Παρασκευή 28 Οκτωβρίου 2011

Με επιτυχία και μεγάλη συμμετοχή πραγματοποιήθηκαν οι εκδρομές των ΚΑΠΗ του Δήμου Τρικκαίων.

Στα πλαίσια του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας των Ηλικιωμένων με ιδιαίτερο σεβασμό στους ανθρώπους της Τρίτης Ηλικίας και ως μια αναγνώριση για την ανεκτίμητη προσφορά τους στη ζωή μας, διοργανώθηκε από τη Δ/νση Κοινωνικής Φροντίδας & Αλληλεγγύης του Ο.Α.Π.Κ.Φ.Α Ο ΑΣΚΛΗΠΙΟΣ ημερήσια εκδρομή στα Γιάννενα και τα Ζαγοροχώρια για τα μέλη των ΚΑΠΗ όλων των Δημοτικών Διαμερισμάτων του Δήμου Τρικκαίων.






  Η όλη εκδήλωση υποστηρίχθηκε από την Δημοτική Αρχή Τρικκαίων   με την ευγενική χορηγία του συμπολίτη μας  ιατρού κ. Γιάννη Παντελιδάκη.
Οι εκδρομές πραγματοποιήθηκαν από τις 11 μέχρι τις 20 Οκτωβρίου και η συμμετοχή ξεπέρασε κάθε προσδοκία των διοργανωτών καθώς συμμετείχαν πάνω από 1000 άτομα, όλα μέλη των ΚΑΠΗ του Δήμου Τρικκαίων .
Το πρόγραμμα της εκδρομής  ξεκινούσε νωρίς το πρωί με πρώτη στάση στο γραφικό Μέτσοβο, έναν από τους εντυπωσιακότερους παραδοσιακούς οικισμούς της Ελλάδας.


Εκεί οι εκδρομείς  περπάτησαν στα γραφικά δρομάκια του, είδαν τα μνημεία και θαύμασαν την αρχιτεκτονική των σπιτιών. Απόλαυσαν το εντυπωσιακό τοπίο και αφέθηκαν στη μαγεία της καταπράσινης φύσης, πίνοντας το καφεδάκι τους στα παραδοσιακά καφενεδάκια της πλατείας .
Το πρόγραμμα συνεχίστηκε… Το κέφι αμείωτο,  το λεωφορείο πλημμύρισε με τραγούδια  καθώς διέσχιζε  το πανέμορφο φθινοπωρινό τοπίο της Ηπείρου.  Προορισμός το κεντρικό Ζαγόρι και συγκεκριμένα το ιστορικό και παραδοσιακό χωριό  Μονοδέντρι.




Σκαρφαλωμένο σε υψόμετρο 1060 μέτρα, βρίσκεται σε ιδιαίτερα προνομιακή θέση με θέα το φαράγγι του Βίκου και τις πλαγιές της Τύμφης και της Αστράκας .
Οφείλει το όνομά του σ’ ένα τεράστιο και πανύψηλο έλατο που υπήρχε στο χωριό μέχρι το 1840.
Τα  μέλη περπάτησαν τα πλακόστρωτα ανηφορικά δρομάκια και τα πέτρινα σοκάκια και προσκύνησαν σε κάποιες από τις γραφικές εκκλησίες του χωριού και το ιστορικό μοναστήρι της Αγίας Παρασκευής. Θαρραλέοι δεν πτοήθηκαν και περπάτησαν μέχρι την είσοδο του μεγάλου μονοπατιού που ξεκινάει από χωριό και διασχίζει όλο το φαράγγι μέχρι το Πάπιγκο. Εντυπωσιάστηκαν από τα επιβλητικά παραδοσιακά αρχοντικά αλλά και από τα μικρά πετρόχτιστα σπιτάκια, όλα χτισμένα με την ξακουστή Ζαγορίσια αρχιτεκτονική και την γκρίζα πέτρα.
Ακολούθησε στάση για φαγητό στις ταβέρνες του χωριού, όπου τα  μέλη ένιωσαν την φιλοξενία  και στα εξυπηρετικά τοπικά καταστήματα  γεύτηκαν την ηπειρώτικη κουζίνα.
Επόμενος προορισμός της εκδρομής ήταν τα Γιάννενα μια ολοζώντανη, αναπτυσσόμενη πόλη που φέρει με περηφάνεια το παρελθόν της, αναδεικνύοντας κάθε πτυχή του. Δίπλα  στη λίμνη Παμβώτιδα μια απογευματινή βόλτα και καφές…

Η Παμβώτιδα είναι η παλαιότερη λίμνη της Ευρώπης και αποτελεί ένα εξαιρετικό και ευαίσθητο οικοσύστημα το οποίο ανήκει στο δίκτυο NATURA, «σπίτι» για σπάνια είδη χλωρίδας και πανίδας.
Οι τρικαλινοί εκδρομείς μας «γεμάτοι» εντυπώσεις από τα φθινοπωρινά τοπία της Ηπείρου με τα εκπληκτικά χρώματα και τις μοναδικές εικόνες, επέστρεψαν στα Τρίκαλα, εκφράζοντας θερμές ευχαριστίες προς τους διοργανωτές, προς την  Δημοτική Αρχή για την πρωτοβουλία αυτή και προς το  χορηγό.

Προσδοκία όλων να συνεχιστούν τέτοιες προσπάθειες οι οποίες ενισχύουν το έργο και  το ρόλο της λειτουργίας των ΚΑΠΗ και ενθαρρύνουν την δραστηριοποίηση της τρίτης ηλικίας.
Ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος κ. Ζήσης Γκουγκοστάμος δήλωσε ότι η Δημοτική Αρχή θα  στέκεται πάντα με σεβασμό στο πλευρό των ηλικιωμένων, θα αντιμετωπίζει  με ενδιαφέρον τα αιτήματά τους, καταβάλλοντας κάθε δυνατή προσπάθεια για την επίλυση των θεμάτων που τους απασχολούν.

Δημοσίευσέ το στο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου