Δευτέρα 24 Ιανουαρίου 2011

Με νίκες συνέχισαν ΠΑΣ Γιάννενα και Παναιτωλικός


Οι νίκες του ΠΑΣ επί του Εθνικού και του Παναιτωλικού επί του Αγροτικού Αστέρα, κράτησαν αμετάβλητη την κατάσταση στην κορυφή της βαθμολογίας της FootballLeague.





Στα αξιοσημείωτα της 19ης αγωνιστικής, η νίκη ανάσα πήρε ο Πιερικός που έκαμψε στο τέλος την αντίσταση της Ηλιούπολης, ενώ στο 0-0 έμεινε το παιχνίδι της Βέροιας με τον Πανθρακικό.

«Χρυσή» αλλαγή ο Σιαλμάς

Η είσοδος στο παιχνίδι του Δημήτρη Σιαλμά, αποδείχθηκε «χρυσή» έμπνευση για τον Στεφάν Ντεμόλ, αφού ο επιθετικός του ΠΑΣ ήταν αυτός που «ξεκλείδωσε» την άμυνα του Εθνικού και με δύο δικά του γκολ διαμόρφωσε το τελικό 3-1 που κράτησε τους Γιαννιώτες στην κορυφή της βαθμολογίας.

Τους Γιαννιώτες που τα βρήκαν σκούρα απέναντι στην ομάδα του Σάββα Παντελίδη, αφού αν και προηγήθηκαν νωρίς (μόλις στο 7’ με τον Τζάνη), είδαν τον Εθνικό να ισοφαρίζει στο 40’ με τον Ψιάνο και να δείχνει ότι μπορεί να χτυπήσει το παιχνίδι.

Ο Σιαλμάς, όμως, έφερε τα πάνω κάτω και σκόραρε τέσσερα λεπτά μετά την είσοδό του στο παιχνίδι (66’) και ένα πριν από την εκπνοή, διαμορφώνοντας το τελικό αποτέλεσμα και δίνοντας τη νίκη στον ΠΑΣ.

Οι γηπεδούχοι είχαν και ένα δοκάρι με τον Σκούφαλη στο 80’.

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ: Σικαλιάς, Ντάσιος, Κώτσιος, Μιχαήλ, Βάντερσον, Κεϊτά, Κυριάκος, Ντε Βινσέντι (76' Στάθης), Τζάνης (62' Σιαλμάς), Σκούφαλης (87' Βαγγελής), Μπακαγιόκο.

ΕΘΝΙΚΟΣ: Σωτηρίου, Γκράϊμς, Βιδάλης (57' Τσεμπερίδης), Ψιάνος, Παστός, Σιλιγαρδάκης, Βασιλόγιαννης (57' Ουατάρα), Κοκκίνης (84' Ντούλιας), Κορακάκης, Περέϊρα, Φαρινόλα.

«Καθάρισε» από την αρχή

Θεωρητικά, το παιχνίδι της Λιβαδειάς ήταν ντέρμπι, αφού τόσο ο Λεβαδειακός, όσο και τα Τρίκαλα βρίσκονται στο γκρουπ των ομάδων που διεκδικούν μια θέση στα playoff.

Οι γηπεδούχοι, όμως, φρόντισαν να το μετατρέψουν σε περίπατο και με το 3-1 της τελικής τους επικράτησης, έκαναν ακόμη ένα για να σιγουρέψουν μια θέση στην εξάδα, ενώ άρχισαν ήδη να βλέπουν και την απευθείας άνοδο.

Έδειξαν, μάλιστα, τις διαθέσεις τους με το καλημέρα, αφού μόλις στο 20ο δευτερόλεπτο ο Κόλτζος έδωσε έτοιμο γκολ στον Ζουρούδη που άνοιξε το σκορ για τους «πράσινους» πριν συμπληρωθεί το πρώτο λεπτό, ενώ στο 20’ με απευθείας κόρνερ ο Πόποβιτς αιφνιδίασε τον Τόλιο και, ουσιαστικά, «καθάρισε» το παιχνίδι για τον Λεβαδειακό.

Τα Τρίκαλα, άργησαν να μπουν στο παιχνίδι, έδειξαν να αιφνιδιάζονται στο ξεκίνημα του παιχνιδιού και να συνέρχονται μετά το πρώτο μισάωρο, αλλά έστω κι έτσι κατόρθωσαν να μειώσουν στο 43’ με τον Ένοκ.

Οι όποιες ελπίδες, ωστόσο, των φιλοξενούμενων έσβησαν στο ξεκίνημα της επανάληψης, αφού στο 54’ με κεφαλιά ο Λισγάρας πέτυχε το τρίτο γκολ των «πράσινων»

ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ: Κυριακίδης, Μουλόπουλος, Αλεξίου, Λισγάρας, Κόλτζος, Ταραλίδης, Τάσιτς, Ναπολεόνι (63' Μπάρκογλου, 73' λ. τραυματισμού Σοϊλέδης), Ντιμπαλά, Ζουρούδης, Πόποβιτς (86’ Μπεγκόνια).

ΤΡΙΚΑΛΑ: Τόλιος, Μπουκουβάλας, Ριζογιάννης (63’ Ουέλινγκτον), Κόρμπος, Χρήστου, Μανουσάκης (72’ Στεπάνοβιτς), Μίνγκας, Γιώτας, Τελκίνσκι (33’ λ. τραυματισμού Σαββίδης), Σαρακατσάνος, Ένοκ.

Δεν ίδρωσε ο Παναιτωλικός

Χωρίς να αντιμετωπίσει ιδιαίτερο πρόβλημα, ο Παναιτωλικός επικράτησε με 4-0 του Αγροτικού Αστέρα και παρέμεινε στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας, αυξάνοντας μάλιστα τη διαφορά από τους διώκτες του.

Οι Αγρινιώτες άνοιξαν το σκορ μόλις στο 8’ με κεφαλιά του Γκούρμα, διπλασίασαν τα τέρματά τους με τον Καούνο που στο 68’ (τρία λεπτά μετά την είσοδό του στο παιχνίδι) στο 83’ με απευθείας φάουλ του Θεοδωρίδη πέτυχαν το τρίτο γκολ και διαμόρφωσαν το τελικό αποτέλεσμα στο 90’ με τον Μπελεβώνη.

Να σημειωθεί ότι το 4-0 είναι και η μεγαλύτερη φετινή νίκη για τον Παναιτωλικό που δείχνει ολοένα και περισσότερο ότι είναι σε θέση να πετύχει το στόχο του και να επιστρέψει μετά από πολλές δεκαετίες στη μεγάλη κατηγορία.

Τόσο ο Παναιτωλικός, όσο και ο Αγροτικός Αστέρας τελείωσαν το παιχνίδι με δέκα, αφού αποβλήθηκε στο 40’ ο Γιώργος Παπαδόπουλος για τους φιλοξενούμενους και στο 74’ ο Μουμίν για τους γηπεδούχους.

Ο Παναιτωλικός είχε και δοκάρι στο 64’ με τον Μουμίν.

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ: Τζενάμο, Ρότσα, Βούκοβιτς, Κούσας, Ετζενγκουέλε, Δέντσας, Μουμίν, Μπουμάλ (55’ Παππάς), Μπαϊκαρά (65’ Καούνος), Θεοδωρίδης, Γκούρμα (81' Μπελεβώνης).

ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ: Γουναρίδης, Αγγελόπουλος, Κούτσης (21’ λ. τραυματισμού Μπεκιάρης), Μερεσιώτης (32’ λ. τραυματισμού Σαμπουηλίδης), Ναλμπάντης, Ν. Παπαδόπουλος, Γ. Παπαδόπουλος, Σαπάνης, Στεφανίδης, Τσουκαλίδης, Γκόμεζ (80’ Αβραμόπουλος).

Χιτσκοκικό φινάλε στην Κατερίνη

Όσοι αποφάσισαν να... μείνουν ως το τέλος στο γήπεδο της Κατερίνης και να μη φύγουν από νωρίς, απογοητευμένοι από το θέαμα που τους πρόσφεραν ο Πιερικός και η Ηλιούπολη, μάλλον θα πρέπει να αισθάνθηκαν δικαιωμένοι με την απόφασή τους, αφού το τελευταίο εικοσάλεπτο ήταν... όλα τα λεφτά.

Ένα εικοσάλεπτο, στο οποίο ήρθαν και τα τρία γκολ που διαμόρφωσαν το τελικό 2-1 της νίκης του Πιερικού, εκτίναξε στα ύψη την αδρεναλίνη και θύμισε με την εξέλιξή του ταινία του Χίτσκοκ.

Ήρωας για τους Κατερινιώτες ο Γιαζιτζόγλου, ο οποίος με δύο εκτελέσεις φάουλ στο 70’ άνοιξε και έκλεισε το σκορ, λυτρώνοντας τους γηπεδούχους, οι οποίοι είχαν δει τον Βάρα να ισοφαρίζει στο 83’ για την Ηλιούπολη που, όμως, δεν κατόρθωσε να κρατήσει ως το τέλος το βαθμό.

ΠΙΕΡΙΚΟΣ: Γουμάγιας, Παπαγεωργίου, Γιαζιτζόγλου, Δήμου, Πέτρου, Κοντέων, Μιλόσκοβιτς (84' Κωνσταντινίδης), Πουρτουλίδης, Γκουγκουλιάς (90’+2 Τασίδης), Λόπεζ (74' Χατζής), Πουλάκος.

ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ: Μαράμας, Λεοντίου, Ουρόσεβιτς (84' Δημήτρης), Νικολόπουλος, Σικαλιάς (46' Ηλιόπουλος), Κρητικός, Ρουσάκης, Νιάρος (80' Βάρα), Θάνος, Φούφουλας, Στεφανίδης.

Τη σταμάτησαν τα δοκάρια

Η τύχη γύρισε την πλάτη στη Βέροια, οι παίκτες της οποίας είδαν τα δοκάρια να τους στερούν δύο φορές τη δυνατότητα να πανηγυρίσουν και να μένουν στη «λευκή» ισοπαλία κόντρα στον Πανθρακικό.

Στο 3’ ο Σαϊτιώτης, λοιπόν, και στο 60’ ο Αουρέλιο είδαν τα δοκάρια του Ανδριόλα να «αντιδρούν» για λογαριασμό του τερματοφύλακα της ομάδας της Κομοτηνής και, έτσι, η Βέροια έχασε την ευκαιρία να πάρει βαθμολογική ανάσα.

ΒΕΡΟΙΑ: Καντιμοίρης, Αμαραντίδης, Αουρέλιο, Σαϊτιώτης (90' Καγκιούζης), Μπλαζέφσκι (70' Κουτσοσπύρος), Σαμαράς, Καπίας, Καλτσάς, Καλογέρης, Οικονόμου, Τσιάτσιος (83' Μπαργκάν).

ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ: Ανδριόλας, Νατσούρας, Αρσενίεβιτς (64' Κανωτίδης), Ζησόπουλος, Βαγγελόπουλος, Περπερίδης, Σουλτανίδης (81' Ρεκλείτης), Μπουτζίκος (54' Τζωρτζιόπουλος), Κριστ, Ορλάντο, Ρομπέρ.

Περίπατος για τη Δόξα

Με τον Μαρκόφσκι να συνεχίζει ακάθεκτος το κρεσέντο παραγωγικότητας που τον διακρίνει από το ξεκίνημα της σεζόν, η Δόξα Δράμας έφτασε με χαρακτηριστική άνεση στο τελικό 4-0 επί του Ιωνικού.

Οι «Μαυραετοί» ήταν καλύτεροι από το πρώτο ως το τελευταίο λεπτό του παιχνιδιού, μετέτρεψαν το παιχνίδι σε παράσταση για ένα ρόλο και απέδειξαν ότι έχουν τα φόντα να παλέψουν για μια θέση στα playoff.

Το σκορ άνοιξε στο 17’ ο Χατζηπαντελίδης και από εκεί και πέρα «έπιασε δουλειά» ο Μαρκόφσκι που στο 33’ με πέναλτι και στο 43’ με κεφαλιά πέτυχε τα άλλα δύο γκολ της Δόξας.

Ίδιο σκηνικό και στην επανάληψη, με τον Χατζηπαντελίδη να σκοράρει και πάλι... πρώτος στο 65’ και τον Μαρκόφσκι να τον ακολουθεί στο 80’, πετυχαίνοντας το τρίτο προσωπικό του γκολ.

Το γκολ της τιμής για τους Νικαιώτες πέτυχε στο 85’ ο Χιονίδης.

ΔΟΞΑ ΔΡΑΜΑΣ: Τοπαλίδης, Χατζηζήσης, Γελαδάρης, Βέρτζος, Χλωρός (75’ Ρούτσης), Μαρκόφσκι, Μοσχάκης, Λίμα, Χατζηπαντελίδης, Καρακώστας (25’ λ. τραυματισμού Πακάλτσης), Γκονζάλες (64’ Αλεξάντροβιτς).

ΙΩΝΙΚΟΣ: Θεοδωρόπουλος, Ερρίκος, Ρουσάκης (64' Ρες), Αρβανίτης, Δελήμπασης, Πολίτης, Μεϊντής, Βλάχος, Σπυριδάκης, Πασάς (75' Χιονίδης), Γιόνδης (44' Χατζηγιαννακός).

Αναλυτικά τα αποτελέσματα της 19ης αγωνιστικής:

ΣΑΒΒΑΤΟ 22/1

Αναγέννηση Καρδίτσας - ΟΦΗ 2-1 (33' Ντοριβάλ, 70' Αθανασιάδης - 23' Αγρίτης)

ΚΥΡΙΑΚΗ 23/1

Παναιτωλικός - Αγροτικός Αστέρας 4-0 (8’ Γκούρμα, 68’ Καούνος, 83’ Θεοδωρίδης, 90’ Μπελεβώνης)

Λεβαδειακός - Τρίκαλα 3-1 (1’ Ζουρούδης, 20’ Πόποβιτς, 54’ Λισγάρας - 43’ Ενόκ)

Πιερικός - Ηλιούπολη 2-1 (70’, 90’ Γιαζιτζόγλου - 83’ Βάρα)

ΠΑΣ Γιάννινα - Εθνικός 3-1 (7’ Τζάνης, 66’, 89’ Σιαλμάς - 39’ Ψιάνος)

Βέροια - Πανθρακικός 0-0

Δόξα Δράμας - Ιωνικός 5-1 (17’, 65’ Χατζηπαντελίδης, 33’ πέναλτι, 43’, 80’ Μαρκόφσκι - 85’ Χιονίδης)

ΔΕΥΤΕΡΑ 24/1

Εθνικός Αστέρας - Καλλιθέα

Θρασύβουλος - Διαγόρας

Δημοσίευσέ το στο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου