Τρίτη 29 Μαρτίου 2011

Ημέρα μνήμης, ημέρα αφετηρίας η 25 Μαρτίου


Την Παρασκευή 25 Μαρτίου γιορτάσαμε την Εθνική μας Παλιγγενεσία. Εμείς, ως ελάχιστο φόρο τιμής καταθέσαμε στεφάνι στη μνήμη των επιφανών και αφανών ηρώων, οι οποίοι έχυσαν το αίμα τους για την ελευθερία, την ανεξαρτησία και την ιστορία του Έθνους μας.




Όμως, ο αγώνας των ηρώων του 1821 δεν πρέπει να τιμάται μόνο με παρελάσεις, χαιρετισμούς και ομιλίες μνήμης. Πρέπει να τιμάται στην καρδιά και στο μυαλό μας, πρέπει να τιμάται στις επιλογές και τις αποφάσεις μας για το μέλλον, πρέπει να αποτελεί το παράδειγμα για διεκδίκηση σε όλους τους τομείς, και ειδικότερα για εμάς τους νέους.

Οι ηρωικοί πρόγονοί μας τα κατάφεραν. Η σκυτάλη πλέον βρίσκεται στα χέρια μας. Σε αυτό το κομβικό σημείο για τη χώρα μας, πρέπει να σηκώσουμε το ανάστημά μας, να αποδείξουμε πρώτα στους εαυτούς μας κι έπειτα στις προηγούμενες γενιές, ότι τολμάμε, επαναστατούμε, αγωνιζόμαστε, ότι δεν θα επιτρέψουμε μια νέα πολυετή σκλαβιά για τη χώρα μας.

Μπορεί να υποδουλωθήκαμε οικονομικά, σχεδόν άνευ όρων, είναι, όμως, εφικτό να αποτινάξουμε αυτόν τον ζυγό αλλάζοντας το τοπίο, αξιοποιώντας τις δικές μας ιδέες, πραγματοποιώντας τα δικά μας όνειρα, πρεσβεύοντας τις δικές μας αξίες, γιατί εμείς οι νέοι γνωρίζουμε καλύτερα, αρκεί να βγούμε στο προσκήνιο.

190 χρόνια μετά, το μήνυμα της επανάστασης είναι τόσο επίκαιρο, το πεδίο της μάχης είναι οι συνειδήσεις μας. Ας μην είναι ήσυχες, ας είναι ανήσυχες…

Δημοσίευσέ το στο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου