Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2011

Σειρά έχει τώρα και το Τελωνείο Τρικάλων;


Το θέμα της ενδεχόμενης κατάργησης του Τελωνείου Τρικάλων και της μεταφοράς του στη Λάρισα προώθησε στη Βουλή με τη διαδικασία της αναφοράς ο βουλευτής της Ν.Δ. και πρώην Υφυπουργός Ν. Λέγκας.






Στην αναφορά που κατέθεσε ο βουλευτής της αξιωματικής αντιπολίτευσης προς τον κ. Βενιζέλο, στην οποία επισυνάπτεται δημοσίευμα του τοπικού τύπου, τονίζεται ότι η απόφαση, αν τελικώς επιβεβαιωθεί, θα αποτελέσει ένα ακόμα πλήγμα για τη Δυτική Θεσσαλία και ειδικότερα για το νομό Τρικάλων.

Υπογραμμίζεται ακόμα ότι το εν λόγω Τελωνείο εξυπηρετεί όλες τις εξαγωγικές επιχειρήσεις του νομού Τρικάλων καθώς και δεκάδες εισαγωγικές επιχειρήσεις αυτοκινήτων οι οποίες θα είναι πλέον υποχρεωμένες να μετακινούνται στη Λάρισα για τον εκτελωνισμό των προϊόντων τους. Είναι ενδεικτικό ότι το πρώτο οκτάμηνο του έτους, παρά τα μειωμένα έσοδα που παρουσιάζει λόγω της γενικευμένης ύφεσης, το Τελωνείο Τρικάλων έχει να επιδείξει σημαντικό έργο με 2.000 φορτία εξαγωγών και 1.000 εκτελωνισμούς.

Τονίζεται επίσης ότι στο Τελωνείο Τρικάλων εργάζονται 6 άτομα, την ώρα που το Τελωνείο Καρδίτσας, η λειτουργία του οποίου φέρεται να διατηρείται, απασχολεί μόνο έναν εργαζόμενο και έναν προϊστάμενο ο οποίος έχει ήδη μετατεθεί.

Σε δήλωσή του προς τα τοπικά Μ.Μ.Ε. με αφορμή την κατάθεση της αναφοράς ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας τόνισε:

«Μετά το σταμάτημα των μεγάλων αναπτυξιακών έργων, την υποχρηματοδότηση των νέων «Καλλικρατικών» Δήμων, τη συρρίκνωση του αγροτικού εισοδήματος, το απότομο σταμάτημα της ρευστότητας στην αγορά και τα συνεχιζόμενα λουκέτα σε καταστήματα και σε επιχειρήσεις, τις καταργήσεις σχολικών μονάδων και σχολών των ΤΕΙ, την κατάργηση κρίσιμων υπηρεσιών (Ι.Κ.Α., Δ.Ο.Υ., Πυροσβεστικών Κλιμακίων κ.λ.π.), την υποβάθμιση του Νοσοκομείου Τρικάλων και του Θεραπευτηρίου Χρονίων Παθήσεων, την κατάργηση σιδηροδρομικών δρομολογίων και σταθμών, όπως όλα δείχνουν, σειρά έχει τώρα και το Τελωνείο Τρικάλων.

Οι πολιτικές αυτές επιλογές, πέρα από την έλλειψη σχεδίου και τα αμφισβητούμενα δημοσιονομικά αποτελέσματα που υποτίθεται ότι επιδιώκουν, αναδεικνύουν τη μείζονα αντίφαση μεταξύ έργων και λόγων. Αποτελούν δε σαφή και καίρια χτυπήματα στην Περιφέρεια και οδηγούν σε ένα συνεχές «ξήλωμα» κατακτήσεων που δεν έχει σταματημό.
.
Βρίσκονται δε σε πλήρη αναντιστοιχία με την προσπάθεια που έκανε επί δεκαετίες και συνεχίζει να κάνει ο Νομός Τρικάλων με στόχο τη μείωση των ενδοπεριφερειακών ανισοτήτων και την ισόρροπη ανάπτυξη».

Δημοσίευσέ το στο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου