Πέμπτη 24 Φεβρουαρίου 2011

Ο Βασίλης Γιαγιάκος πρόεδρος του Επιμελητηρίου Τρικάλων στον Δήμαρχο Πύλης


Παρόντες στη συνάντηση ήταν και οι Αντιδήμαρχοι Πύλης κ.κ. Ιωάννης Κουτσονάσιος και Αθανάσιος Πλαβός.







Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Τρικάλων κ. Βασίλειος Γιαγιάκος ,συνοδευόμενος από τον οικονομικό επόπτη κ. Δημήτριο Τσόλα, επισκέφθηκαν σήμερα το Δήμαρχο Πύλης κ. Κωνσταντίνο Κουφογάζο

Στην αρχή της συνάντησης ο κ. Γιαγιάκος αφού έδωσε τις καθιερωμένες ευχές για το νέο έτος και ευχές για μια καλή θητεία της νέας δημοτικής αρχής, αναφέρθηκε στο συντονισμό δυνάμεων του επιχειρηματικού κόσμου και του Δήμου, στις δράσεις που πρέπει να υπάρξουν το επόμενο διάστημα καθώς και στα περιφερειακά, εθνικά και ευρωπαϊκά προγράμματα που υπάρχουν από πλευράς επιμελητηρίου.

 Επίσης ο κ. Γιαγιάκος μίλησε για τις μελέτες που υπάρχουν στο επιμελητήριο όσον αφορά τη δημιουργία του βοτανικού κήπου ο <<Ασκληπιός>> στην Ελάτη, για δασικά μονοπάτια στον ορεινό όγκο καθώς και για κατασκηνώσεις όπου θα φιλοξενούν παιδιά του απόδημου Ελληνισμού ώστε να υπάρξει ένας δίαυλος επικοινωνίας  των επιχειρηματιών του Καλλικράτειου  Δήμου Πύλης  και του απόδημου Ελληνισμού.

Ο Δήμαρχος Πύλης κ. Κουφογάζος ευχαρίστησε τον Πρόεδρο του επιμελητηρίου για την επίσκεψη του στο Δήμο Πύλης  και ανέφερε ότι «λόγω της δύσκολης οικονομικής συγκυρίας ο κόσμος της αγοράς στενάζει».

Συμφώνησε ότι χρειάζεται συνένωση όλων των δυνάμεων ώστε να υπάρξει ανάπτυξη για την ευρύτερη περιοχή του νέου Δήμου Πύλης. Οι στόχοι του επιμελητηρίου κινούνται προς τη σωστή πλευρά και θα λειτουργήσουν ως πόλος έλξης για πολλούς επισκέπτες.

 Ο κ. Κουφογάζος μίλησε για την ενίσχυση του αγροτουρισμού και του αθλητικού τουρισμού καθώς και για  το χιονοδρομικό κέντρο Περτουλίου με τη δυνατότητα επέκτασης των δραστηριοτήτων του.

Ο Δήμαρχος έβαλε στο τραπέζι και τη μελέτη για τα 41 σπήλαια που υπάρχουν στην περιοχή ώστε να μπορέσει να δημιουργηθεί ένα γεωλογικό μουσείο.

Στο τέλος της συζήτησης αποφασίστηκε ότι στην επόμενη συνάντηση μεταξύ των δύο πλευρών να συμμετέχει και ένας ειδικός επιστήμονας για τον τουρισμό ο οποίος αφού ακούσει όλες τις θέσεις, να κάνει συγκεκριμένες προτάσεις που θα πορευθούν προς την υλοποίηση τους.

trikalanews.gr




Δημοσίευσέ το στο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου