Τρίτη 21 Δεκεμβρίου 2010

Μία αξιέπαινη ενέργεια από την Νομαρχία Τρικάλων...


Με το ποσό των 11.000 ευρώ η Νομαρχία Τρικάλων επιχορηγεί το Γηροκομείο Μεγάλων Καλυβίων, παραμονές γιορτών, προκειμένου οι άνθρωποι της τρίτης ηλικίας να μπορέσουν να κάνουν Χριστούγεννα.




«ΑΥΤΗ Η ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΤΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ»


Η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Τρικάλων δείχνει όπως μας έχει συνηθίσει τα τελευταία χρόνια το κοινωνικό πρόσωπο στους πάσχοντες και ανήμπορους συνανθρώπους μας.

Σε δηλώσεις του ο Νομάρχης Τρικάλων κ. Ηλίας Βλαχογιάννης ανέφερε:

«Μέσα στα σφιχτά πλαίσια του προϋπολογισμού η Νομαρχία προσπάθησε να βρει κάποια χρήματα να βοηθήσει το Γηροκομείο Καλυβίων που είναι ένα από τα πιο καλά ιδρύματα φιλανθρωπικά του Νομού μας και εξασφάλίσε το ποσό των 11.000 ευρώ, έτσι ώστε να μπορέσουν να κάνουν Χριστούγεννα οι άνθρωποι της τρίτης ηλικίας.

Πιστεύω ότι αυτή η προσπάθεια πρέπει να συνεχιστεί και από την Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση και τη Δημοτική Αρχή γιατί αυτά τα ιδρύματα έχουν την ανάγκη όλων μας για να μπορέσουν να λειτουργήσουν και να προσφέρουν το πραγματικά φιλανθρωπικό έργο τους στους πάσχοντες ή ανήμπορους συμπολίτες μας».

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΗΡΙΟ ΤΡΙΚΑΛΩΝ

Επιστολή στην Ειδική Γραμματεία Συμπράξεων Δημοσίου Ιδιωτικού Τομέα με θέμα εξώδικη δήλωση και διαμαρτυρία για το έργο κατασκευής του Διοικητηρίου Τρικάλων, απέστειλε ο Νομάρχης Τρικάλων κ. Ηλίας Βλαχογιάννης.

Μέσω του εγγράφου ζητείται η σχετική ενημέρωση για την υπογραφή της απευθείας ανάθεσης και την παράταση του χρόνου ισχύος της προσφοράς. Τονίζεται παράλληλα ότι η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Τρικάλων προέβη σε όλες τις απαιτούμενες ενέργειες για την προώθηση της υπογραφής της σύμβασης σύμπραξης και δεν έχει καμία ευθύνη για τη μη υπογραφή της.

Επιπροσθέτως προς αποφυγή αστικών και ποινικών ευθυνών και καταβολής αποζημιώσεων να δοθεί άμεσα η έγκριση για την υπογραφή της σύμβασης σύμπραξης.

Σε σχετικές του δηλώσεις ο Νομάρχης Τρικάλων κ. Ηλίας Βλαχογιάννης τόνισε:

«Ελπίζω ότι έστω και την τελευταία στιγμή η κυβέρνηση θα αντιληφθεί ότι για να κινηθεί η οικονομία χρειάζονται έργα, όπως το Διοικητήριο που είναι ένα έτοιμο έργο και σταματάει γιατί το Υπουργείο από πείσμα δε βάζει μια υπογραφή, όταν υπάρχει εξασφαλισμένη χρηματοδότηση με δάνειο για 25 χρόνια από την Εθνική Τράπεζα και όχι για 4 όπως μας δίνει το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

Η πίεση που ασκείται στην κυβέρνηση είναι μεγάλη, οι κυβερνητικοί βουλευτές μέσα στη Βουλή μίλησαν για την ανάγκη επανεκκίνησης των έργων με τη μέθοδο των ΣΔΙΤ και το πρώτο έργο που μπορεί και πρέπει να γίνει και να ξεκινήσει είναι το Διοικητήριο Τρικάλων που το έχρι ανάγκη ο Νομός».



ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΠΑΡΑΛΑΒΗ ΣΤΗΝ ΕΝΑΕ


Σε μια σεμνή τελετή, στα γραφεία της Ένωσης Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων Ελλάδας, έγινε τελετή της παράδοσης και παραλαβής της διοίκησης της Ε.Ν.Α.Ε. στο νέο θεσμό της αιρετής Περιφέρειας.

Στην τελετή παραβρέθηκαν ο νέος περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός και οι νομάρχες Τρικάλων και Λάρισας κ.κ. Ηλίας Βλαχογιάννης και Λουκάς Κατσαρός, ως μέλη της ΕΝΑΕ. .

Ο Πρόεδρος της ΕΝΑΕ Δημήτρης Δράκος και τα Μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου παρέδωσαν τη διοίκηση στον Α΄ Αιρετό Περιφερειάρχη Αττικής και ασκούντα καθήκοντα Προέδρου κ. Γιάννη Σγουρό.

Η Ένωση Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων Ελλάδας (ΕΝΑΕ) ως όργανο οργανωμένης συνεργασίας και εκπροσώπησης των Ν.Α., διαλύεται πλέον και ιδρύεται η Ένωση Περιφερειών Ελλάδας (ΕΝΠΕ) και υπεισέρχεται αυτοδικαίως σε όλα τα δικαιώματα και υποχρεώσεις της ΕΝΑΕ .

Σε δηλώσεις του ο Νομάρχης Τρικάλων κ. Ηλίας Βλαχογιάννης ανέφερε:

«Πολύ έγκαιρα παραδώσαμε όπως προβλέπει ο Νόμος στον Περιφερειάρχη Αττικής τη Διοίκηση της ΕΝΑΕ γιατί πιστεύουμε ότι από τώρα μέχρι το Συνέδριο που θα γίνει τον Μάρτιο να ενημερωθεί να ελέγξει τα οικονομικά, έτσι ώστε να μην υπάρχει η παραμικρή υποψία σε ότι αφορά τη διαφάνεια και να έχει και το χρόνο να προγραμματίσει τη νέα περίοδο.

Τους ευχηθήκαμε καλό κουράγιο, τους είπαμε ότι θα είμαστε δίπλα τους για να στηριχθεί ο νέος θεσμός που γεννήθηκε με πολλές ελπίδες, αλλά και με πολλά προβλήματα».
              



Δημοσίευσέ το στο:

1 σχόλιο:

  1. Με αφορμή την ομιλία της Λιάνας Κανέλλη στη βουλή, κατά την συζήτηση για τον προϋπολογισμό, για το θέμα της παράδοσης του μισού Ελληνικού Αιγαίου από την Ελληνική Κυβέρνηση στους Τούρκους θα ήθελα να τονίσω ότι βρισκόμαστε μπροστά σε μία Εφιαλτική Εξέλιξη για τα Εθνικά μας θέματα. Ο κ Παπανδρέου παραδίδει το μισό Ελληνικό Αιγαίο στους Τούρκους χωρίς να υπάρχει ουσιαστική αντίδραση ούτε από την ΝΔ ούτε από το υποτίθεται Εθνικιστικό ΛΑΟΣ, ούτε φυσικά από τον κατ’ εξοχήν άνθρωπο των Αμερικάνων στην Ελλάδα την Ντόρα Μητσοτάκη. Εξυφαίνεται μια συνωμοσία μέσα στη σιωπή και είναι προς τιμή του ΚΚΕ και της κας Κανέλλη που αναγάγουν το θέμα σε πρώτη προτεραιότητα. Φοβάμαι βέβαια ότι με μόνη την αντίδραση του ΚΚΕ (δεν ξέρω για την υπόλοιπη αριστερά (ΣΥΝ, ΣΥΡΙΖΑ κλπ) γιατί μας έχει συνηθίσει όταν μιλούμε για Εθνικά Θέματα να μας λέει Εθνικιστές) δεν έχουμε πολλές πιθανότητες για θετική εξέλιξη. Εξ άλλου ο Ελληνικός λαός πνιγμένος μέσα στα οικονομικά προβλήματα της κρίσης λίγη προσοχή θα δώσει στο θέμα. Επίσης ο τύπος και η τηλεόραση έχει μηδενίσει το θέμα με εξαίρεση την εφημερίδα Ελευθεροτυπία που με αρκετά άρθρα (Κύρα Αδάμ κλπ) θέτει το θέμα συνεχώς. Δεν ξέρω πως μπορεί να αντιδράσουμε σε αυτή την συνωμοσία. Εύχομαι το θέμα να γίνει πρώτης προτεραιότητας στα δημοκρατικά μπλογκς τα μόνα σχεδόν που βρίσκονται έξω από την συνωμοσία αυτή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή