Τετάρτη 30 Μαρτίου 2011

O 4oς Ημιμαραθώνιος δρόμος "ΘΑΝΑΣΗΣ ΣΤΑΜΟΠΟΥΛΟΣ" πέρασε στην ιστορία...


Λένε πως όταν απομακρύνεσαι από τα γεγονότα βλέπεις την πραγματικότητα πιο καθαρά. Πως όταν περάσει ο χρόνος και καταλαγιάσουν τα συναισθήματα, οι επευφημίες, τα συγχαρητήρια και τα χειροκροτήματα, το μυαλό είναι πιο καθαρό. Χωρίς τη φόρτιση των ημερών. Κι ο απολογισμός γίνεται καλύτερα.





ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ απο τον αγώνα κλικ ΕΔΩ
ΚΛΙΚ  ΕΔΩ  ΓΙΑ ΝΑ ΤΙΣ ΚΑΤΕΒΑΣΕΤΕ


(Δωρεάν, εμείς δεν τις πουλάμε όπως κάποιοι...σαϊτάδες !)

Η σκέψη πίσω στον αγώνα. Απλή και καθαρή. Κυριακή 20 Μαρτίου. Πρωί. Κεντρική πλατεία Καλαμπάκας. Περίπου 550 δρομείς έχουν αψηφήσει το κρύο και τη βροχή και έχουν συγκεντρωθεί στην αφετηρία περιμένοντας την εκκίνηση του 4ου Ημιμαραθωνίου. Λείπει ο Θανάσης Σταμόπουλος. Ο αγώνας είναι αφιερωμένος σ’ αυτόν.

Δε λείπει, όμως ολοκληρωτικά. Για πολλούς είναι εκεί. Νοερά. Και σίγουρα για το γιο του Βασίλη περισσότερο από κάθε άλλον. Μαζί και ο πολυπληθής Σύλλογος Δρομέων Τρικάλων, του οποίου ο Θανάσης ήταν ιδρυτικό μέλος. Αλλά και οι πρωταθλητές μας. Ο πανελληνιονίκης Μιχάλης Παρμάκης και ο Κώστας Πούλιος. Μία ομάδα ξεχωρίζει. Είναι η Σ.Μ.Υ. Τρικάλων. Με 84 συμμετοχές! Οι υπόλοιποι δρομείς, από 60 διαφορετικούς συλλόγους, όλων των ηλικιών (από 14-75 ετών!) κι απ’ όλη την Ελλάδα συνθέτουν ένα πολύχρωμο μωσαϊκό. Οι Ποδηλάτες Τρικάλων και η Τροχαία σε ετοιμότητα. Ο Περιφερειάρχης κ. Αγοραστός εκπροσωπώντας την Περιφέρεια Θεσσαλίας, υπό την αιγίδα της οποίας διεξήχθη ο αγώνας και η οποία στήριξε οικονομικά και όχι μόνο τον αγώνα, περιμένει να δώσει την εκκίνηση. Εκεί κι ο Δήμαρχος Καλαμπάκας κ. Σακελλαρίου. Αλλά και όλα τα μέσα.

Η ΕΤ3 και το TRT, χορηγός επικοινωνίας του αγώνα, αρχίζουν να τραβάνε τα πρώτα πλάνα, να παίρνουν τις πρώτες συνεντεύξεις και να καταγράφουν τις πρώτες αντιδράσεις, Όλοι ανυπομονούν. Μα περισσότερο απ’ όλους ο Μιχάλης Παρμάκης. Την Κυριακή 10 Απριλίου θα τρέξει στο Ρότερνταμ και θέλοντας να πιάσει το όριο για τους Ολυμπιακούς, ο αγώνας θα είναι γι’ αυτόν θα ένα πολύ δυνατό τεστ. Στις 11πμ δίνεται η εκκίνηση. Φεύγει σαν σίφουνας. Ο Κώστας Πούλιος τον κυνηγά. Πίσω από την τεράστια πομπή των δρομέων το ασθενοφόρο της Σ.Μ.Υ έτοιμο για παν ενδεχόμενο. Στους σταθμούς ανεφοδιασμού οι εθελοντές του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, της Σ.Μ.Υ., αλλά και του Σ.Ο.Χ.Τ. και του Π.Ο.Π. Πύλης μαζί με  μέλη του Συλλόγου Δρομέων Τρικάλων, τους οποίους ο Κώστας Σιδέρης μετέφερε με το βαν του Σ.Ο.Χ.Τ φροντίζουν για τα νερά και τα ισοτονικά των δρομέων.

 Σε μόλις 1:05:41 ο Μιχάλης Παρμάκης τερματίζει πρώτος και διαλύει το ρεκόρ διαδρομής. Μόλις 17 δευτερόλεπτα πίσω του ο Κώστας Πούλιος του Παναθηναϊκού. Στο τέλος τα έδωσε όλα. Αλλά ο πανελληνιονίκης του Πανελληνίου, που ήρθε εκπροσωπώντας το Σύλλογο Δρομέων Υγείας Κοζάνης, δεν ήρθε για να χάσει. Ήθελε να κερδίσει. Όχι μόνο για τον εαυτό του, αλλά και για ένα άλλο λόγο. Για να κερδίσει το μεγάλο δώρο του αγώνα, τη συμμετοχή στο Μαραθώνιο του Βερολίνου το Σεπτέμβρη και να το δώσει στο Τρικαλινό φίλο του, Κώστα Μπαλαγιάννη.

Έχουν κάνει μαζί στο παρελθόν πολλά χιλιόμετρα και τους συνδέει βαθιά φιλία. Μεγάλος αθλητής και με μεγάλη καρδιά. Ο κόσμος χειροκροτεί. Η κεντρική πλατεία Τρικάλων και η Στρατηγού Σαράφη έχουν κατακλυσθεί από κόσμο παρά το τις άσχημες καιρικές συνθήκες. Οι Τρικαλινοί λατρεύουν τον κλασικό αθλητισμό. Δε θα μπορούσαν να λείπουν. Οι δρομείς ένας - ένας τερματίζουν πανευτυχείς.

Η χαρά του αθλητισμού. Η επιβράβευση της προσπάθειας και τα λαμπερά χαμόγελα. Χωρίς φιοριτούρες και υπερβολές. Ο Νίκος Βόπης είναι φέτος στο μικρόφωνο για πρώτη φορά και το διασκεδάζει κι αυτός. Ζει τον αγώνα.  Και δίνει το δικό του παλμό. Ενθουσιάζει τους δρομείς και παρασύρει τους θεατές στο χειροκρότημα. Ο πρόεδρος του Συλλόγου Δρομέων Τρικάλων Δημήτρης Κωτούλας, ο Νίκος Οικονομίδης, και ο Κων/νος Ντίνος μαζί με  το Λεωνίδα της Λέσχη Αυτοκινήτου δίνουν το δικό τους αγώνα. Πηγαίνουν πάνω – κάτω, ώστε ο παρουσιαστής  να παίρνει τις κατάλληλες πληροφορίες για τους δρομείς που πλησιάζουν και για να απομακρύνεται ο  κόσμος, που από τον ενθουσιασμό του περνά τις προστατευτικές κορδέλες .  Ο Νίκος Μουτσίκας «κλικάρει» συνεχώς. 

Μόλις τερματίζουν οι δρομείς, κοπέλες από της Σ.Μ.Υ. περνούν μετάλλια στο λαιμό όλων των συμμετεχόντων. Λίγο πιο κάτω ο Λάκης Καράς και ο Βασίλης Βασιλειάδης είναι υπεύθυνοι για τους αναμνηστικούς σάκους, που περιέχουν τα μπλουζάκια και διπλώματα του αγώνα κι άλλα προϊόντα για τους δρομείς. Φυσικά και εκεί βρίσκονται και εθελοντές της Σ.Μ.Υ. Η παρουσία τους στον αγώνα απερίγραπτα συγκινητική. Λίγο πιο πέρα κι ο Δημήτρης Τάχος.

 Υποδέχεται τους τερματίζοντες δρομείς και τους καθοδηγεί. Στο χώρο των αποδυτηρίων και των αποσκευών κι άλλοι εθελοντές του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, της Σ.Μ.Υ. και ο Γιώργος Τριαντάφυλλου. Τα παιδιά του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού βοηθάνε, όπου υπάρχει ανάγκη. Ο Θανάσης Ζαλαβράς, με το Βασίλη Πασχάλη και φοιτήτριες των ΤΕΦΦΑ κάνουν μετρήσεις και μαζί με τη Λίλλυ Αγγέλη εξυπηρετούν όσους θέλουν  αναμνηστικά του αγώνα. Λίγο πιο δίπλα ο Χρήστος Καρακίτσιος υπεύθυνος για την έκδοση αποτελεσμάτων του αγώνα προσπαθεί με τη Βαγιάνα, τη Βάσω και το Σωτήρη να συντονίσουν τη γρήγορη και σωστή έκδοσή τους. Ο Κώστας Μπακοβασίλης ρυθμίζει τον ήχο, ενώ ο Σπύρος Γρηγοράκης φτιάχνει την ατμόσφαιρα με τις όμορφες μουσικές του.

Δίπλα του ο Δημήτρης Μαγκούτης, με το Δημήτρη Παπαδογιώργο από το “Barrouge”, μεγάλου χορηγού του αγώνα, συζητούν με τον Ευθύμη Ρεντζιά με ενθουσιασμό. Μάλλον όχι για μπάσκετ. Είναι κι ο Δήμαρχος Τρικκαίων κ. Λάππας, φυσικά, ενώ στο γύρω χώρο βρίσκονται κι ο Αντιπεριφεριάρχης κ. Μιχαλάκης, η κ. Κάκλα υπεύθυνη του Ο.Α.Κ.Α. Τρικάλων, ο Χρήστος Παπαχρήστος, ομοσπονδιακός προπονητής στίβου, ο Στέλιος Βάσκος, ο Αναπληρωτής καθηγητής ΤΕΦΦΑ και προπονητής στίβου κ. Σούλας κι ο Ολυμπιονίκης της πάλης Δημήτρης Αβράμης. Προσκεκλημένοι όλοι του Συλλόγου Δρομέων Τρικάλων για τις απονομές στους νικητές. Αλλά και τα παιδιά του Χορευτικού Ομίλου Τρικάλων είναι ακόμη εκεί.

Λόγω της βροχής η προγραμματισμένη παράστασή τους, που θα γινόταν στην κεντρική πλατεία Τρικάλων ταυτόχρονα με την εκκίνηση του αγώνα αναβλήθηκε. Υπάρχουν κι άλλοι. Ναι, πολλοί. Πολύς κόσμος, πολλοί δρομείς, πολλοί συνοδοί, μα πάνω απ’ όλα υπάρχουν όμορφα συναισθήματα και πρόσωπα γελαστά. Γίνονται οι απονομές. Οι νικητές αποθεώνονται. Αλλά σ’ αυτή τη μεγάλη γιορτή όλοι κάτι κέρδισαν. Και ήταν τόσοι πολλοί. ¨Όλα άρχισαν και τελείωσαν υπέροχα. Σίγουρα κάποιους ξεχνάμε. Όπως και να’ χει, ήσασταν όλοι συγκλονιστικοί. Σας ευχαριστούμε…

Ο Σύλλογος Δρομέων Τρικάλων αισθάνεται επίσης την ανάγκη να ευχαριστήσει κι όλους του χορηγούς του αγώνα, που με τη στήριξή τους, συνέβαλαν τα μέγιστα στην πραγματοποίησή του:

ΜΕΓΑΛΟΙ ΧΟΡΗΓΟΙ:
Barrouge, Yara Hellas S.A., New Balance. ΜΕΓΑΛΟΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ: Sport Box travel, Βιογονία,  Όλυμπος Γαλακτοβιομηχανία Α.Ε., Φυτοπροστασία Χρ. Τάσιος, Multirama PC Expert, Ταβέρνα Κατώγι, Κωστούλης Λευτέρης (Ψύξη – Θέρμανση –Επαγγελματικός εξοπλισμός), Κρύπτη Bar. ΧΟΡΗΓΟΙ: Centro design, Under construction, Food Service, Αφοί  Σταφυλά (Τεχνική εταιρία), Woodland, Mitsubishi Electric ΕΠΕΙΟΣ – Ντιντής Αθ., Green Shop (Γυναικείο ντύσιμο), Meteora Food, Green Project, Ξενώνας Θεοδώρου – Ελάτη, Πύργος Μαντάνια, 4play, Claviano, Προμηθέας Delivery Cash & Carry, Gambrinus cafe – bistrot, Μέλισσα Ζαχαροπλαστεία, Κάλφας (Σχολικά – χαρτικά – αναλώσιμα), Βήτας Α.Ε., Melathron Γυμναστήριο. ΧΟΡΗΓΟΙ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΡΟΜΕΩΝ ΤΡΙΚΑΛΩΝ


Δημοσίευσέ το στο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου