Τρίτη 3 Ιανουαρίου 2012

8ο Φεστιβάλ Θεσσαλών Ευρώπης αφιερωμένο στις Επιστήμες


Η Ομοσπονδία Θεσσαλικών Συλλόγων Γερμανίας και άλλων κρατών Ευρώπης «ΒΑΣΙΛΗΣ ΤΣΙΤΣΑΝΗΣ» α.Σ. και ο Σύλλογος Θεσσαλών Ντύσσελντορφ «Η ΘΕΣΣΑΛΙΑ» με τη συμμετοχή των Συλλόγων-Μελών (Μονάχου, Βισμπάντεν, Ελβετία, Νυρεμβέργη, Σβάινφουρτ, Βερολίνο, Γκύτερσλο, Μπίλεφελντ και Κολωνία) διοργανώνουν το 8ο Φεστιβάλ Θεσσαλών Ευρώπης στο Ντίσελντορφ το Σάββατο 31 Μαρτίου 2012.





 
Πρόκειται για την επόμενη μεγάλη εκδήλωση της Ομοσπονδίας Θεσσαλικών Συλλόγων Ευρώπης που οι Θεσσαλοί θα εορτάσουν όλοι μαζί ένα τρικούβερτο παραδοσιακό Θεσσαλικό γλέντι.

Το πολιτιστικό γεγονός θα αρχίσει το Σάββατο 31 Μαρτίου 2012 με μια ειδική εορταστική εκδήλωση, όπου θα γίνει ειδικό αφιέρωμα στις επιστήμες. Το 8ο Φεστιβάλ Θεσσαλών Ευρώπης είναι αφιερωμένο στις Μαθηματικές διακρίσεις και επιτυχίες μαθητών του τόπου μας (Θεσσαλία). Θα βραβευτούν από κάθε Παράρτημα Θεσσαλικού Νομού της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας (ΕΜΕ) 3 μαθητές.

Το πρόγραμμα θα συνεχίσει με το εορταστικό μέρος όπου οι Σύλλογοι-Μέλη της Ομοσπονδίας θα παρουσιάσουν με τα χορευτικά τους παραδοσιακούς θεσσαλικούς χορούς και όχι μόνο. Στόχος του 8ου Φεστιβάλ Θεσσαλών είναι α) η σύσφιξη σχέσεων μεταξύ των Ομογενών και της Περιφέρειας Θεσσαλίας, ιδιαίτερα η γνωριμία θεσσαλικής νεολαίας Ευρώπης, β) η ενημέρωση για την ανάπτυξη, το μέλλον της ιδιαίτερης πατρίδας μας Θεσσαλίας, γ) οι τρόποι συνεργασίας των Θεσσαλών Ομογενών με την Περιφέρεια Θεσσαλίας και δ) ένα πλούσιο πολιτιστικό πρόγραμμα.

Το αναλυτικό πολιτιστικό πρόγραμμα θα ανακοινωθεί στο διαδίκτυο www.tsitsanis.de



Δημοσίευσέ το στο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου