Κυριακή 11 Δεκεμβρίου 2011

Ο Σωτήρης Μπαλλάς στη "Σουίτα"


Την Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου με την συμμετοχή των Παναγιώτη Μαγκλάρα και Γιώργο Αδάμο στο πιάνο και το τραγούδι.









Ο Σωτήρης Μπαλλάς γεννήθηκε στα Τρίκαλα το 1975. Από το 1994, ζει στη Θεσσαλονίκη υπηρετώντας το καλό ελληνικό τραγούδι,  στις μουσικές σκηνές της πόλης. Οι εκφραστικές, γεμάτες δυναμισμό κι ευαισθησία, ερμηνείες του, με το ιδιαίτερο «χρώμα» της φωνής του, τον αναδεικνύουν σ’ έναν από τους πιο ελπιδοφόρους νέους καλλιτέχνες της Θεσσαλονίκης.

Έχει παρουσιασθεί ως κεντρικός ερμηνευτής και ενορχηστρωτής  σε πολλά μουσικά αφιερώματα και πολιτιστικά γεγονότα που έχουν συμβεί στην Αθήνα, στη Θεσσαλονίκη, στις μουσικές σκηνές της επαρχίας, στο εξωτερικό, στη Μόσχα  και στην Κωνσταντινούπολη, ερμηνεύοντας Μ. Θεοδωράκη (Επιτάφιος, Ρωμιοσύνη, Άξιον εστί), Γ. Ρίτσο, Θ. Μικρούτσικο, Σ. Ξαρχάκο, Γ. Μαρκόπουλο, Μ. Λοϊζο, Χ. Λεοντή, Β. Τσιτσάνη, Σ. Κουγιουμτζή, Ζ. Λιβανελί, Ν. Χικμέτ,  Μ. Βαμβακάρη, Άκη Πάνου, Απ. Καλδάρα, Θ. Δερβενιώτη και πολλούς από τους μεγάλους δημιουργούς της χώρας.


Έχει συνεργαστεί, με την ορχήστρα του, σε  συναυλίες-αφιερώματα με τους Θάνο Μικρούτσικο, Χάρις Αλεξίου, Γιάννη Σπανό, Δημήτρη Μητροπάνο, Βασίλη Παπακωνσταντίνου, Μιλτιάδη Πασχαλίδη, Παντελή Θαλασσινό, Χρήστο Θηβαίο,  Μανώλη Ρασούλη, Σωτηρία Λεονάρδου, Βασίλη Λέκκα, Λάκη Χαλκιά, ανοίγοντας τις παραστάσεις, καθώς και σε πολλές συναυλίες με καλλιτέχνες καταξιωμένους στη Βόρεια Ελλάδα.  Έχει ερμηνεύσει μελοποιημένα ποιήματα σπουδαίων ποιητών όπως Γ. Ρίτσο, Γ. Σεφέρη, Οδ. Ελύτη, Φ.Γ. Λόρκα, Μπ. Μπρεχτ,  Π. Νερούδα, Ν. Καββαδία σε  μουσικοθεατρικές παραστάσεις  του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος.

Τελευταία φορά που εμφανίστηκε στα Τρίκαλα ήταν το χειμώνα του 2005, με το συγκρότημά του, καλεσμένος της Σουϊτας, σε μια βραδιά που έμεινε αξέχαστη στο κοινό της πόλης. Τον ίδιο χειμώνα διακρίθηκε με το πρώτο βραβείο ερμηνείας, στο διαγωνισμό νέων καλλιτεχνών της χώρας, ο οποίος διεξήχθη στα Τρίκαλα, υπό την αιγίδα του Δήμου Τρικκαίων.

 Η επόμενη εμφάνισή του στην πόλη μας θα γίνει στη Σουϊτα την Παρασκευή 16 Δεκέμβρη. Θα μοιραστεί τη σκηνή με τον Παναγιώτη Μαγκλάρα στο πιάνο και στο τραγούδι. Συμμετέχει στο πιάνο και στον ήχο ο Γιώργος Αδάμος. Θα ακουστούν σ’ ένα τρίωρο πρόγραμμα κάποιες από τις καλύτερες στιγμές του ελληνικού τραγουδιού, ‘’λιτά’’, στην ‘’πρώτη’’ τους μορφή, με ένα πιάνο και μια κιθάρα...

Δημοσίευσέ το στο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου