Δευτέρα 22 Νοεμβρίου 2010

Δήλωση της Θέκλας Παρασκευούδη για την ίδρυση της «Δημοκρατικής Συμμαχίας»


Μια νέα, φιλόδοξη και ελπιδοφόρα πρωτοβουλία μετουσιώθηκε σήμερα σε πολιτικό φορέα. Η «Δημοκρατική Συμμαχία» ήρθε ν’ αλλάξει, να ταρακουνήσει και ν’ αμφισβητήσει όλα όσα αποτελούν τροχοπέδη και υπονομεύουν το μέλλον της πατρίδας μας.




                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                
Μέσα σ’ αυτή τη δύσκολη οικονομική και κοινωνική συγκυρία που βιώνει ο τόπος, η Ντόρα Μπακογιάννη, έθεσε το αξιακό πλαίσιο, τις βάσεις και τις προτεραιότητες του καινούργιου πολιτικού σχηματισμού.


Με πίστη στις δυνατότητες των Ελλήνων, με επιδίωξη τη μέγιστη δυνατή συσπείρωση των δημιουργικών δυνάμεων της πατρίδας μας, και εμπνεόμενη από τις αρχές της φιλοπατρίας, της ελευθερίας, της ευρωπαϊκής προοπτικής, των φιλελεύθερων επιλογών και της κοινωνικής δικαιοσύνης, η νέα πολιτική πρωτοβουλία κατέθεσε χθες, 21η Νοεμβρίου, με πλήρη συναίσθηση ευθύνης, τα διαπιστευτήριά της στον ελληνικό λαό.


Με ρηξικέλευθο πολιτικό λόγο και προτάσεις, χωρίς να φοβάται την αντιπαράθεση με το παλιό πολιτικό κατεστημένο, η «Δημοκρατική Συμμαχία» φιλοδοξεί να αποκτήσει κινηματικό χαρακτήρα και να πολεμήσει όλα όσα κρατούν την πατρίδα μας καθηλωμένη στο χθές.


Μακριά από λαϊκισμούς, παλαιοκομματικές πρακτικές και ιδεολογικές περιχαρακώσεις, η «Δημοκρατική Συμμαχία», επιδιώκει να γίνει ο καταλύτης μιας σειράς αλλαγών που θα οδηγήσουν τον τόπο στη νέα εποχή. Ανοικτή σε όλους τους πολίτες, μακριά από τους ιδεολογικούς διαχωρισμούς του παρελθόντος,  ο νέος πολιτικός σχηματισμός, πιστεύει οι απαιτούμενες αλλαγές μπορούν να γίνουν μόνο μέσα από μια διευρυμένη συνεργασία και συμμαχία πολιτών.

Βασικός στόχος είναι η αναγέννηση της πατρίδας. Η εξάλειψη των δυσλειτουργιών, των αδυναμιών και της κακοδαιμονίας που μας έφτασε ως έθνος, στο χείλος της καταστροφής.  Παράλληλα, επιδίωξη του νέου φορέα είναι και η αναμόρφωση του πολιτικού σκηνικού.

Να  ξαναποκτήσει εμπιστοσύνη, ο Έλληνας και η Ελληνίδα, στην πολιτική και τους πολιτικούς. Και αυτό γίνεται μόνο μ’ έναν τρόπο. Να ανοίξει ο δρόμος σε νέους ανθρώπους, άφθαρτους, δημιουργικούς, με φρέσκιες ιδέες και όραμα. Ανθρώπους με διάθεση για δουλειά και προσφορά στο κοινωνικό σύνολο που θα επαναφέρουν την πολιτική στις πραγματικές της διαστάσεις.


Σε αυτή τη νέα προσπάθεια αξίζει όλοι μας να συμμετάσχουμε ενεργά. Να την πιστέψουμε, να την στηρίξουμε, να την αγκαλιάσουμε. Βιώνουμε ως χώρα και ως κοινωνία, μια πρωτόγνωρη, πολύπλευρη και βαθύτατη κρίση. Έφθασε λοιπόν η ώρα το χθές να αναμετρηθεί με το αύριο, ν’ αναμετρηθεί με το μέλλον.
Σε αυτή την μάχη, εγώ δηλώνω παρούσα.

Επέλεξα στρατόπεδο. Στηρίζω με όλες μου τις δυνάμεις την προσπάθεια της «Δημοκρατικής Συμμαχίας» και της Ντόρας Μπακογιάννη. Από την αρχή αυτού του δύσκολου εγχειρήματος στέκομαι στο πλευρό της, πιστεύοντας στο όραμα, στον καθαρό και σύγχρονο πολιτικό της λόγο αλλά και στην διάθεσή της για δουλειά και ανιδιοτελή προσφορά.
Το ίδιο σας καλώ να πράξετε και εσείς.

Θέκλα Παρασκευούδη
Ιδρυτικό Μέλος «Δημοκρατικής Συμμαχίας».


Δημοσίευσέ το στο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου