Τρίτη 28 Ιουνίου 2011

Πανελλήνια θεατρική πρωτιά Τρικαλινών


Ο Βασίλης Νανάκης (ηθοποιός – σκηνοθέτης – συγγραφέας)
Ο Δημήτρης Τσίκος (ηθοποιός-μουσικός) και
Η Εβελίνα Δασκαλοπούλου (σκηνικά – κοστούμια – μακιγιάζ)









Διαγωνιζόμενοι στα δυο Off Athens festival  της καλοκαιρινής Αθήνας, σάρωσαν όλους τους υπόλοιπους διαγωνιζόμενους με την εκπληκτική τους παράσταση και κατέκτησαν με το έργο του Γεωργίου Βιζυηνού “ΤΟ ΜΟΝΟΝ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΤΟΥ ΤΑΞΕΙΔΙΟΝ» το 1ο ΒΡΑΒΕΙΟ.


Απίστευτη τρικαλινή πρωτιά στην καρδιά της θεατρόπληκτης Αθήνας από μια παράσταση που σχεδιάστηκε, μελετήθηκε και πραγματοποιήθηκε από τρεις συμπολίτες μας και παίχτηκε στην πόλη μας τον Απρίλιο.

Όταν πρωτοπαρουσιάστηκε στην Αθήνα το Σάββατο 11/6, εντυπωσίασε και καθήλωσε θεατές και κριτική επιτροπή και τέθηκε μπροστά ως το αδιαφιλονίκητο φαβορί των δύο φεστιβάλ (φεστιβάλ Ελληνικού έργου Eliart και Fringe Festival). Συναγωνίστηκαν πάνω από πενήντα παραστάσεις για τις τρεις πρώτες θέσεις του Eliart Festival και την πρώτη του  Fringe Festival. Το Σάββατο 25/6 και την Κυριακή 26/6 παίχτηκαν ξανά οι τέσσερις καλύτερες παραστάσεις από τα δύο ενοποιημένα πλέον φεστιβάλ. Το Σάββατο 25/6 ξαναπαίχτηκε ο Βιζυηνός.

Η Μάρω Κοντού (μέλος της κριτικής επιτροπής ) αναφώνησε στην αίθουσα: “υποκριτικός άθλος¨, ο Δημήτρης Πιατάς (έτερος της κριτικής επιτροπής) δεν πίστευε τι είχαν δει τα μάτια του. Ο ενθουσιασμός και τα συγχαρητήρια  έδιναν και έπαιρναν. Οι δύο ηθοποιοί (Β. Νανάκης και Δ. Τσίκος ) πνίγηκαν μέσα σε αγκαλιές και φιλιά. Όλοι πλέον ομολογούσαν στα φανερά αυτό που ήταν κοινό μυστικό κατά τη διάρκεια του διαγωνισμού : «ότι οι τρικαλινοί  δεν παίζονται».

Τίποτε όμως δεν είχε ακόμη τελειώσει. Έμενε η τελευταία μέρα, η Κυριακή 26/6 για να παιχτούν οι τρεις υπόλοιπες παραστάσεις  που ξεχώρισαν. Η αδρεναλίνη στο κατακόρυφο. Κυριακή βράδυ αργά τα μεσάνυχτα, μετά το πέρας των υπολοίπων τριών παραστάσεων, συνεδρίασε η κριτική επιτροπή (Μάρω Κοντού, Δημήτρης Πιατάς, Χρύσα Σπηλιώτη, Τιτίκα Βλαχοπούλου, Αντιγόνη Καράλη, Ζωή Ξανθοπούλου, Αννέτα Παπαθανασίου, Γιώργος Φραντζεσκάκης).

Άγχος, αγωνία, προσδοκίες χτύπησαν κόκκινο… και το 1ο ΒΡΑΒΕΙΟ  πάει … στην παράσταση του Γ. Βιζυηνού « Το μόνον της ζωής του ταξείδιον». (Το πρώτο βραβείο μεταφράζεται σε δωρεάν παραχώρηση στους συντελεστές  για δέκα μέρες παραστάσεων το φθινόπωρο).
Ο Βασίλης  Νανάκης, ο Δημήτρης Τσίκος και η Εβελίνα Δσκαλοπούλου ευχαριστούν το Δήμαρχο Τρικκαίων  κ. Χρήστο Λάππα, την Αντιδήμαρχο Πολιτισμού  κ. Βάσω Κάκλα, τον κ.Στέλιο Καραγιώργο που σε συνεργασία με το Δημοτικό Θέατρο Τρικάλων και τον καλλιτεχνικό του διευθυντή κ. Στέφανο Νταλάση βοήθησαν τα μέγιστα για την πραγματοποίηση της παράστασης στο Μύλο Ματσόπουλο τον Απρίλιο.

Ευχαριστούν επίσης όλους τους τρικαλινούς που με τον άλφα ή βήτα τρόπο βοήθησαν στην πραγματοποίησή της. Τέλος ευχαριστούν όλους τους συμπολίτες μας και μη που έσπευσαν να την παρακολουθήσουν και να την αγκαλιάσουν, γιατί  ήταν τελικά αυτοί που έδωσαν φτερά  στους συντελεστές της να δοκιμάσουν την τύχη τους στα καλοκαιρινά φεστιβάλ της πρωτεύουσας. Ένα μεγάλο επίσης ευχαριστώ οφείλουν στα ΜΜΕ της πόλης που στήριξαν την παράσταση.

Οι συντελεστές ευελπιστούν τη νέα θεατρική σεζόν να έχουν την ευκαιρία να ξαναπαρουσιάσουν την παράσταση στην πόλη που γεννήθηκε για όσους συμπολίτες μας  δεν πρόλαβαν να τη δουν και να την απολαύσουν.



Δημοσίευσέ το στο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου