Κυριακή 11 Δεκεμβρίου 2011

Περιοδείες του ΚΚΕ στα Τρίκαλα


Εκδήλωση σήμερα στο φρούριο για την Οχτωβριανή Σοσιαλιστική Επανάσταση








Η Ν.Ε Τρικάλων του ΚΚΕ διοργανώνει περιοδείες, συγκεντρώσεις - συζητήσεις για τις πολιτικές εξελίξεις ,τις συνέπειές τους στη λαϊκή οικογένεια καθώς και την οργάνωση της πάλης ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης του μαύρου μετώπου, ενάντια στη φοροεπιδρομή, τα χαράτσια κτλ.

Συγκεκριμένα, ο Αχιλλέας Κανταρτζής μέλος της Κ.Ε και Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματος, θα περιοδεύσει την Δευτέρα  στις 11 το πρωί στο Γενικό Νοσοκομείο Τρικάλων και θα μιλήσει σε συγκέντρωση –συζήτηση την ίδια μέρα στις 7 το απόγευμα στους Ταξιάρχες στο κατάστημα «Βαλοτάσιου»(πάνω στην παλιό δρόμο Τρικάλων –Λάρισας).

Την Τρίτη στις 6:30 το απόγευμα, ο Βασίλης Οικονόμου, στέλεχος του ΚΚΕ, θα μιλήσει σε συγκέντρωση –συζήτηση στην Ράξα στο κατάστημα «Ακρίβου».


Εκδήλωση του ΚΚΕ για την Οχτωβριανή Σοσιαλιστική Επανάσταση

Μελετάμε  την πείρα της Οχτωβριανής Επανάστασης,αντλούμε διδάγματα , δυναμώνουμε το σύγχρονο επαναστατικό κίνημα.

Η εκδήλωση της καπιταλιστικής οικονομικής κρίσης κάνει ακόμα πιο έκδηλη και οξυμένη τη σύγκρουση ανάμεσα στις τεράστιες παραγωγικές δυνατότητες του εργαζόμενου ανθρώπου από τη μία και την καταστροφή αυτών των δυνατοτήτων από τις καπιταλιστικές σχέσεις παραγωγής. Έτσι, οι καταπληκτικές δυνατότητες της επιστήμης και της παραγωγής στο έδαφος του καπιταλισμού θα σημαίνουν ανεργία, φτώχεια, εξαθλίωση, ιμπεριαλιστικούς πολέμους.


Την αναγκαιότητα για το πέρασμα στο σοσιαλισμό, τη γεννά ο καπιταλισμός, που ενώ έχει κοινωνικοποιήσει την εργασία και την παραγωγή σε πρωτοφανή κλίμακα, τα προϊόντα της κοινωνικά οργανωμένης εργασίας αποτελούν ατομική, καπιταλιστική ιδιοκτησία. Αυτή η αντίφαση είναι η μήτρα όλων των φαινομένων της κρίσης των σύγχρονων καπιταλιστικών κοινωνιών, αλλά και ο σηματοδότης που δείχνει τη διέξοδο και την ανάγκη: Να αντιστοιχηθούν οι σχέσεις παραγωγής με το επίπεδο ανάπτυξης των παραγωγικών δυνάμεων, να καταργηθεί η ατομική ιδιοκτησία στα συγκεντρωμένα μέσα παραγωγής, να κοινωνικοποιηθούν, να υπάρξει σχεδιασμένη χρησιμοποίησή τους στην κοινωνική παραγωγή από τη σοσιαλιστική εξουσία που εκφράζει τα συμφέροντα των παραγωγών του κοινωνικού πλούτου. Γι’ αυτό είναι αντικειμενικά ώριμος ο σοσιαλισμός.

Η ίδια η πραγματοποίηση της επανάστασης απέδειξε πως ήταν ώριμες οι αντικειμενικές προϋποθέσεις - καμιά επανάσταση δεν είναι ανώριμη. Η νίκη και η επικράτηση της Οχτωβριανής Επανάστασης αποτέλεσε έμπρακτη απόδειξη πως η εποχή μας, εδώ και έναν αιώνα, είναι εποχή περάσματος από τον καπιταλισμό στο σοσιαλισμό. Οι αντεπαναστατικές ανατροπές των χρόνων 1989 - 1991 δεν ακυρώνουν αυτή την πραγματικότητα.  Στην ιστορία της ανθρωπότητας κανένα κοινωνικοοικονομικό σύστημα δεν εδραιώθηκε μια κι έξω, ούτε ο καπιταλισμός στην πάλη του ενάντια στη φεουδαρχία.

Σήμερα, βασισμένοι και στην πείρα του Κόμματός μας και του διεθνούς κομμουνιστικού κινήματος, έχουμε θεμελιωμένη στρατηγική που αξιοποιεί τις παρακαταθήκες της Οχτωβριανής Επανάστασης και της ανάπτυξης της στρατηγικής από τους μπολσεβίκους. Επίσης, αξιοποιεί τα συμπεράσματα από την πείρα της δράσης του ΚΚΕ, όπως κωδικοποιούνται στο "Δοκίμιο Ιστορίας του ΚΚΕ, Β΄ τόμος 1949-1968", με αναφορά στην κρίσιμη περίοδο της ταξικής αναμέτρησης στην Ελλάδα, 1944 – 1949.
Η Ν.Ε. Τρικάλων του ΚΚΕ διοργανώνει εκδήλωση με θέμα :«Οχτωβριανή επανάσταση, διδάγματα για το σήμερα και το αύριο του λαϊκού κινήματος».

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 11 Δεκέμβρη ,στις 11:30πμ στο «Φρούριο»
Θα μιλήσει η Μαρία Γαβαλά μέλος του Γραφείου Περιοχής Θεσσαλίας του ΚΚΕ
Η εκδήλωση περιλαμβάνει αφηγηματικό δρώμενο: «Από το Φλεβάρη στον Οκτώβρη» και  μουσικό αφιέρωμα  από τους καλλιτέχνες: Μπαλλά Σωτήρη , Μαγγλάρα Παναγιώτη και Γιάννη Πέτρου.
Θα προβληθεί φωτογραφικό αφιέρωμα : «Από την κομμούνα του Παρισιού στον Οχτώβρη του 1917»
Από το γραφείο τύπου της ΝΕ Τρικάλων του ΚΚΕ

Δημοσίευσέ το στο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου