Τετάρτη 26 Ιανουαρίου 2011

ΠΑΜΕ: Είτε με τρακτέρ, είτε χωρίς...


Εάν δεν ακολουθούσαμε αυτό το δρόμο του αγώνα, τώρα δε θα μιλάγαμε στην πλατεία Τρικάλων, θα μας είχαν ξεκληρίσει όλους...






Αγρότες- Αγρότισσες

       Τα τελευταία χρόνια βρισκόμαστε συνεχώς στους δρόμους, είτε με τρακτέρ, είτε χωρίς τρακτέρ γιατί οι πολιτικές των κυβερνήσεων και της ΕΕ μας οδηγούν από το κακό στο χειρότερο.



Παρ’ όλα αυτά ο μεγάλος κίνδυνος για την επιβίωση της μικρομεσαίας αγροτιάς όχι μόνο παραμένει, αλλά γίνεται πιο απειλητικός.

Ιδιαίτερα τώρα με την κρίση και τα μνημόνια, τα μέτρα ενάντιά μας πέφτουν σαν το χαλάζι και χρειάζεται αντίστοιχη απάντηση από μας.
Δεν μιλάμε πια για ένα πρόβλημα για ένα προϊόν, για περιορισμένη ζημιά σε κάποιους τομείς της αγροτικής δραστηριότητας.
Μιλάμε για γενικευμένη επίθεση σε όλα τα μέτωπα και σε όλους τους συντελεστές  που καθορίζουν την ύπαρξή μας ως μικρομεσαία αγροτικά νοικοκυριά.
Ασταμάτητη ακρίβεια στα μέσα και εφόδια, ακρίβεια στην διαβίωση των οικογενειών μας, χαράτσια στα  Νοσοκομεία, αυξήσεις στον ΟΓΑ, στον ΕΛΓΑ, στα σχολεία  και στις  σπουδές των παιδιών μας.
Ακρίβεια στα  διόδια- στη βενζίνη, στο πετρέλαιο, στην ΔΕΗ, στα λιπάσματα, στους σπόρους, στα φυτοφάρμακα, στις ζωοτροφές και ο κατάλογος δεν έχει τελειωμό.


-Επίθεση της εφορίας είτε στους άμεσους φόρους είτε στους εμμέσους.

-Αύξηση στις αντικειμενικές αξίες της γης που σημαίνει αύξηση στις γονικές παροχές, στους συμβολαιογράφους, στους δικηγόρους κ.λ.π.
-Τοκογλυφία της ΑΤΕ και τώρα με το καθεστώς εξυγίανσης και ξεπουλήματος επίθεση για κατασχέσεις  όσων χρωστούν και είναι πάρα πολλοί αυτοί που χρωστάνε.

Από την άλλη προϊόντα στο έλεος των «αγορών» που πότε μένουν στα αζήτητα και απούλητα και πότε παίρνονται κοψοχρονιά και σχεδόν τζάμπα.

Αθρόες εισαγωγές ομοειδών προϊόντων και ανεξέλεγκτες ελληνοποιήσεις αμφιβόλου ποιότητας προϊόντων.
Κανείς δεν ξέρει τι τρώει και ποια είναι η επικινδυνότητα του γιατί η αγορά παρά τις μεγάλες κουβέντες και τις δημαγωγίες των εκάστοτε κυβερνήσεων έχει τους δικούς της κανόνες που είναι ο εξής  ένας: Κινείται αποκλειστικά και με γνώμονα το κέρδος  και τίποτε άλλο. ΄Ο, τι άλλο λένε είναι για τους αφελείς.
Ταυτόχρονα έρχονται όλο και πιο πυκνά νέοι νόμοι και κανονισμοί που «νομιμοποιούν» αυτή την πολιτική.
Ήδη η πρόταση της ΚΟΜΙΣΙΟΝ για τη νέα αναθεώρηση της ΚΑΠ περιόδου 2014-2020 δίνει γερή ώθηση στην πλήρη καπιταλιστικοποίηση της αγροτικής οικονομίας στη χώρα μας. Ουσιαστικά η πρότασή τους είναι:     Όλες οι επιδοτήσεις θα δίνονται αποδεσμευμένες από την παραγωγή και πετσοκομένες σε σχέση με σήμερα ( π.χ. στο βαμβάκι σήμερα δίνονται περίπου 200 ευρώ το στρέμμα)
Τώρα προτείνουν περίπου τα 26 ευρώ/στρέμμα και θα δίνονται μόνο στους «ενεργούς» αγρότες και όχι στους «ανενεργούς».
Το ποιος είναι «ενεργός» και ποιος  όχι θα καθορίζεται με βάση τον τζίρο που θα κάνει όποιος ασχολείται με την αγροτική κτηνοτροφική δουλιά.
Ακούσατε την εξαγγελία  του κ. πρωθυπουργού και του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης για το νέο νόμο περί συνεταιρισμών.
Μιλάνε για κατάργηση των Ενώσεων και δημιουργία συνεταιρισμών ανώνυμες εταιρείες- επιχειρήσεις.
Μιλάνε για συνέταιρους κεφαλαιούχους που θα εξετάζονται κάθε 2 και 3 χρόνια για το εάν πληρούν τις οικονομικές προδιαγραφές για να είναι μέλη αυτών των συνεταιρισμών όπου αυτοί και μόνο αυτοί θα έχουν πρόσβαση και κάποια προνόμια. Φυσικά και αυτοί κάθε χρόνο θα ξεκαθαρίζονται από τους κάθε φορά μικρούς με στόχο τη δημιουργία του μεγάλου καπιταλιστή αγρότη επιχειρηματία.
Τι σημαίνουν όλα αυτά; Σημαίνουν απλούστατα επιτάχυνση από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ όλων των διαδικασιών για το βίαιο και γρήγορο ξεκλήρισμα των μικρών και μεγάλωμα των μεγάλων αγροτών- καπιταλιστών.
Μια τέτοια εξέλιξη θα φέρει μονοπώληση στα διατροφικά προϊόντα είτε φυτικά είτε ζωικά από τους καπιταλιστές αγρότες που σε κοινή επιχειρηματική δράση με τα μεγάλα σούπερ μάρκετ και τις πολυεθνικές τροφίμων θα εκτινάξουν την ακρίβεια στα ύψη και θα οξύνουν τα διατροφικά σκάνδαλα.
Εκεί οδηγούμαστε εάν δεν δράσουμε έγκαιρα, αποφασιστικά και σε κοινό μέτωπο όχι μόνο εμείς οι μικροί αγρότες αλλά και οι εργατοϋπάλληλοι και οι αυτοαπασχολούμενοι και η φοιτητική και σπουδάζουσα νεολαία και οι γυναίκες.
Αυτό το σκοπό υπηρετεί η προσπάθεια της ΠΑΣΥ για  κοινό μέτωπο και αγώνα με το ΠΑΜΕ την ΠΑΣΕΒΕ το ΜΑΣ την ΟΓΕ.
Εάν αυτός ο δρόμος που δείχνουν οι παραπάνω συσπειρώσεις δεν πάρει μαζικά χαρακτηριστικά τότε μοιραία θα επικρατήσει αυτό που προωθείται σήμερα από το ΠΑΣΟΚ την ΝΔ το ΛΑΟΣ και όλους όσους υμνούν με τον άλφα ή βήτα τρόπο την ισχυροποίηση της ΕΕ και των άλλων καπιταλιστικών διεθνών ιμπεριαλιστικών ενώσεων.
Είμαστε σίγουροι πως έστω με διακυμάνσεις ο αγώνας αυτός που προτείνουμε όλο και πιο πολύ θα ισχυροποιείται ώσπου να γίνει χείμαρρος και να σαρώσει στο διάβα του όλους αυτούς που μας θεωρούν υποτακτικούς και δούλους τους.
Ως Ομοσπονδία Α.Σ. Ν. Τρικάλων η «΄Ανοιξη» ανοίγουμε σήμερα το χορό των αγροτικών κινητοποιήσεων που πρότεινε η ΠΑΣΥ.
Συντονιζόμαστε πανθεσσαλικά και πανελλαδικά με τις αντίστοιχες δυνάμεις του αγροτικού κινήματος.
Συνεχίζουμε και κλιμακώνουμε τον αγώνα μας.
Συμμετέχουμε στην κατάληψη του ΕΛΓΑ στη Λάρισα την Πέμπτη 27/1/2011.
Συμμετέχουμε με λεωφορεία στο συλλαλητήριο της ΠΑΣΥ στη Θεσσαλονίκη το Σάββατο 5/2/2011 με αφορμή την «ΖΩΟΤΕΧΝΙΚΑ».
Συμμετέχουμε με αγροτικά μηχανήματα στην απεργία και συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στις 10/2/2011.
Με το πλαίσιο πάλης που έχουμε μοιράσει πλατιά και έχουμε δημοσιεύσει.
-Όλοι στον αγώνα
-Όλοι στα συλλαλητήρια που έχουμε προκηρύξει στην πορεία.
-Μονόδρομος είναι ο αγώνας για την ανατροπή αυτής της πολιτικής.
-Η απάντηση σ’ αυτή την πολιτική βρίσκεται στην πρόταση της ΠΑΣΥ.
Στη θέση του καπιταλιστή αγρότη να δημιουργηθούν οι παραγωγικοί συνεταιρισμοί που μαζί με τις καθετοποιημένες κρατικές παραγωγικές μονάδες θα εξασφαλίζουν επαρκή και ασφαλή προϊόντα για τη διατροφή του λαού για την πρώτη ύλη για τις κρατικές μεταποιητικές μονάδες, αξιοποιώντας όλες τις αναπτυξιακές δυνατότητες κάθε περιοχής, μέσα από κεντρικό και περιφερειακό σχεδιασμό της οικονομίας.





Δημοσίευσέ το στο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου