Δευτέρα 28 Μαρτίου 2011

Παρέμβαση Σ. Χατζηγάκη για τις οφειλές στο Κέντρο Φυσικής Αποκατάστασης Ν. Τρικάλων

Ερώτηση προς τους υπουργούς Οικονομικών και Εργασίας, αναφορικά με τις υπέρογκες οφειλές των ασφαλιστικών ταμείων ύψους 2.075.828 Ευρώ, στο Κέντρο Φυσικής Αποκατάστασης & Αποθεραπείας του Νομού Τρικάλων, κατέθεσε τη Δευτέρα ο βουλευτής της Ν.Δ. και πρώην υπουργός κ. Σωτήρης Χατζηγάκης.




Ο κ. Σ. Χατζηγάκης τονίζει ότι «το Κέντρο Φυσικής Αποκατάστασης & Αποθεραπείας «ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ Α.Ε.» του Νομού Τρικάλων, οδηγείται σε οικονομική ασφυξία λόγω των οφειλών των ασφαλιστικών ταμείων προς αυτό» ενώ υπογραμμίζει πως «η «ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ Α.Ε.» είναι το μοναδικό κέντρο αποκατάστασης στο Νομό (με πληρότητα στην κλειστή νοσηλεία -41 κλίνες– 100%), λειτουργεί από τον Αύγουστο του 2009, μέχρι σήμερα έχει εξυπηρετήσει συνολικά 360 άτομα ως εσωτερικούς ασθενείς και 540 άτομα ως εξωτερικούς ασθενείς και διαθέτει συμβάσεις με όλα σχεδόν τα ασφαλιστικά ταμείς της χώρας.

Αυτή τη στιγμή, οι οφειλές του ΟΓΑ προς την εταιρεία ανέρχονται σε 1.154.575,75€ (οφείλει το 66% των νοσηλείων του), του ΙΚΑ ανέρχονται σε 236.635,68€ (39% των νοσηλείων του) και του ταμείου του ΥΠΑΔ ανέρχονται σε 608.651,48€ (100% των νοσηλείων του)».

Ο βουλευτής της Ν.Δ. και πρώην υπουργός επισημαίνει το γεγονός ότι «λόγω της γενικότερης οικονομικής κρίσης, η εταιρεία δυσκολεύεται να εξασφαλίσει νέα κεφάλαια από τις τράπεζες, ενώ οι προσωπικές περιουσίες των ιδρυτικών μετόχων της, καθώς και μελών των οικογενειών τους βρίσκονται αυτή τη στιγμή δεσμευμένες, καθώς έχουν παρασχεθεί ως εγγυήσεις για το δανεισμό της εταιρείας» και καταλήγει ρωτώντας τους αρμόδιους υπουργούς  «τι προτίθενται να κάνουν για τις υπέρογκες οφειλές των ασφαλιστικών ταμείων προς την «ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ Α.Ε.»; Πότε θα γίνει η αποπληρωμή των οφειλομένων χρηματικών ποσών;» και αν «θα εξασφαλίσουν τη συνεπή πληρωμή του 70% των δεδουλευμένων νοσηλειών ανά μήνα, με σταθερή συχνότητα, καθώς οι ενέργειες της εταιρείας για την έγκαιρη καταβολή των δικαιολογητικών, παραστατικών, τιμολογίων είναι δεδομένη και εφαρμόζεται εκ μέρους της;».

 

Δημοσίευσέ το στο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου