Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2011

Να μην εφησυχάζουμε για ΤΕΙ και Ε65 ζητά ο Νίκος Λέγκας


•    Επείγουσα σύσκεψη ζητά ο Ν.Λέγκας για ΤΕΙ και Ε65.
•    Με επιστολή του προς τον Κ.Αγοραστό ζητά την αναβολή λήψης κάθε απόφασης για τα ΤΕΙ Τρικάλων.










Ο βουλευτής της Ν.Δ. Νίκος Λέγκας με αφορμή τις δυσάρεστες όπως χαρακτηρίζει εξελίξεις τόσο στο θέμα των παραρτημάτων του ΤΕΙ που λειτουργούν στα Τρίκαλα όσο και στην υλοποίηση του οδικού άξονα Ε65 με επιστολή του προς τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ.Κ.Αγοραστό ζητά την πραγματοποίηση επείγουσας σύσκεψης (σήμερα το απόγευμα).
Παράλληλα κάνοντας λόγο για «ελλιπή πληροφόρηση» και «τετελεσμένα» ζητά την αναβολή της λήψης κάθε απόφασης σχετικά με την λειτουργία  των παραρτημάτων του ΤΕΙ στα Τρίκαλα με σκοπό να ενημερωθούν οι τοπικοί φορείς για τις προτάσεις που υπάρχουν.


Τρίκαλα 14.12.2011

Αγαπητέ Περιφερειάρχη,

    Νομίζω ότι θα συμφωνήσεις κι εσύ,  το τελευταίο διάστημα όλες οι αναπτυξιακού χαρακτήρα κατακτήσεις οι οποίες κερδίθηκαν με αγώνες και θυσίες στον Νομό Τρικάλων, δέχονται μια συνεχή και οργανωμένη επίθεση με στόχο την υποβάθμιση, την απαξίωση αλλά και την κατάργηση τους.
Στην κορύφωση αυτών των δυσάρεστων εξελίξεων βρίσκονται :
•     η επαναδιαπραγμάτευση του οδικού άξονα Ε65  μέσω του οποίου επιχειρείται η αλλοίωση του στρατηγικού του χαρακτήρα με την κατασκευή ενός μικρότερου έργου (εξαίρεση από τη κατασκευή του πλέον σημαντικού αλλά και κοστοβόρου βόρειου τμήματος το οποίο θα συνέδεε τον Ε65 με την Εγνατία).
•    η αναστολή λειτουργίας, κατάργηση ή και μεταφορά των τμημάτων ΤΕΙ και του ΤΕΦΑΑ που λειτουργεί στην πόλη των Τρικάλων.
     Ειδικότερα και όσον αφορά το δεύτερο θέμα, με αφορμή  την πραγματοποίηση της αυριανής Γενικής Συνέλευσης του ΤΕΙ Λάρισας στην οποία θα συζητηθεί η οργανωτική δομή συνολικά του ΤΕΙ  αλλά και των παραρτημάτων του, κρίνω σκόπιμη την πραγματοποίηση επείγουσας σύσκεψης (σήμερα το απόγευμα) με σκοπό τη συζήτηση του παραπάνω θέματος.
Παράλληλα  και επειδή η πληροφόρηση είναι ελλιπής με αποτέλεσμα να βρισκόμαστε για ακόμη μια φορά προ τετελεσμένων, προτείνω να ζητηθεί από τη διοίκηση του ΤΕΙ Λάρισας η αναβολή της συζήτησης και η λήψη κάθε απόφασης που αφορά στην λειτουργία  και στην οργανωτική δομή των παραρτημάτων του ΤΕΙ που λειτουργούν στα Τρίκαλα.
Λόγω της πίεσης του χρόνου νομίζω ότι σ’ αυτή τη φάση θα ήταν καλό να κληθούν οι βουλευτές, οι εκπρόσωποι της αιρετής αυτοδιοίκησης, οι εκπρόσωποι των συλλογικών φορέων του Νομού (Επιμελητήρια, παραγωγικοί φορείς) και εκπρόσωποι της εκπαιδευτικής κοινότητας των παραρτημάτων που λειτουργούν στον Νομό μας.
                                                        Με φιλικούς χαιρετισμούς


                                                                             Νίκος Λέγκας
                                                                                          
                                                                                                
                                                                    Βουλευτής Ν. Τρικάλων
                                                                         Νέα Δημοκρατία


Διαβεβαιώσεις του Προέδρου του ΤΕΙ  προς Λέγκα
                      Δεν θα ληφθεί καμία απόφαση για τα ΤΕΙ Τρικάλων
                      Να μην εφησυχάζουμε δηλώνει ο Τρικαλινός βουλευτής

Την εκτίμηση ότι δεν θα ληφθεί κατά την σημερινή γενική συνέλευση καμία απόφαση σχετικά με την λειτουργία των παραρτημάτων του ΤΕΙ στα Τρίκαλα,  έκανε ο πρόεδρος του ΤΕΙ Λάρισας κ. Ι.Κόκκορας, σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον βουλευτή της ΝΔ κ. Νίκο Λέγκα.
Συγκεκριμένα ο κ.Λέγκας επικαλούμενος την ελλιπή ενημέρωση όλων των φορέων του Νομού Τρικάλων, αλλά και την έλλειψη στοιχειώδους  διαβούλευσης, ζήτησε από τον πρόεδρο του ΤΕΙ έως ότου ενημερωθούν οι φορείς του Νομού Τρικάλων για τις προτάσεις που υπάρχουν, να μην συζητηθεί το θέμα των Τρικάλων στη σημερινή γενική συνέλευση που πραγματοποιείται.

Ο πρόεδρος του ΤΕΙ διαβεβαίωσε τον κ. Λέγκα ότι θα γίνει μια μόνο πρώτη συζήτηση χωρίς ωστόσο να ληφθούν σχετικές αποφάσεις.

Σε δηλώσεις του ο κ.Λέγκας εκφράζει την ανησυχία του για τις εξελίξεις αφού όπως υποστηρίζει ανοίγει η συζήτηση για την μεταφορά και του δεύτερου ΤΕΙ στη Λάρισα.
«Η πρόταση που διατυπώνεται για ένταξη του παραρτήματος Τρικάλων (διοικητικά και οργανωτικά) στην σχολή τεχνολογικών εφαρμογών του ΤΕΙ Λάρισας (ΣΤΕΦ, με ταυτόχρονη παραμονή μόνο του εκπαιδευτικού μέρους στο παράρτημα Τρικάλων, με προβληματίζει αφού το επόμενο βήμα φαίνεται να είναι η μεταφορά της εκπαιδευτικής διαδικασίας στη Λάρισα.
Ο δυισμός,  αλλού η εκπαίδευση και αλλού η διοίκηση, είναι σαφές ότι μπορεί να αποτελέσει ένα επιπλέον αδύνατο σημείο στη λήψη των οριστικών αποφάσεων. Η κατεύθυνση μας θα πρέπει να είναι μία. Η δημιουργία σχολής στα Τρίκαλα, κάτι που επιχειρείται  να δομηθεί σήμερα από την περιφερειακή ενότητα Καρδίτσας, και όχι ενός παραρτήματος με το ένα πόδι να πατά στα Τρίκαλα και το άλλο να βρίσκεται στη Λάρισα. Διαφορετικά, και προειδοποιώ σε όλους τους τόνους, η υπόθεση θα είναι χαμένη»





Δημοσίευσέ το στο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου