Δευτέρα 22 Αυγούστου 2011

Το 38ο ποιος θα το πάρει; - Η εικόνα των Τρικαλινών σωματείων


- Μια τρελή-τρελή Α΄Ερασιτεχνική αναμένεται τη νέα σεζόν
– Αύριο στις 18:30 η ΓΣ της ΕΠΣΤ και οι κληρώσεις των πρωταθλημάτων





Ένα από τα συναρπαστικότερα πρωταθλήματα αναμένεται αυτό της Α΄ Ερασιτεχνικής κατηγορίας για τη σεζόν 2010-2011.
Λίγο το γεγονός πως ο περσινός πρωταθλητής Εθνικός Καστρακίου δεν δήλωσε συμμετοχή στο πρωτάθλημα της Α΄ Ερασιτεχνικής κατηγορίας και πολύ η οικονομική κρίση, έρχονται να «μπλέξουν» το νέο πρωτάθλημα καθώς από τη μία η σεζόν θα έχει 38 αγωνιστικές !! και από την άλλη επειδή λεφτά…δεν υπάρχουν αρκετοί ποδοσφαιριστές επιστρέψανε στα χωριά τους με συνέπεια να αναμένονται αρκετές υπολογίσιμες ομάδες.

Η εικόνα των σωματείων

Ήρθε για να μείνει ο «Άγιαξ»
Με τον αέρα του πρωταθλητή της Α1 ΕΠΣΤ η Ασπροκκλησιά ήρθε για να μείνει. Η διοίκηση του Άγιαξ και ο πρόεδρος Βασίλης Τριμίντζιος, φρόντισαν να ενισχύσουν το ρόστερ με τους Πετρένκο , Αγγέλου , Ζαφείρη, Κάκια, Μπούλμπο, Δερμάνη και Μόκα και έτσι ο Άγιαξ αναμένεται ιδιαίτερα ανταγωνιστικός τη νέα σεζόν. Οι νεοφώτιστοι έδωσαν δύο φιλικά και μετρούν ισάριθμες ήττες με σκορ 5-2 από ΑΕΤ και Καστράκι ενώ κατέκτησαν το τουρνουά που διοργάνωσαν στην μνήμη του Γιώργου Τζιανόπουλου, κερδίζοντας τα Μετέωρα στα πέναλτι και ενώ είχε αποκλείσει νωρίτερα το Φωτεινό στα πέναλτι (καν.διάρκεια 1-1).

Η ΑΕΤ ποντάρει στο ταλέντο
Με την ίδια πετυχημένη συνταγή συνεχίζουν οι «κόκκινοι». Επενδύουν στο ταλέντο και στην όρεξη για διάκριση ενώ αναμένεται να παίξουν και καλό ποδόσφαιρο. Η ΑΕΤ απέκτησε τους Φασούλα, Τσουρέλα , Ντόβα, Ζαφειρόπουλο και Φουντούνα. Στο πρώτο της φιλικό η ΑΕΤ επικράτησε της Ασπροκκλησιάς με 5-2.

Αλλαγή σελίδας στα Μετέωρα
Δαπανηρές μεταγραφές…τέλος για την ομάδα της Καλαμπάκας. Μετά το σοκ του υποβιβασμού από το περιφερειακό οι «κιτρινομπλέ» ανασυντάχθηκαν ενώ τον προεδρικό θώκο ανέλαβε ο Κώστας Φαμίσης. Οι Καλαμπακιώτες «αναζήτησαν» τους παίκτες που είχαν δώσει δανεικούς και το ρόστερ ενισχύθηκε σε μεγάλο βαθμό ενώ την ίδια ώρα αποχώρησε μια ντουζίνα παικτών. Με τα Μετέωρα θα αγωνίζονται οι Φ.Γιάννης, Παπανικολάου ,Τσιαντούλας, Ράπας, Λιατσικούρας,  Παπανικολάου και Μπανάσιος. Την Παρασκευή οι «κιτρινομπλέ» φιλοξένησαν την Δεσκάτη και επικράτησαν με 3-0.


Ξέρει τον τρόπο το Γενέσι
Όταν το 95% του ρόστερ αποτελείται από γηγενείς ποδοσφαιριστές τότε ψάχνεις για μεταγραφές ουσίας. Έτσι το Γενέσι που αν μη τι άλλο ξέρει τον τρόπο για να παραμείνει στην κατηγορία ενισχύθηκε με τους Σκρέκα Γ. και ανανέωσε με τον Γκαρνάρα ενώ αποκτήθηκαν και οι Πολυγένης, Αζίζ Αγγ. και Σέμπρος. Να σημειωθεί πως σε φιλικό παιχνίδι ο Αχιλλέας επικράτησε της Περιστέρας με 7-1.

Σαν το παλιό καλό κρασί η Μπάρα
Σε ριζική ανανέωση του ρόστερ προχώρησε ο ιστορικός Αχιλλέας που τη νέα χρονιά θα συνδυάζει ταλέντο και εμπειρία. Οι Κασιώλας, Σικοβέλας , Αναστασόπουλος, Νίκου, Πράπας, Καπέλας Αντ., Παπακώστας, Κανέλας και Αλέξης αποκτήθηκαν από τους Μπαριώτες οι οποίοι έχουν ως στόχο την καλή πορεία στο πρωτάθλημα. Την Παρασκευή ο Αχιλλέας ηττήθηκε σε φιλικό παιχνίδι από το Μαυρομάτι με 2-3.

Βρήκε τη λύση το Βαλτινό
Μπορεί ο ΑΟΒ να ξεκίνησε τελευταίος με τις μεταγραφές καθώς υπήρχε ένα θέμα με την διοίκηση ωστόσο η ομάδα έκπληξη του περσινού πρωταθλήματος προχώρησε σε ηχηρές μεταγραφές. Το Βαλτινό απέκτησε τους Ρούκα Ε., Ρούκας Κ., Μάμαλη Η., Κλιάκο Η., Ψαρά Δ.,  Ψαρά Κ., Μπουζαλή και Παυλάκο. .
Στο πρώτο φιλικό ο ΑΟΒ επικράτησε του Αρδανίου με 7-1 με τον Βαγγέλη Ρούκα να σημειώνει 4 γκολ και τον Ηλία Μάμαλη να πετυχαίνει χατ-τρικ. 

Μόνο το ταλέντο μιλάει στην Δήμητρα
Είναι η μοναδική ομάδα η οποία δεν χρειάζεται μεταγραφές αφού επενδύει στους ταλαντούχους ποδοσφαιριστές της. Η Δήμητρα/Απόλλων ρίχνει το βάρος στην ακαδημία της και μόνο κερδισμένη βγαίνει. Οι Απολλωνιστές αγωνίστηκαν σε δύο φιλικά. Ηττήθηκαν από τους Παραληθαίους με 2-0 και επικράτησαν του Μουζακίου με 4-1.

Θα το «παλέψει» ο Διγενής
Ανταγωνιστικός αναμένεται να είναι ο Διγενής και τη νέα σεζόν καθώς απέκτησε παίκτες «εργαλεία». Στους Νεοχωρίτες θα αγωνίζονται οι    Τασιούλης , Αλεξόπουλος, Κακαδιάρης, Μοτσάι, Κωστακόπουλος, Σπυρίδης και Θεοδωράκης Ι. Στο πρώτο του φιλικό το Νεοχώρι ηττήθηκε από το Φλαμούλι με 5-1 ενώ χθες αγωνίστηκε κόντρα στην ΑΕΤ.


Θα είναι Βράχος το Καστράκι;
Αλλιώς τα περίμεναν και αλλιώς ήρθαν τα πράγματα για τον περσινό πρωταθλητή Βράχο Καστρακίου. Οι «κυανέρυθροι» δήλωσαν αδυναμία συμμετοχής στην Δ΄Εθνική ενώ αποχώρησε και ο Αντ.Γραββάνης. Την διοίκηση ανέλαβαν Καστρακινοί παράγοντες οι οποίοι ενίσχυσαν το λειψό ρόστερ με τους Τσικρικά Αντ., Παππά Χ., Φαμίση, Τούλα Σ., Αγγέλη Α., Βαβίτσα, Παπαγεωργίου και Βλάχο ενώ φυσικά παρέμεινε στην ομάδα και ο Κώστας Τσικρικάς ο οποίος εκτελεί και χρέη προπονητή. Οι «κυανέρυθροι» ηττήθηκαν σε φιλικό από το Φλαμούλι με 5-1.


Να «πάρει το ρόπαλο» ο Ηρακλής
Μπορεί να είναι νεοφώτιστος ωστόσο ποντάρει στον ενθουσιασμό. Ο Ηρακλής Ζάρκου θα προσπαθήσει να ανανεώσει το εισιτήριο παραμονής στην Α΄ ΕΠΣΤ με πρωτεργάτη το βαρύ πυροβολικό της ομάδας, Γιώργο Λιάπη. Κατά τα άλλα οι «κυανόλευκοι» απέκτησαν τους Μόρφο, Κίκη Γ. , Κυρίτση και Μαργαρίτη. Ο Ηρακλής στο πρώτο του φιλικό ηττήθηκε από το με 2-1.


Και να μη θέλει είναι φαβορί το Φλαμούλι
Πέρυσι το Φλαμούλι τερμάτισε στην δεύτερη θέση αλλά οι διοικούντες δεν το βάλανε κάτω. Οι διοικούντες κράτησαν τον κορμό και απέκτησαν τους Κατσαφλιάνη , Μπιλιάλη, Μπουκουβάλα, Ντιντή Δ., Γκαγκαστάθη, Καλόγηρο, Σ.Τέντο και Λαμπρόπουλο.
Η ομάδα του Τάκη Ρούσα αναμένεται να παίξει και καλό ποδόσφαιρο ενώ στα πρώτα τους φιλικά οι «οράνιε» επικράτησαν με 3-2 του Λογγακίου, του Νεοχωρίου με 5-1 ενώ ηττήθηκαν από τον Ταυρωπό με 3-2.

Αναμένεται δυνατό το Λογγάκι
Σε σημαντική μεταγραφική ενίσχυση προχώρησε το Λογγάκι καθώς ο Κώστας Καρατζάς ήρθε σε συμφωνία με τους Παπαευθυμίου Μ., Σβώλο, , Νάκο Αργ., Μούσα, Μανίκα, Νάκο Γ., Δημουλά Σ., Τσιώλη, Ντόσα και Ζάχο. Οι «ερυθρόλευκοι» αναμένονται για ακόμη μια χρονιά ισχυροί ενώ το βάθος πάγκου θα επιτρέψει στον Λιούλιο να έχει πολλές λύσεις. Ο ΑΟΛ έδωσε προς το παρών 2 φιλικά. Ηττήθηκε από το Φλαμούλι με 3-2 και επικράτησε των Καλυβίων με 5-0.

Βάλανε στοίχημα τα Καλύβια
Αυτό που ενδιαφέρει περισσότερο τους Καλυβιώτες είναι να σταθεροποιήσουν την απόδοση τους και να έχουν διάρκεια. Ο ΑΟ Καλυβίων απέκτησε τους Βαρμπομπίτη, Στεργιούλα, Βασιλείου, Τσιαφίτσα, Μαγουλιώτη, Παπαευθυμίου και Κλίτσα. Οι «ασπρόμαυροι» ουσιαστικά βάζουνε στοίχημα με τον εαυτό τους καθώς υλικό υπάρχει και μάλιστα πλούσιο. Οι «ασπρόμαυροι» να σημειωθεί πως ηττήθηκαν από το Λογγάκι με 5-0.


Θα παλέψει η Φήκη
Στους παίκτες με καταγωγή από το χωριό θα στηριχθεί σε πολύ μεγάλο βαθμό ο ΠΟ Φήκης. Οι «κόκκινοι» απέκτησαν τους Τέγο, Γιαννωτάκη, Ευαγγέλου και Γκατζή και ξέρουν πως η παραμονή θα επιτευχθεί με σκληρή δουλειά. Κατά τα άλλα η ομάδα του Θάνου Τέγου ηττήθηκε σε φιλικό από την Μεγάρχη με 3-0.

Έχει τις βάσεις η Κρύα Βρύση
Αν μη τι άλλο την περσινή σεζόν οι «κίτρινοι» ξεχώρισαν για το πάθος τους και την διάθεση τους. Μάλιστα η Κρύα Βρύση αναμένεται ακόμη πιο δυνατή καθώς απέκτησε τους Χαϊταλή , Σιούτα, Παπαγεωργίου, Αλμπάνη Β., Τσιαούση, Αβραμόπουλο Λ., Αναστογιάννη, Κωτούλα, Μπρόβα και Ζάρα. Η ομάδα του Γ. Αλμπάνη επικράτησε σε φιλικό του Καστρακίου με 2-1 ενώ ηττήθηκε από τον Πρόδρομο με 2-0.

Οι Παραληθαίοι
Με νεαρούς ποδοσφαιριστές θα κινηθούν οι Παραληθαίοι τη νέα σεζόν που προχώρησαν στις μεταγραφές των Τσουλάι και Γκούμπλια Φ. Παράλληλα οι «κυανέρυθροι «ποντάρουν» και στην εμπειρία του Τάσου Γκανά. Στο πρώτο τους φιλικό οι «κυανέρυθροι» επικράτησαν της Δήμητρας/Απόλλων με 2-0.

Χαλαρά ο…Πλοπιακός
Ούτε άγχος, ούτε τίποτα. Οι «έφηβοι» του Νίκου Τσιόβολου και περσινοί πρωταθλητές της Α1 θα προσπαθήσουν να παραμείνουν στην εμπειρία τους στηριζόμενοι στην εμπειρία. Οι «βυσσινί» απέκτησαν τους Μανίκα Δ., Σακομήτρο Απ., Νταηλιάνη Γ., Φιλοκώστα, Ντάλη, Καλατζή και Σακελλάρη. Η προετοιμασία του Πλοπιακού ξεκίνησε ανεπίσημα.

Ενθουσιασμένος…νεοφώτιστος ο Πρόδρομος
Μπήκε στο μεταγραφικό παζάρι πολύ δυνατά και έχει ως στόχο να παραμείνει στην Α΄ΕΠΣΤ. Οι «λύκοι» απέκτησαν τους Τζέγκα Ν., , Γάτσιο, Πισκόια, Ντάσκα, Τζέλιο, Μαράβα, Καψάλη, Καπλάνη και Κουτή και στα πρώτα φιλικά επικράτησαν της Κρύας Βρύσης με 2-0 και του Δενδροχωρίου με 3-4. Σήμερα αγωνίζονται με το Φλαμούλι σε νέο φιλικό.


Υπάρχουν δυσκολίες στην ΑΕΦ
Τα χρήματα «τελείωσαν» στην Φαρκαδόνα καθώς κάθε χρόνο οι διοικήσεις που περνούσαν «πετούσαν» χρήματα χωρίς αυτά να πιάσουν τόπο και χωρίς ποτέ να δώσουν βάση στις υποδομές. Η χρονιά αναμένεται δύσκολη για την ΑΕΦ που απέκτησε τους Ντατιανίδη και Χριστοδούλου. Το Σάββατο οι «μπλε» αναδείχθηκαν ισόπαλοι κόντρα στον Απόλλων Λάρισας με σκορ 1-1.


Οι προπονητές των ομάδων
«ΑΓΙΑΞ» Ασπροκκλησιάς: Γιάννης Γρίβας
ΑΕΤ: Παναγιώτης Γκένας
ΑΣ Μετέωρα: Χρήστος Αντωνίου
Αχιλλέας Μπάρας: Ευριπίδης Κωστόπουλος
Βαλτινό: Γιώργος Λαγάρας
Γενέσι: Αποστόλης Σέμπρος
Δήμητρα/Απόλλων: Απ.Γκαραγκάνης – Ν.Γιαγιάκος
Διγενής Νεοχωρίου: Κώστας Αλεξίου
Εθνικός Καστρακίου: Κώστας Τσικρικάς
Ηρακλής Ζάρκου: Γιώργος Λιάπης
Φλαμούλι: Τάκης Ρούσσας
Λογγάκι: Τέο Λιούλιος
Μεγ. Καλύβια: Γιάννης Παπαπαναγιώτου
Φήκη: Θάνος Τέγος
Κρύα Βρύση: Γιώργος Αλμπάνης
Παραληθαίοι: Τάσος Γκανάς
Πλοπιακός: Νίκος Τσιόβολος
Πρόδρομος: Χρήστος Δημητρούλης
Φαρκαδόνα: Βασίλης Γριζανίτης

Αύριο οι κληρώσεις για πρωτάθλημα και κύπελλο
Ήρθε η ώρα οι «μονομάχοι» να μάθουν τους αντιπάλους τους καθώς αύριο Τρίτη και ώρα 18:30 στο Επιμελητήριο Τρικάλων θα πραγματοποιηθεί η ΓΣ της ΕΠΣΤ αλλά και οι κληρώσεις των πρωταθλημάτων και του κυπέλλου.
Η ανακοίνωση της ΕΠΣΤ: «Το Διοικητικό Συμβούλιο αφού έλαβε υπόψη τα προβλεπόμενα απο το νόμο 2725/99 με τις τροποποιήσεις του 3057/2002,του 3207/2003 και του 3262/2004 σύμφωνα με τις διατάξεις του Καταστατικού της Ε.Π.Σ. Τρικάλων και με την από 11.08.2011 απόφαση του Διοικητικού
 Συμβουλίου συγκαλεί την Τακτική Γενική Συνέλευση των Μελών της Ε.Π.Σ. Τρικάλων για την 23η του μηνός Αυγούστου του έτους 2011 ημέρα Τριτη και ώρα 18.30 μμ στην αίθουσα του Επιμελητηριου Τρικαλων ( Βενιζελου 1 ) με θέματα ημερήσιας διάταξης :
1. Επικύρωση Πληρεξουσίων αντιπροσώπων
2. Εκλογή δυο ( 2 ) γραμματέων της Γ. Σ.
3. Διοικητικός Απολογισμός από 06 - 07 - 2010 έως 23 - 08- 2011
4. Έγκριση Διοικητικού Απολογισμού από 06 - 07 - 2010 έως 23 - 08 - 2011
5. Οικονομικός Απολογισμός από 06 - 07 – 2010 έως 31 - 12 - 2010
6. Ανάγνωση Εκθέσεων Εξελεγκτικής Επιτροπής από 06-07-2010 εως 31-12-2010
7. Έγκριση Οικονομικού Απολογισμού από 06 - 07 - 2010 έως 31 - 12 - 2010
8. Έγκριση Ισολογισμού 06 - 07 - 2010 έως 31 - 12 - 2010
9. Έγκριση Προϋπολογισμού 2012
Σε περίπτωση που δεν υπάρχει απαρτία η Γενική Συνέλευση θα επαναληφθεί την επομένη ημέρα 24 Αυγούστου 2011 την ίδια ώρα και στον ίδιο χώρο χωρίς νέα πρόσκληση.
Κάθε σωματείο θα πρέπει να προσκομίσει στη γραμματεία της Ένωσης τα πληρεξούσια έγγραφα των αντιπροσώπων μέχρι το Σάββατο 20/08/2011 και ώρα 12:00 μεσημβρινή».
Για το Διοικητικό Συμβουλίου της Ε. Π. Σ. Τρικάλων
Ο Πρόεδρος
Μπουτζιωλης Αθανασιος
Ο Γεν. Γραμματέας
Παιδης Στεφανος

Δημοσίευσέ το στο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου