Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου 2011

ΤΟ ΚΟΡΙΤΣΑΚΙ ΜΕ ΤΑ ΣΠΙΡΤΑ του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν από το Θεατρικό Εργαστήρι «ΕΠΙ ΣΤΑΓΩΝ» .


Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου,  8μ.μ. Πνευματικό Κέντρο Δήμου Τρικκαίων
ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΙΝΟ
Διοργάνωση  ΟΑΠΚΦΑ Δήμου Τρικκαίων «Ο ΑΣΚΛΗΠΙΟΣ»








Το έργο παρουσιάζει το κοινωνικό πρόβλημα της  ορφάνιας, της φτώχειας, της εκμετάλλευσης. Η ανθρώπινη κοινωνία σκληρή και αδιάφορη, κινείται στους καταναλωτικούς ρυθμούς της σύγχρονης εποχής. Αλλοτριωμένες αξίες και άνθρωποι που τρέχουν να γιορτάσουν έχοντας γεμάτο τραπέζι και άδεια καρδιά. Επίσης θίγεται το πρόβλημα της επαιτείας, που κάνει τους ανθρώπους διστακτικούς ακόμη και σε περιπτώσεις αληθινής δυστυχίας.

 Κεντρικός ήρωας το μικρό κοριτσάκι. Κινείται ανάμεσα στη σκληρή πραγματικότητα και το όνειρο. Ένα γιορτινό παράθυρο χωρίζει τους δύο κόσμους. Έξω παγωνιά, αθλιότητα, αδιαφορία. Και μέσα άνθρωποι βουτηγμένοι στις Χριστουγεννιάτικες έγνοιες, πολλές έγνοιες. Αγαπημένα πρόσωπα, η γιαγιά, ο κόκκινος κύριος ( Αϊ – Βασίλης ).


Στην παράσταση συμμετέχουν 28 ηθοποιοί. Η παράσταση είναι ντυμένη με μουσική του Κώστα Δριτσέλη που εμφανίζεται ζωντανά σε όλο το έργο και με τις χορογραφίες της Μαρίας Βασιλοπούλου και της συνεργάτιδάς της Ηλέκτρας Οικονομίδη που συμμετέχει και η ίδια στην παράσταση.

Στα σκηνικά ο Φώτης  Τζίκας με τον Λεωνίδα Νικόπουλο και τους συνεργάτες τους ευελπιστούν να καταπλήξουν το κοινό που θα τους παρακολουθήσει.

Η Όλγα Κουτσαλιάρη θα ντύσει με μοναδικά κουστούμια ηθοποιούς και χορευτές.




Στη θεατρική διασκευή ο Φώτης Πάλλας με το Λεωνίδα Νικόπουλο θα ξεδιπλώσουν όλες τις πτυχές, του πιο διάσημου παραμυθιού στον κόσμο.
Σκηνοθεσία:   Νικόπουλος Λεωνίδας



Δημοσίευσέ το στο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου