Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2011

Ενδιαφέρον Βλαχογιάννη για την νέα γέφυρα Πύλης – Αγίου Βησσαρίωνα


Επιστολή για το κρίσιμο θέμα της κατασκευής της νέας γέφυρας Πύλης – Αγίου Βησσαρίωνα, απέστειλε ο πρώην Νομάρχης Τρικάλων και νυν Αναπληρωτής Τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη της Ν.Δ. κ. Ηλίας Βλαχογιάννης, προς τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστό.





Στην επιστολή του ο κ. Βλαχογιάννης αναφέρει ότι η υπάρχουσα γέφυρα είναι στενή και δεν μπορεί να εξυπηρετήσει τον αυξημένο κυκλοφοριακό φόρτο. Όπως υπογραμμίζεται η Νομαρχία Τρικάλων ολοκλήρωσε τη σχετική μελέτη, εξασφάλισε όλες τις απαιτούμενες αδειοδοτήσεις και ανέμενε την ένταξη του έργου στο ΕΣΠΑ.

Αναλυτικά η επιστολή του κ. Βλαχογιάννη:

Θα ήθελα και εγώ να σε ενημερώσω-αν και το γνωρίζεις-, για το κρίσιμο θέμα  της κατασκευής της νέας γέφυρας ΠΥΛΗΣ- ΑΓΙΟΥ ΒΗΣΣΑΡΙΩΝΑ, που συνδέει την ευρύτερη περιοχή ΠΥΛΗΣ, με την ευρύτερη περιοχή ΚΑΛΑΜΠΑΚΑΣ.

Η υπάρχουσα γέφυρα κατασκευάσθηκε το 1960, είναι στενή και στατικά υπό οριακό έλεγχο και σίγουρα ΔΕΝ μπορεί να εξυπηρετήσει, τον αυξημένο κυκλοφοριακό φόρτο, που παρατηρείται.
Η ΝΟΜΑΡΧΙΑ ΤΡΙΚΑΛΩΝ ολοκλήρωσε την σχετική μελέτη, εξασφάλισε όλες τις απαιτούμενες αδειοδοτήσεις –και δη την περιβαλλοντική- και ανέμενε την ένταξη του έργου στο ΕΣΠΑ.

Προς τούτο, είχα σχετικές συζητήσεις με την Γενική Γραμματέα της Κρατικής Περιφέρειας κ. ΓΕΡΑΚΟΥΔΗ, αλλά και τον αρμόδιο υφυπουργό ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ κ. ΜΑΓΚΡΙΩΤΗ, από τους οποίους και ΕΛΑΒΑ την διαβεβαίωση ότι το έργο θα ενταχθεί, κάτι που μέχρι τις 30-7-2011, ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ…

Γνωρίζοντας το αυξημένο ενδιαφέρον σου για την περιοχή μας, όπως  και τα σχετικά αιτήματα της ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΤΡΙΚΑΛΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΥΛΗΣ, που προτάσσουν την κατασκευή του εν λόγω έργου, θα ήθελα κι εγώ να ζητήσω την προσωπική σου παρέμβαση, για την ένταξη και κατασκευή της νέας γέφυρας.



Δημοσίευσέ το στο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου