Τετάρτη 15 Δεκεμβρίου 2010

Οι κορυφαίοι όροι αναζήτησης του google.gr για το 2010, για γέλια ή για κλάματα;


Για τους Έλληνες, μάλλον χωρίς να προκαλεί έκπληξη, οι όροι αναζήτησης οι οποίοι κατατάσσονται στην πρώτη δεκάδα με τις πλέον δημοφιλείς αναζητήσεις, αφορούν σε υπηρεσίες κοινωνικής δικτύωσης, με το Facebook να αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι πλέον της καθημερινότητας των Ελλήνων (τρομάρα μας!).







Το YouTube, έρχεται αμέσως μετά σε προτίμηση, αλλά δε λείπει και το troktiko, το διάσημο blog, το οποίο ακολουθεί αμέσως μετά σε αναζητήσεις.

Από στατιστικά που δίνει η ίδια η google, με σειρά κατάταξης, οι πιο δημοφιλείς όροι αναζήτησης στην Ελλάδα για το έτος 2010 είναι:

   1. facebook
   2. youtube
   3. troktiko
   4. hotmail
   5. yahoo
   6. gmail
   7. in.gr
   8. google
   9. meteo.gr
  10. sport24

Τα αβίαστα συμπέρασματα που βγάζω είναι αφενός πόσο επιτυχία έχει το google αλλά και πόσο …παράνοια (ή έστω τεμπελιά ή άγνοια) υπάρχει στους νέους κυρίως χρήστες του διαδικτύου…

Και το λέω αυτό όχι μόνο από τα παραπάνω στατιστικά αλλά και από το γεγονός πως δεκάδες φορές (στα internet cafe ή σε γνωστούς ) βλέπω αντι να πάνε στην γραμμή διευθύνσεων του περιηγητή τους  (address bar στον browser τους αν το προτιμάτε έτσι) και να γράψουν π.χ. facebook.com…. πάνε στο πεδίο αναζήτησης του google, γράφουν facebook και πατάνε το αντίστοιχο link….

Αυτό λοιπόν κατά τη γνώμη μου συμβαίνει κάποιες φορές γιατί βαριούνται (να γράψουν το .com;!!!) αλλά τις περισσότερες γιατί νομίζουν πως εκεί πρέπει να το γράψουν!!! στο πεδίο αναζήτησης  δηλαδή!!!.

Αν αυτό λοιπόν δεν είναι επιτυχία για τo google, το να ταυτίζει δηλαδή πολύς κόσμος το internet με το google.. ε τότε τι είναι;

Τα κορυφαία φυσικά είναι:

    * η θέση 6 (gmail)… δε χρειάζεται να το ψάξεις καρδιά μου… το έχει link πάνω πάνω έτοιμο…
    * η θέση 8 (google)… εδώ τι σχόλιο να κάνει κανείς; εκτός αν (εύχομαι) δεν ψάχνουν το google μέσω του …google, απλα γράφουν την διεύθυνση στο address bar χωρίς το .com ή .gr και επειδή οι σύγχρονοι browser κάνουν αυτόματη αναζήτηση, μετριέται ως πραγματική αναζήτηση

Επόμενο στατιστικό οι ταχύτερα αυξανόμενες αναζητήσεις στην Ελλάδα:

   1. Newsit.gr
   2. Δημοτικές εκλογές
   3. Eurovision 2010
   4. Inception
   5. Ant1 web tv
   6. Patito feo
   7. Πανελλήνιες
   8. Ivi Adamou
   9. Πάσχα 2011
  10. Ikea katalogos

Το ίδιο το google σχολιάζει: «Η Eurovision, η ταινία Inception, το ant1 web tv και το patitο feo (το τραγούδι των τίτλων του σήριαλ Patty) στις επόμενες θέσεις καταδεικνύουν το ενδιαφέρον των Ελλήνων χρηστών του Internet για ψυχαγωγική διέξοδο που συνδέεται μάλιστα με ένα μέσο ανέξοδο όπως είναι η τηλεόραση.»

Εγώ δε σχολιάζω τίποτα επιπλέον γιατί ακόμα γελάω μ’ αυτά που γράφει το google!!


Το βρήκα:

http://blog.kalampaka.com/2010/12/10/google-terms/#more-593






Δημοσίευσέ το στο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου