Δευτέρα 25 Ιουλίου 2011

Για τη δασοπροστασία και πυρασφάλεια στο Δήμο Καλαμπάκας Ν. Τρικάλων.


Ανεπαρκές είναι ποσό με το οποίο καλούνται και οι τέσσερις δήμοι του Νομού Τρικάλων (Πύλης, Καλαμπάκας, Τρικκαίων, Φαρκαδόνας) να καλύψουν τις δαπάνες για τη λήψη των αναγκαίων μέτρων δασοπροστασίας και πυρασφάλειας της περιοχής.






    Συγκεκριμένα ο Δήμο Καλαμπάκας με μεγάλο ορεινό όγκο και πυκνή βλάστηση παραμένει απροστάτευτος, καθώς με το ποσό που δόθηκε καλύφθηκε μόνο ένα μέρος των απαραίτητων εργασιών για την πυροπροστασία της περιοχής.

    Ο κίνδυνος ενόψει καλοκαιριού για το φυσικό πλούτο της περιοχής και για την ασφάλεια των κατοίκων του είναι ορατός, και αναδεικνύει τις διαχρονικές ευθύνες  των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ – ΝΔ για την σχεδόν ανύπαρκτη και συνειδητή υποβάθμιση της πυρασφάλειας, που παραδίδει τα δασικά οικοσυστήματα στην καταστροφική δράση του κεφαλαίου.


ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός, τι μέτρα προτίθεται να πάρει:
1.    Να διασφαλιστεί άμεσα η δασοπροστασία και πυρασφάλεια του Δήμου Καλαμπάκας
2.    Να δοθούν άμεσα επιπλέον κονδύλια από τον κρατικό προϋπολογισμό για την πλήρη κάλυψη των αναγκών πυρασφάλειας του Δήμου Καλαμπάκας και συνολικά του Νομού Τρικάλων
3.    Να προσληφθεί μόνιμο, επαρκές και εξειδικευμένο προσωπικό με πλήρη εργασιακά δικαιώματα για να στελεχώσει τα κενά που υπάρχουν στο πυροσβεστικό σώμα.



Οι βουλευτές

Αντώνης Σκυλλάκος
Αποστόλης Νάνος

Δημοσίευσέ το στο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου