Σάββατο 29 Ιανουαρίου 2011

Ο Κώστας Αγοραστός για την αφαίρεση των Μεσογειακών Αγώνων 2013


«Ιστορικές ευθύνες της κυβέρνησης και προσωπικά του πρωθυπουργού Γ. Παπανδρέου»





«Η κυβέρνηση και προσωπικά ο πρωθυπουργός κ. Γ. Παπανδρέου αναλαμβάνουν ιστορικές ευθύνες απέναντι στη Θεσσαλία», επισημαίνει ο αιρετός Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός σε δήλωσή του για την αφαίρεση των Μεσογειακών Αγώνων 2013 από τον Βόλο και τη Λάρισα.

Ο κ. Κ. Αγοραστός ζήτησε από τον πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου κ. Χρήστο Λιάπη να συγκαλέσει εκτάκτως το Περιφερειακό Συμβούλιο Θεσσαλίας στο Βόλο (πιθανότατα την προσεχή Τρίτη) με μοναδικό θέμα τους Μεσογειακούς Αγώνες και στη συνεδρίαση να κληθούν οι εκπρόσωποι της αυτοδιοίκησης και όλων των φορέων της Θεσσαλίας.

Στη δήλωσή του ο κ. Κ. Αγοραστός τονίζει:

«Η κυβέρνηση και προσωπικά ο πρωθυπουργός κ. Γ. Παπανδρέου αναλαμβάνουν ιστορικές ευθύνες απέναντι στη Θεσσαλία.

Με τους χειρισμούς τους, αν όχι τις μεθοδεύσεις τους, ώστε να αφαιρεθούν οι Μεσογειακοί Αγώνες 2013 από τον Βόλο και τη Λάρισα, στερούν από τον τόπο μας ένα ισχυρό «εργαλείο» οικονομικής ανάπτυξης, κατασκευής των απαραίτητων υποδομών και προβολής της περιφέρειας ως τουριστικού προορισμού αλλά και ως τόπου παραγωγής υψηλής ποιότητας αγροτοδιατροφικών προϊόντων σε μια αγορά δεκάδων εκατομμυρίων καταναλωτών.

Παράλληλα, με τις πρωτόγνωρες στα χρονικά μεθοδεύσεις αυτές δυσφημείται η χώρα μας στο εξωτερικό και δίνεται η εικόνα ενός κράτους που δεν έχει συνέχεια, συνέπεια και αξιοπιστία.

Πρόκειται για μεγάλο πλήγμα για την Θεσσαλία και για λανθασμένη απόφαση για την Ελλάδα αφού τα χρήματα που θα επένδυε το Ελληνικό Δημόσιο θα τα εισέπραττε πολλαπλάσια και ταυτόχρονα θα έδινε ώθηση στην ανάπτυξη της Θεσσαλίας σε πολλούς τομείς - ώθηση ζωτικής σημασίας στη σημερινή περίοδο ύφεσης και εκτόξευσης της ανεργίας σε ιστορικά υψηλά επίπεδα για την περιοχή μας.

Οι Μεσογειακοί Αγώνες του 2013 μπορούσαν και έπρεπε να γίνουν σε λογικό – για τα δεδομένα της εποχής μας - κόστος. Λύσεις και προτάσεις υπήρχαν και είχαν τεθεί με σαφήνεια υπ’ όψιν των αρμόδιων κυβερνητικών παραγόντων.

Προσωπικά είχα τονίσει από την πρώτη στιγμή την αναγκαιότητα «με λίγα να κάνουμε πολλά». Είχα ταχθεί υπέρ της χρηματοδότησης κατά απόλυτη προτεραιότητα των έργων υποδομής που θα αποφέρουν προστιθέμενη αξία στον τόπο μας και είναι σε κάθε περίπτωση αναγκαία. Είχα προτείνει μεταξύ άλλων και να μην αμείβονται όλοι όσοι απασχολούνται  τον ένα ή τον άλλο τρόπο στη διοργάνωση των Αγώνων.

Είχα τονίσει ότι οι Μεσογειακοί Αγώνες του 2013 σε Βόλο και Λάρισα έπρεπε να είναι το ακριβώς αντίθετο των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας του 2004 στην Αθήνα, οι οποίοι καταγράφηκαν στη συλλογική συνείδηση ως οι αγώνες της αλόγιστης σπατάλης. Χαρακτηριστικό είναι ότι σχεδόν 7 χρόνια μετά, αρκετές οι πολυτελέστατες κατασκευές παραμένουν αναξιοποίητες και ο ελληνικός λαός συνεχίζει να επιβαρύνεται το κόστος συντήρησής τους.

Διερωτώμαι αλήθεια: αν οι Μεσογειακοί Αγώνες του 2013 επρόκειτο να πραγματοποιηθούν στην Αθήνα η κυβέρνηση θα προχωρούσε σε τέτοιες μεθοδεύσεις ώστε οι Αγώνες να μην γίνουν τελικά;

Θα «επιστρέψει» άραγε άλλες διοργανώσεις, αθλητικές, πολιτιστικές ή οποιεσδήποτε άλλες, που έχουν προγραμματιστεί στην πρωτεύουσα;

Αλήθεια, ποιες αθλητικές ή άλλες εκδηλώσεις έχουν προγραμματιστεί στην Αθήνα τα επόμενα χρόνια και ποιο το κόστος τους;

Στα ερωτήματα αυτά η κοινωνία της Θεσσαλίας αξιώνει υπεύθυνες απαντήσεις.

Σε κάθε περίπτωση, πρέπει να γίνει κατανοητό απ’ όλους ότι οι Θεσσαλοί δεν είναι ούτε επαίτες ούτε οι «φτωχοί συγγενείς» του Αθηνοκεντρικού – όπως δυστυχώς το ίδιο φροντίζει να δείχνει κάθε τόσο - κράτους.

Αξιώνουν από την κυβέρνηση και προσωπικά τον πρωθυπουργό κ. Γ. Παπανδρέου να υλοποιήσει όσα ο ίδιος δεσμεύτηκε προεκλογικά για την Θεσσαλία.

Αξιώνουν από την κυβέρνηση και προσωπικά τον πρωθυπουργό κ. Γ. Παπανδρέου να στηρίξουν την ελληνική περιφέρεια με συγκεκριμένες πράξεις και συγκεκριμένα  έργα.

Αξιώνουν από την κυβέρνηση και προσωπικά τον πρωθυπουργό κ. Γ. Παπανδρέου να χρηματοδοτήσουν απρόσκοπτα τα έργα υποδομής που έχει ζωτική ανάγκη η Θεσσαλία και αναφέρονται στο φάκελο των Μεσογειακών Αγώνων καθώς και το πρόγραμμα προβολής».



Δημοσίευσέ το στο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου