο σημείωσε ο κ. Γιαννούλας χάριν της όποιας οικονομίας να στερούνται τόσα παιδιά το όνειρο τους αλλά και το δικαίωμα στη ζωή κι αυτό θα πρέπει οι αρμόδιοι να το σκεφτούν καλά.

Δεν πρόκειται να μείνουμε απαθείς σε μια τέτοια εξέλιξη δηλώνει κατηγορηματικά ο πρόεδρος της ομάδας των Μετεώρων κ. Γιάννης Μπουτίνας χαρακτηρίζοντας αστείο να επιχειρείται μια κατάργηση για ένα ποσό περίπου 1000 ευρώ ετησίως.

Κι αυτό γιατί τόσα είναι τα χρήματα που απαιτούνται για την πληρωμή του λεωφορείου που μεταφέρει τους μαθητές τρεις φορές την εβδομάδα από το σχολείο τους στο γήπεδο και αντίστροφα.

Από την πλευρά μας θα γίνουν άμεσα παρεμβάσεις αρμοδίως τονίζει ο κ. Μπουτίνας ώστε να μην γίνει κάτι τέτοιο και ανακοίνωσε ότι θα πραγματοποιηθεί άμεσα συνάντηση με τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων αλλά και την Διεύθυνση και το διδακτικό προσωπικό του σχολείου ώστε να υπάρξει συντονισμένη αντίδραση.

Πέραν αυτών ο πρόεδρος του ΑΣ Μετέωρα είπε ότι θα σταλούν υπομνήματα διαμαρτυρίας προς κάθε αρμόδιο και θα ζητηθεί να στηριχθεί ο αγώνας τους από τις τοπικές αρχές και τους φορείς για να μην προχωρήσει μια τέτοια απόφαση σε υλοποίηση.

Θανάσης Βλάχος


Δημοσίευσέ το στο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου