Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2012

Εγκληματική Οργάνωση Νο1 - Τα μεγάλα αφεντικά


Οι ρόλοι των μελών της συμμορίας








Οι πέντε που κατονόμασε ο επιχειρηματίας είχε καθένας τη δική του, ξεχωριστή εγκληματική οργάνωση και συγκεκριμένα: από μία οι Καραμπέρης, Λαμπάκης, Πολυμερής και μια από κοινού οι αδελφοί Μελέτη μαζί με τον άλλο τους αδελφό Νικόλαο.

Σχηματίστηκε δικογραφία και για τις τέσσερις διασυνδεόμενες εγκληματικές οργανώσεις, καθώς «όπως διαπιστώθηκε από την αστυνομική προανάκριση, αφενός ορισμένοι παθόντες υπέστησαν βλάβη από πλέον της μιας οργάνωσης και αφετέρου, οι διευθύνοντες και τα μέλη των έτερων οργανώσεων σε μερικές περιπτώσεις επικοινωνούν και συνεργάζονται μεταξύ τους, λόγω του κοινού πεδίου εγκληματικής δράσης».

Η Δικογραφία

Εγκληματική Οργάνωση Νο1


Η αστυνομία έχει εντοπίσει 12 από τους τουλάχιστον 13 φερόμενους ως μέλη της, οι οποίοι οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα στα πλαίσια του αυτόφωρου. Πρόκειται, σύμφωνα με τη σχηματισθείσα δικογραφία, για τους:

1. Μάρκο Καραμπέρη του Θωμά και της Σμαρώς, κατηγορούμενο για α) συγκρότηση, ένταξη, διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης με σκοπό τη διάπραξη περισσοτέρων κακουργημάτων της εκβίασης και τοκογλυφίας, β) εκβίαση κατ’ επάγγελμα και κατ’ εξακολούθηση, γ) τοκογλυφία κατ’ επάγγελμα, δ) νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες κατ επάγγελμα, εντός πλαισίων εγκληματικής οργάνωσης ε) Παράνομη κατοχή όπλου, οπλοφορία, οπλοχρησία.

2. Δημήτριο Λογοθέτη του Ιωάννη και της Ελένης, κατηγορούμενο για α) συγκρότηση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση με σκοπό τη διάπραξη περισσοτέρων κακουργημάτων της εκβίασης και τοκογλυφίας, β) εκβίαση κατ’ επάγγελμα και κατ’ εξακολούθηση, γ) τοκογλυφία κατ’ επάγγελμα, δ) νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες κατ επάγγελμα, εντός πλαισίων εγκληματικής οργάνωσης.

3. Ελένη Μπουρδά του Γεωργίου και της Καλλιρόης, ιδιωτική υπάλληλο, κατηγορούμενη για α) συγκρότηση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση με σκοπό τη διάπραξη περισσοτέρων κακουργημάτων της εκβίασης και τοκογλυφίας, β) τοκογλυφία κατ’ επάγγελμα, γ) νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες κατ επάγγελμα, εντός πλαισίων εγκληματικής οργάνωσης.

4. Ιωάννη Χατζηιγνατιάδη του Βασιλείου και της Έλλης, ιδιωτικό υπάλληλο, κατηγορούμενο για α) συγκρότηση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση με σκοπό τη διάπραξη περισσοτέρων κακουργημάτων της εκβίασης και τοκογλυφίας, β) τοκογλυφία κατ’ επάγγελμα, γ) νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες κατ επάγγελμα, εντός πλαισίων εγκληματικής οργάνωσης

5. Ευστράτιο Κωνσταντινίδη του Κων/νου και της Παναγιώτας, απότακτο αστυνομικό, κατηγορούμενο για α) συγκρότηση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση με σκοπό τη διάπραξη περισσοτέρων κακουργημάτων της εκβίασης και τοκογλυφίας, β) τοκογλυφία κατ’ επάγγελμα, γ) άμεση συνέργεια σε εκβίαση, δ) νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες κατ’ επάγγελμα, εντός πλαισίων εγκληματικής οργάνωσης ε) παράβαση νόμου για την προστασία των αρχαιοτήτων και εν γένει της πολιτιστικής κληρονομιάς και στ) παράβαση του νόμου περί Όπλων.
6. Μαρία Γκαλιάνη του Πέτρου και της Χρυσάνθης, ιδιωτική υπάλληλο, κατηγορούμενη για α) συγκρότηση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση με σκοπό τη διάπραξη περισσοτέρων κακουργημάτων της εκβίασης και τοκογλυφίας, β) τοκογλυφία κατ’ επάγγελμα, γ) νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες κατ επάγγελμα, εντός πλαισίων εγκληματικής οργάνωσης, δ) παράβαση Κώδικα νόμου για τα ναρκωτικά.
7. Θωμά Καραμπέρη του Μάρκου και της Ελένης, κατηγορούμενο για α) συγκρότηση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση με σκοπό τη διάπραξη περισσοτέρων κακουργημάτων της εκβίασης και τοκογλυφίας, β) άμεση συνέργεια σε εκβίαση, γ) νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες κατ’ επάγγελμα, εντός πλαισίων εγκληματικής οργάνωσης.

8. Γεώργιο Φερέτη του Αντωνίου και της Μαρίας, δημοσιογράφο, κατηγορούμενο για α) συγκρότηση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση με σκοπό τη διάπραξη περισσοτέρων κακουργημάτων της εκβίασης και τοκογλυφίας, β) παροχή ουσιωδών πληροφοριών και υλικών μέσων με σκοπό τη διευκόλυνση ή υποβοήθηση εγκληματικής οργάνωσης, γ) τοκογλυφία κατ’ εξακολούθηση.

9. Χρήστο Παπαχατζή του Νικολάου και της Ολυμπίας, υπάλληλο Σ.Δ.Ο.Ε., κατηγορούμενο για α) συγκρότηση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση με σκοπό τη διάπραξη περισσοτέρων κακουργημάτων της εκβίασης και τοκογλυφίας, β) παροχή ουσιωδών πληροφοριών και υλικών μέσων με σκοπό τη διευκόλυνση ή υποβοήθηση εγκληματικής οργάνωσης, γ) νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες κατ επάγγελμα, εντός πλαισίων εγκληματικής οργάνωσης

10. Νικόλαο Ζήνδρο του Σπυρίδωνα και της Κυριακής, δικηγόρο Δ.Σ. Θεσσαλονίκης, κατηγορούμενο για α) συγκρότηση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση με σκοπό τη διάπραξη περισσοτέρων κακουργημάτων της εκβίασης και τοκογλυφίας, β) παροχή ουσιωδών πληροφοριών και υλικών μέσων με σκοπό τη διευκόλυνση ή υποβοήθηση εγκληματικής οργάνωσης.

11. Αθανάσιο Καβρακύρη του Χρήστου και της Σοφίας, τραπεζικό υπάλληλο, κατηγορούμενο για α) συγκρότηση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση με σκοπό τη διάπραξη περισσοτέρων κακουργημάτων της εκβίασης και τοκογλυφίας, β) παροχή ουσιωδών πληροφοριών και υλικών μέσων με σκοπό τη διευκόλυνση ή υποβοήθηση εγκληματικής οργάνωσης, γ) άμεση συνέργεια σε εκβίαση, δ) νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες κατ επάγγελμα, εντός πλαισίων εγκληματικής οργάνωσης

12. Γεώργιο θεοδώρου του Ιωάννη και της Ειρήνης Σταυρούλας, τραπεζικό υπάλληλο, κατηγορούμενο για α) συγκρότηση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση με σκοπό τη διάπραξη περισσοτέρων κακουργημάτων της εκβίασης και τοκογλυφίας, β) παροχή ουσιωδών πληροφοριών και υλικών μέσων με σκοπό τη διευκόλυνση ή υποβοήθηση εγκληματικής οργάνωσης, γ) νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες κατ επάγγελμα, εντός πλαισίων εγκληματικής οργάνωσης.

Μέλος της οργάνωσης φέρεται να είναι και ο Γεώργιος Κυριακίδης του Δημητρίου και της Μαρίας, ο οποίος δεν εντοπίστηκε ώστε να συλληφθεί στο πλαίσιο του αυτόφωρου. Κατηγορείται κι αυτός για συγκρότηση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση με σκοπό τη διάπραξη περισσοτέρων κακουργημάτων της εκβίασης και τοκογλυφίας.

Οι ρόλοι των μελών της συμμορίας

Η οργάνωση, που φέρεται να διοικούσε ο Μάρκος Καραμπέρης, σύμφωνα με το διαβιβαστικό της Ασφάλειας, συγκροτήθηκε και δραστηριοποιείται τουλάχιστον από τα τέλη του 2003, όπως καταθέτει ένας από τους μάρτυρες, ο οποίος «δανείστηκε χρήματα με τοκογλυφικούς όρους και αδυνατώντας να ανταπεξέλθει σ’ αυτούς, εκβιάστηκε κατ’ επανάληψη από συνολικά τέσσερα άγνωστα άτομα, που ενεργούσαν κατ’ εντολή του Καραμπέρη προκειμένου να αποπληρώσει το ποσό».
Σύμφωνα με όσα αναφέρονται στη δικογραφία ο κύριος σκοπός της εν λόγω οργάνωσης, η οποία εξακολουθεί να δραστηριοποιείται έως και σήμερα, είναι η τέλεση περισσοτέρων κακουργηματικών τοκογλυφιών.

Δημοσίευσέ το στο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου