Κυριακή 26 Ιουνίου 2011

Ξεσηκωμός. Για να μην πτωχεύσει ο λαός.


Του Αχιλλέα Κανταρτζή, μέλους της ΚΕ και Γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ







Τα μέτρα φωτιά που περιέχονται στο Μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα και στον εφαρμοστικό νόμο είναι κόλαση για τους εργαζόμενους.

Θα ισοπεδώσουν ότι έχει απομείνει από τα εργατικά – λαϊκά δικαιώματα ενώ ταυτόχρονα προβλέπουν νέα δυσβάστακτα χαράτσια για τα λαϊκά εισοδήματα, για να εξυπηρετήσουν τα συμφέροντα της πλουτοκρατίας.
Εκβιάζουν τον λαό με το χρέος. 

Το χρέος  δεν είναι του λαού. Τροφοδοτήθηκε από την κερδοφορία του μεγάλου κεφαλαίου, την απλόχερη στήριξη του από τις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ  και της ΝΔ. Είναι τα  τεράστια ποσά που δόθηκαν στις επιχειρήσεις σαν κίνητρα, όπως επίσης και οι φοροαπαλλαγές του μεγάλου κεφαλαίου. Τα κονδύλια για τους εξοπλισμούς του ΝΑΤΟ και την συμμετοχή της χώρας σε πολεμικές,  ιμπεριαλιστικές αποστολές για να πάρει η πλουτοκρατία μέρος στην μοιρασιά της λείας. Αυτά προκάλεσαν τα χρέος και τα ελλείμματα.

  Η επιδρομή στα λαϊκά στρώματα δεν πρόκειται να σταματήσει εδώ. Ο ίδιος εκβιασμός θα συνεχίζεται κάθε λίγο  που θα είναι να εκταμιευτεί κάποια  δόση είτε με το παλαιό  μνημόνιο  είτε με το νέο μνημόνιο που έρχεται. Το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ  δεν αλλάζουν. Χειρότερα θα γίνουν  γιατί  πυξίδα τους έχουν τα συμφέροντα του κεφαλαίου.

 Ο  λαός πρέπει να αλλάξει την στάση του, για να  αποτρέψει τα χειρότερα. Για να πληρώσει η πλουτοκρατία που άδειασε τα ταμεία και μαζί  με  αυτά και εκείνα  που οφείλει στους εργαζόμενους,  με την νομιμοποιημένη κλοπή της υπεραξίας και την λεηλασία στους μισθούς και τις συντάξεις. 

Σε αυτές τις κρίσιμες συνθήκες ο λαός έχει μια μόνον ιστορική ευθύνη για να μην περάσουν τα νέα φριχτά μέτρα. Να ανατρέψει την αντιλαϊκή πολιτική με οργάνωση, συσπείρωση και λαϊκή συμμαχία.
Για να νικήσει οριστικά η εργατική τάξη, οι εργαζόμενοι τον ταξικό πόλεμο με Λαϊκή Εξουσία και οικονομία, για να διαφεντεύει ο λαός τον πλούτο που παράγει.

Πρέπει να βουλιάξουν κυριολεκτικά οι δρόμοι και οι πλατείες στις 28 και στις 29 του Ιούνη. Ολοι στο πόδι για να επιτυχία της 48ωρης απεργίας και στις συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ.




Δημοσίευσέ το στο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου