Κυριακή 29 Μαΐου 2011

29 Μαϊου 1453, ημέρα μνήμης και τιμής


558 χρόνια συμπληρώνονται από την άλωση της Πόλης και τον ηρωικό θάνατο του τελευταίου Αυτοκράτορα του Ελληνισμού Κωνσταντίνου Παλαιολόγου.









558 χρόνια από τότε που το Έθνος παρέδιδε στα τείχη της Βασιλεύουσας, για μια ακόμη φορά, μαθήματα αξιοπρέπειας και τιμής.

Αν και στην σημερινή εποχή της παρακμής όλα αυτά φαντάζουν ξεπερασμένα και μακρινά, για εμάς ,αλλά και για πολλούς ακόμα Έλληνες η άλωση της Πόλης σημαίνει και διδάσκει πολλά.
Η πολιορκία και η άλωση της Πόλης, αποτελούν την τελευταία πράξη αντίστασης μιας εποχής, και την αρχή μιας καινούργιας.
Αντίστασης στον πάντα επίδοξο Τούρκο κατακτητή, και στον διαχρονικό Τουρκικό επεκτατισμό, που μέχρι σήμερα διεκδικεί νησιά ,δημιουργεί γκρίζες ζώνες, και εκτρέφει γκρίζους λύκους.
Ίσως για έναν «τεχνοκράτη» πολιτικό του σήμερα ο Κωνσταντίνος Παλαιολόγος να στερούνταν πολιτικού «ρεαλισμού», αφού ούτε σε διαπραγματεύσεις προχώρησε, ούτε συμφωνίες υπέγραψε, ούτε κουμπάρος έγινε με τον Μωάμεθ, και φυσικά ούτε και χόρεψε μπροστά του.


Αντίθετα αγωνίστηκε για μια «χαμένη υπόθεση» και θυσιάστηκε για αυτήν.
Με την θυσία του όμως αναγέννησε ηθικά το Έθνος και το ενέπνευσε για να επιβιώσει στα δύσκολα χρόνια που ακολούθησαν, και που στο τέλος, το ίδιο αυτό Έθνος, αγωνίστηκε για αυτό που πάντα αγωνίζονταν: για ελευθερία και Εθνική ολοκλήρωση.
Στην σημερινή μίζερη πολιτικά εποχή, των πολιτικών μετριοτήτων του δικομματισμού, και του πολτού των πολυπολιτισμικών ιδεολογημάτων, η άλωση της Πόλης και η θυσία του τελευταίου αυτοκράτορα αποτελεί για εμάς, το δίδαγμα της τιμής.
Ο ΛΑ.Ο.Σ. τιμά την επέτειο της αλώσεως της Πόλης και την θυσία των υπερασπιστών της και συνεχίζει τον αγώνα για Εθνική αναγέννηση και ολοκλήρωση.

ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΡΙΚΑΛΩΝ ΤΟΥ ΛΑ.Ο.Σ. 

Δημοσίευσέ το στο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου