Τρίτη 26 Ιουλίου 2011

Ο Σαμαράς ανανεώνει τις λίστες της ΝΔ


Σε γενναία ανανέωση του πολιτικού δυναμικού της Νέας Δημοκρατίας, ώστε την επομένη των εκλογών να έχει στη διάθεσή του μια «φρέσκια» και μάχιμη Κοινοβουλευτική Ομάδα, προκειμένου να κυβερνήσει όπως εκείνος πιστεύει καλύτερα, προχωρεί ο Αντώνης Σαμαράς.





Με φόντο τις δημοσκοπήσεις που βλέπουν το φως της δημοσιότητας, και φέρνουν τη Νέα Δημοκρατία στην πρώτη θέση, και με σημαντική διαφορά από το ΠΑΣΟΚ, το επιτελείο του Αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης έχει στραμμένη την προσοχή του στην «επόμενη Κυβέρνηση». Το πώς δηλαδή θα είναι η Νέα Δημοκρατία έτοιμη να ασκήσει την εξουσία, αξιοποιώντας τα καλύτερα δυνατά στελέχη.

Σύμφωνα  με πληροφορίες, ο Αντώνης Σαμαράς επενδύει στην «αμφίπλευρη διεύρυνση», στα πρότυπα της τακτικής που είχε ακολουθήσει ο Γιώργος Παπανδρέου το 2004, όταν ενέταξε στα ψηφοδέλτια του ΠΑΣΟΚ τη Μαρία Δαμανάκη και τον Μίμη Ανδρουλάκη από την Κεντροαριστερά, και ταυτόχρονα τον Ανδρέα Ανδριανόπουλο και τον Στέφανο Μάνο από την Κεντροδεξιά.

Εκείνη η τακτική δεν επέδωσε, επειδή το ΠΑΣΟΚ βρισκόταν ήδη ως κυβέρνηση στη φάση της μη αναστρέψιμης κατάρρευσης, σήμερα όμως τα πράγματα είναι διαφορετικά για τη Νέα Δημοκρατία, καθώς η Συγγρού προβάλλει ως η αξιόπιστη εναλλακτική λύση που κερδίζει πόντους, και συσπειρώνει πολίτες από όλο το φάσμα του πολιτικού εκκρεμούς.

Είναι χαρακτηριστικό ότι μεταξύ των ονομάτων που ακούγονται είναι του γιου του Γρηγόρη Λαμπράκη, Θόδωρου, και του πρώην στελέχους του ΠΑΣΟΚ Αλέξη Μητρόπουλου, και από την άλλη του Σάββα Καλεντερίδη, που έγινε γνωστός στο πανελλήνιο από την υπόθεση Οτσαλάν.

24.07.2011
ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΖΕΡΒΟΣ
statesmen.gr



Δημοσίευσέ το στο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου