Κυριακή 18 Δεκεμβρίου 2011

Προχωρά η βελτίωση της Εθνικής Οδού Τρικάλων-Λάρισας


Υπογράφηκε από τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστό η σύμβαση για την κατασκευή και του τελευταίου τμήματος της Ε.Ο. Τρικάλων-Λάρισας.







Πρόκειται για το  έργο « Α/Κ Αμυγδαλέας – Ραχούλας - Μάνδρας και Α/Κ Ζάρκου και κατασκευή έργων οδικής ασφάλειας στην Ε.Ο. Λαρίσης - Τρικάλων από διασταύρωση Ραχούλας έως Ζάρκο».

Το έργο είναι προϋπολογισμού 12.423.000 ευρώ και η προσφερθείσα έκπτωση είναι 34,13%. Η προθεσμία περαίωσης του έργου είναι 2 χρόνια.




Σε δηλώσεις του ο κ. Αγοραστός ανέφερε: « Υπογράφουμε την 3η και τελευταία εργολαβία για την ολοκλήρωση του αυτοκινητοδρόμου Λάρισας- Τρικάλων. Έχω δηλώσει κατά το παρελθόν ότι το έργο αυτό είναι «έργο πνοής» για τη Θεσσαλία και για το οποίο υπάρχει ενδιαφέρον για την πορεία του και από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, καθώς αποτελεί «έργο σημαία».

Η ολοκλήρωση των εργασιών και φυσικά η απρόσκοπτη ολοκλήρωσή τους αποτελεί μεγάλο στοίχημα για την αιρετή Περιφέρεια και για μένα προσωπικά κατά την πρώτη θητεία μας. Βρισκόμαστε σε συνεχή επαφή και συνεργασία με τις κατασκευάστριες εταιρίες και αισιοδοξούμε ότι νωρίτερα από την προβλεπόμενη ημερομηνία περάτωσης των έργων, θα έχουμε ολοκληρώσει έναν σύγχρονο και ασφαλή αυτοκινητόδρομο, που θα ενισχύσει περαιτέρω τις αναπτυξιακές προοπτικές της Θεσσαλίας, μειώνοντας τις χρονοαποστάσεις και εξασφαλίζοντας την οδική ασφάλεια πολιτών και εμπορευμάτων».

Ο κ. Αγοραστός υπενθύμισε ότι το σύνολο των 3 εργολαβιών για τον Α/Κ (αυτοκινητόδρομο) Λάρισας-Τρικάλων ανέρχεται στα 49,3 εκ. ευρώ, «όπου σε μια δύσκολη συγκυρία για τη χώρα σημαίνει θέσεις εργασίας και διάχυση κοινοτικών κονδυλίων στην τοπική οικονομία».



Δημοσίευσέ το στο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου