Τρίτη 22 Φεβρουαρίου 2011

Ο Ανδρέας Καρακότας στα Τρίκαλα


Σάββατο 26 Φεβρουαρίου ώρα 21:30
Μουσική Σκηνή "Κεντρική Πλατεία"
Είσοδος: 10 euro





ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ

Ο Ανδρέας Καρακότας  γεννήθηκε στην Θεσσαλονίκη.

Το 1986 συνάντησε τον  Μάνο Χατζιδάκι. Ο συνθέτης τον καλεί να συμμετάσχει στην παράσταση  «Στον Σείριο υπάρχουνε παιδιά»,  η οποία και δισκογραφήθηκε ζωντανά το 1987,  εκεί τραγουδά και το  «Κάποια μάνα αναστενάζει»  του  Βασίλη Τσιτσάνη.
Το 1989 τραγουδά τις  «Μπαλάντες του Περιθωρίου»  του  Απόστολου Καλδάρα  μαζι με τον  Μιχάλη Παπαζήση.

Το 1990 τραγουδά στον δίσκο  «Αφιέρωμα στον Απόστολο Καλδάρα» μαζι με τήν  Ελένη Τσαλιγοπούλου  και τον  Μιχάλη Παπαζήση.
Το 1991 ο  Μάνος Χατζιδάκις τον επιλέγει για να ερμηνεύσει  «Τα τραγούδια της αμαρτίας»  σε ποιήματα του  Ντίνου Χριστιανόπουλου και ένα του  Γιώργου Χρονά.

Το έργο δισκογραφήθηκε το 1996 σε μορφή για φωνή και πιάνο με την Ντόρα Μπακοπούλου  στο πιάνο.Παρουσιάστηκε στο  Θέατρο Ηρώδου του Αττικού,  στη Salle Moliere στην Λυών της Γαλλίας, στο  Μέγαρο Μουσικής Αθηνών σε δύο παραστάσεις, στο  Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης  και σε άλλους επιλεγμένους χώρους στην Ελλάδα.

Το 1995 ερμήνευσε   «Τα τραγούδια της αμαρτίας»  και συμμετείχε στην παράσταση  «Ενός λεπτού σιγή»  της  «Ομάδας Εδάφους»  του Δημήτρη Παπαιωάννου και της Αγγελικής Στελλάτου.

Το 2000 τραγουδάει τον δίσκο  «Μπάρκο ψυχής»  σε μουσική του Γιώργου Καζαντζή και το 2004 τις  «Ιχνογραφίες» σε στίχους και μουσική  του Βαγγέλη Γιαννάκη.
Το 2007 και το 2008 συνεργάζεται με το Νίκο Μαμαγκάκη και τραγουδά στους δίσκους « Σκλάβοι πολιορκημένοι » σε ποίηση Κώστα Βάρναλη,          « Κέντρο διερχομένων » σε στίχους Γιώργου Ιωάννου, « Ερωτικός λόγος »,
 « Η Ωραία Κόρη  συλλογή Ι », « Για τις χαμένες πατρίδες » και « Ρεμπέτικο προσκλητήριο » σε ποιήματα των Γιάννη Ρίτσου, Κωνσταντίνου Καρυωτάκη, Γιώργου Ιωάννου, Δημήτρη Ιατρόπουλου.
Τον ίδιο χρόνο τραγουδά στο δίσκο « Το χρυσάφι τ’ ουρανού » σε μουσική του Μιχάλη Λουκοβίκα και ποίηση του Αρη Αλεξάνδρου μαζί με την Ελένη Τσαλιγοπούλου.

Το 2010 συμμετέχει στο σατυρικό δράμα «Ιχνευτές» του Σοφοκλή σε σκηνοθεσία του Δήμου Αβδελιώδη και μουσική του Βαγγέλη Γιαννάκη.

Συμμετείχε στους δίσκους  «Σελοτέιπ» και «Βαλκανιζατέρ»  των Μανώλη Ρασούλη και Πέτρου Βαγιόπουλου,  «Γενναίοι έρωτες»  των Στάμου Σέμση και Μιχάλη Μπουρμπούλη με την Μελίνα Κανά, στον ζωντανά ηχογραφημένο δίσκο του Νίκου Ξυδάκη απο το  ‘Γυάλινο μουσικό θέατρο’,    «Βραχνός προφήτης»  του Θανάση Παπακωνσταντίνου και  «9 πληρωμένα τραγούδια»  του συγκροτήματος  «Τρύπες» . Εχει τραγουδήσει επίσης τραγούδια των Σωτήρη Γεραλή, Νίκου Γεωργάκη και Ευαγόρα Καραγιώργη .

Συνεργάστηκε σε συναυλίες με τους Μίκη Θεοδωράκη,  Σταύρο Κουγιουμτζή,  Γιάννη Σπανό,  Νίκο Τάτση, Μανώλη Ρασούλη,  Νίκο Ξυδάκη, Ευανθία Ρεμπούτσικα, Δημήτρη Παπαδημητρίου, Θανάση Παπακωνσταντίνου, Θωμά Κοροβίνη, Παναγιώτη Καλατζόπουλο, Μπάμπη Παπαδόπουλο, Γιωργο Σφυριδη και με τους Γρηγόρη Μπιθικώτση, Μαρία Φαραντούρη, Γιώργο Νταλάρα, Δημήτρη Μητροπάνο, Ελευθερία Αρβανιτάκη, Μανώλη Λιδάκη, Ελένη Τσαλιγοπούλου, Λιζέτα Καλημέρη, Ηλια Λιουγκο, Γεωργια Συλλαιου κ.α.
Εχει τραγουδήσει σε παραστάσεις στην Άγγλία , το Βέλγιο, την Γαλλία, την Γερμανία, το Ισραήλ, την Κύπρο και την Νότιο Αφρική.Το 1998 τραγούδησε προσκεκλημένος  της  Γαλλικής τηλεόρασης στο  κανάλι France 2. Στο «Maison de la dance» της Λυών παρουσίασε σε δέκα παραστάσεις μία περιήγηση στα παραδοσιακά και σύγχρονα ελληνικά τραγούδια.
Είναι πτυχιούχος του Τμήματος Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου της Θεσσαλονίκης



Δημοσίευσέ το στο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου