Δευτέρα 28 Μαρτίου 2011

Νενικήκαμεν...! Ξανασφύριξε το τρένο στα Τρίκαλα... ξανάρθε το ιντερσίτι 20 μήνες μετά


Το παρατεταμένο σφύριγμα ξανακούστηκε. Το κυλικείο ζωντάνεψε, οι βαλίτσες πηγαινοέρχονταν, οι ταξιτζήδες έπιασαν ξανά θέση, τα αυτοκίνητα δημιούργησαν το γνωστό κομφούζιο μέχρι την Ασκληπιού.





Και ο πρόεδρος του Συλλόγου Φίλων Σιδηροδρόμου Τρικάλων κ. Γ. Κρανιάς, ευτυχής, σαν μικρό παιδί, είχε ετοιμάσει με τα άλλα μέλη του Συλλόγου υποδοχή μεγαλοπρεπή στο ιντερσίτι. Και σαμπάνια, όπως στην καθέλκυση πλοίων, επιχειρήθηκε να σπάσουν (πολύ σκληρά αυτά τα βαγόνια) και κορδέλα από τη μία άκρη του σταθμού στην άλλη μπήκε, και χειροκροτήματα και ενθουσιασμός.


Τα μέλη του ΣΦΣΤ είχαν αγωνιστεί για την επαναφορά του ιντερσίτι σε λογική ώρα, τοπικοί φορείς συμπαραστάθηκαν στην αδικαιολόγητη αφαίρεση του δρομολογίου, η Σούλα Μερεντίτη συνομιλούσε χαμογελαστή, ο Θαν. Τσιάρας σχολίαζε ότι «κόβουμε κορδέλα για το αυτονόητο», ενώ ο Θαν. Βαβύλης εκπροσώπησε τη δημοτική αρχή. Αλλά, κυρίως, ήταν οι τρικαλινοί που συγκεντρώθηκαν να υποδεχτούν το τρένο, αυτοί που έδειξαν την αγάπη για το πλέον «οικολογικό» μεταφορικό μέσο. Το χθεσινό, πρώτο δρομολόγιο από Αθήνα, δεν ήταν γεμάτο.

«Μόλις» 70 άτομα, αλλά από σήμερα είναι σίγουρο ότι θα γνωρίσει ξανά τις δόξες του παρελθόντος, όταν έπρεπε να κλείσεις θέση 15 ημέρες πριν την προγραμματισμένη αναχώρηση. Τι απομένει; Η δρομολόγηση τρένου με ανταπόκριση και για Θεσσαλονίκη, καθώς το πρωινό τρένο παραμένει επί 5ωρο ακινητοποιημένο στον σταθμό της Καλαμπάκας, αλλά και η ηλεκτροκίνηση της γραμμής.
Η χθεσινή βραδιά θα μπορούσε να είναι αφιερωμένη στον τέως υπουργό Μεταφορών Ευριπίδη Στυλιανίδη, ο οποίος τον Αύγουστο του 2009 προέβη σε μια αναίτια απόφαση: να σταματήσει το δρομολόγιο που εξυπηρετεί εκατοντάδες δυτικοθεσσαλούς.

Πλέον, θα μπορούν να το παίρνουν από Αθήνα στις 15.53, ενώ από την Καλαμπάκα θα φεύγει στις 06.33.
Και όλα ξαναμπαίνουν στη θέση τους.

Θανάσης Μιχαλάκης - Ενεργός Πολίτης


Δημοσίευσέ το στο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου