Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2011

Κατάλαβες Δήμαρχε της Καλαμπάκας τι απλό πράγμα ζητάνε οι μαθητές;


Αγαπητέ κ. Δήμαρχε, με αφορμή την ευαισθησία που δείξατε φέτος για το θέμα της ανακύκλωσης, θα θέλαμε να σας πούμε κι εμείς τις δικές μας ευαισθησίες.







Πέρυσι στο πρόγραμμα Περιβαλλοντικής αγωγής, το τμήμα μας ασχολήθηκε με το θέμα της ανακύκλωσης. Εμείς τα παιδιά, κατά τη διάρκεια όλης της χρονιάς ανακυκλώναμε ό,τι μπορούσαμε ....και πιστέψτε μας ανακυκλώσαμε τόσα πολλά!



Μιλήσαμε και μάθαμε το πώς και το γιατί πρέπει να ανακυκλώνουμε. Στο τέλος της σχολικής χρονιάς παρουσιάσαμε ένα μικρό σκετς, στο προαύλιο του σχολείου μας με θέμα την ανακύκλωση. Από εκεί είναι και οι φωτογραφίες που σας στέλνουμε. Με την επιστολή μας αυτή, δεν θέλουμε να αναδείξουμε τη δουλειά μας, ούτε να προβληθούμε, απλά θέλουμε να ζητήσουμε τη βοήθειά σας. Πείτε μας πού αλλού πετιέται τόσο χαρτί ή τόσα πλαστικά μπουκαλάκια που κάθε μέρα όλα τα παιδιά πετάμε στους κανονικούς κάδους;



Θα θέλαμε λοιπόν να φέρετε στην αυλή μας κάδους ανακύκλωσης για χαρτί και πλαστικό. Εμείς στην τάξη μας όπως βλέπετε, έχουμε το αυτοκινητάκι μας, που μέσα ανακυκλώνουμε χαρτί και πλαστικό μαζί.

Δεν είναι κρίμα λοιπόν όλες οι υπόλοιπες τάξεις να πετάνε αυτά τα ανακυκλώσιμα υλικά;

Επιθυμία μας βέβαια αυτό να γίνει και σε όλα τα σχολεία της πόλης μας!!!!

Με εκτίμηση
Αρσενίου Νικόλαος, Γαλάνη Ελένη, Δελιτζιά Μαρία, Ζήκα Ιωάννα, Ζήκου Ξανθούλα, Καραδήμας Γεώργιος, Κατσιανίδης Γεώργιος, Λύχος Γεώργιος, Μαυραγάνης Αριστείδης, Μπέκου Μάρθα, Σίνα Μαρινέλα, Φλέτσιος Άγγελος, Τσουτσλάρι Μαρκελιάνο


Οι μαθητές του Δ1  2ου Δημοτικού Σχολείου Καλαμπάκας



Δημοσίευσέ το στο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου