Δευτέρα 30 Μαΐου 2011

Λειψές υποσχέσεις για τον νομό από Μαγκριώτη χθες στην Καλαμπάκα


Με το μυαλό στην οικονομική κατάσταση και το βλέμμα στα διόδια του Μαλακασίου, πραγματοποιήθηκε χθες η εκδήλωση της Ν.Ε, Τρικάλων του ΠΑΣΟΚ στην Καλαμπάκα, με ομιλητή τον υφυπουργό Μεταφορών Γιάννη Μαγκριώτη.





Η εκδήλωση άρχισε με αρκετή ώρα καθυστέρηση, αφού νωρίτερα ο υφυπουργός μετέβη σε σημεία κατασκευής του Ε65, προκειμένου να ελέγξει διάφορα προβλήματα που ανέκυψαν. Η γνωστή… «Ωρα ΠΑΣΟΚ» τηρήθηκε και ακολούθησε η ομιλία του υφυπουργού, ο οποίος όμως δεν έφερε κανένα νέο για τα έργα του νομού Τρικάλων, εκτός αυτού της λειτουργίας διοδίων στο Μαλακάσι, πολύ σύντομα και οπωσδήποτε μέσα στο καλοκαίρι. Κάτι που σαφώς δεν χαροποιεί τους τρικαλινούς, οι οποίοι, μπορεί να μεταβαίνουν γρήγορα στα Γιάννενα, αλλά πλέον θα πληρώνουν διόδια, εκτός αν πηγαίνουν πάλι από την Κατάρα.

Πάντως ο κ. Μαγκριώτης ανέφερε ότι τα διόδια, από 14 που είχαν αρχικά προγραμματιστεί για την Εγνατία, έχουν μειωθεί σε 7.

Για τα υπόλοιπα έργα και κυρίως για τον Ε65 ο υφυπουργός δεν έδωσε πολλά στοιχεία, αφού οι διαπραγματεύσεις με τις τράπεζες βρίσκονται ακόμη σε αρχικό σημείο, ενώ είναι γνωστό ότι πολλοί εργαζόμενοι της Dragados έχουν ήδη απολυθεί. Αυτό είναι και ένα μείζον ζήτημα για τον νομό, με δεδομένο ότι έχει απασχολήσει κατά πολύ, τόσο τους εργαζόμενους, όσο και γενικότερα τα θέματα ανάπτυξης. Επισης, σε ερώτηση παρευρισκόμενου για τα ζητήματα των κτηνοτρόφων (δεν έχουν χωροθετηθεί βοσκότοποι) δεν φάνηκαν ιδιαίτερα σαφείς οι απαντήσεις.

Για την ε.ο. Τρικάλων - Λάρισας, ανέφερε ότι οι δύο από τις 3 εργολαβίες απέκτησαν ανάδοχο, ενώ για την τρίτη υπάρχει καθυστέρηση που οφείλεται στην πρόσφατη αποχή των εργοληπτών. Φυσικά, και αυτό το έργο είναι πάγιο αίτημα των τρικαλινών, οι οποίοι αναμένουν την ολοκλήρωσή του.

Αναφορικά με την γενική πολιτική κατάσταση και εν όψει του Μεσοπρόθεσμου Σχεδίου, ο υφυπουργός υπερασπίστηκε το έργο της κυβέρνησης, κάνοντας αναφορές στην προϋπάρχουσα κατάσταση. Σημείωσε τις πρωτοβουλίες τις κυβέρνησης για έξοδο από την οικονομική κρίση, ενώ δήλωσε ότι πλέον η χώρα θα βγει νωρίτερα από την κρίση.

Σε σχέση με τις πρόσφατες συναντήσεις των πολιτικών αρχηγών, κατηγόρησε τα κόμματα της αντιπολίτευσης για τη μη παροχή συναίνεσης, προκειμένου να εφαρμοστεί η οικονομική πολιτική που σχεδιάζεται. Σε γενικές γραμμές η ομιλία κινήθηκε στα γνωστά σημεία που ακολουθεί η κυβερνητική πολιτική. Πάντως στην αίθουσα του ξενοδοχείου είχαν συγκεντρωθεί αρκετά μέλη και φίλοι του ΠΑΣΟΚ για να ακούσουν τα όσα ο υφυπουργός θα ανέφερε, με δεδομένη την οικονομική κατάσταση της χώρας, αλλά και την πορεία διαλόγου που έχει ξεκινήσει στο ΠΑΣΟΚ εν όψει  Εθνικής Συνδιάσκεψης.

Δημοσίευσέ το στο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου