Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2012

Λέγκας, Αγοραστός και Μιχαλάκης στον Κόκκορα


- Συνεχίζει να ανησυχεί ο Ν. Λέγκας για τα ΤΕΙ, επιμένει στην αναβολή της Γεν. Συνέλευσης.
- Καθησυχαστικός ο Πρόεδρος του ΤΕΙ Λάρισας.






Επιμένει ο Ν. Λέγκας στην αναβολής λήψης οποιασδήποτε απόφασης για το μέλλον των ΤΕΙ που λειτουργούν στα Τρίκαλα κατά την Γενική Συνέλευση του ΤΕΙ Λάρισας που θα πραγματοποιηθεί τη Τρίτη 17 Ιανουαρίου.

Ο Βουλευτής της Ν.Δ. προτείνει ταυτόχρονα την άμεση πραγματοποίηση  συνάντησης των θεσμικών φορέων των Νομών  Τρικάλων και Καρδίτσας καθώς και της Διοίκησης του ΤΕΙ Λάρισας με τον αν. Υπουργό Παιδείας κ Κ. Αρβανιτόπουλο.

Παρά το γεγονός ότι ο Πρόεδρος του ΤΕΙ Λάρισας εμφανίστηκε καθησυχαστικός λέγοντας ότι η απόφαση της Γενικής Συνέλευσης δεν θα αφορά στην κατάργηση ή μετακίνηση των περιφερειακών Τμημάτων, ο κ Λέγκας υπεραμύνθηκε της λειτουργίας των ΤΕΙ στα Τρίκαλα, προβάλλοντας την ανάγκη αναγνώρισης του κατοχυρωμένου περιφερειακού χαρακτήρα του ΤΕΙ Λάρισας και την ανάγκη ενίσχυσης των περιφερειακών πόλων του, οι οποίοι, «αντί να συρρικνώνονται, θα έπρεπε να ενισχύονται. Πολύ περισσότερο που η πόλη των Τρικάλων κατέχει το θλιβερό και απαράδεκτο παγκόσμιο ρεκόρ της μικρότερης αναλογίας σπουδαστών προς τους κατοίκους της», όπως δήλωσε με έμφαση.

Ο βουλευτής της Ν.Δ. , στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του Προέδρου του ΤΕΙ Λάρισας κ. Κόκκορα, παρουσία του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Αγοραστού, του Αντιπεριφερειάρχη Τρικάλων κ. Χρ. Μιχαλάκη και του Αντιπεριφερειάρχη Καρδίτσας κ. Β. Τσιάκου, τόνισε ότι οποιαδήποτε απόφαση που θα αλλοίωνε την περιφερειακή δομή του ΤΕΙ Λάρισας, χωρίς μάλιστα να έχει προηγηθεί ο απαραίτητος διάλογος, θα τραυμάτιζε την περιφερειακή συνείδηση για την οποία όλοι μας στη Θεσσαλία παλεύουμε τα τελευταία χρόνια.  

Απέναντι στην εμμονή του κ. Κόκκορα να πραγματοποιηθεί η Γενική Συνέλευση του ΤΕΙ Λάρισας, την Τρίτη 17 Ιανουαρίου, ο κ. Λέγκας εξέφρασε για μια ακόμα φορά, την απορία του για την επίσπευση των διαδικασιών συζήτησης αυτών των θεμάτων, χωρίς να έχει προηγηθεί διάλογος με τους θεσμικούς φορείς του Νομού Τρικάλων, οι οποίοι, όπως τόνισε, πάντοτε συμμετείχαν στις διαδικασίες υποστήριξης και ανάπτυξης του ΤΕΙ Λάρισας.

«Η σπουδή που επιδεικνύεται είναι ανεξήγητη», υπογράμμισε ο πρώην Υφυπουργός, «και η απορία μου γίνεται μεγαλύτερη καθόσον, όπως με διαβεβαίωσε ο αν. Υπουργός Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, αρμόδιος για θέματα Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Κ. Αρβανιτόπουλος, κατά την πρόσφατη συνάντηση που είχα μαζί του, δεν πρόκειται να ληφθεί οποιαδήποτε απόφαση για την κατάργηση των ΤΕΙ που λειτουργούν στα Τρίκαλα χωρίς προηγουμένως να εκφραστεί η άποψη της εκπαιδευτικής κοινότητας αλλά και των αρμόδιων φορέων της περιοχής. Δεν καταλαβαίνω πως είναι δυνατόν να μην επείγεται η Αθήνα και να επείγεται η Λάρισα, χωρίς μάλιστα να έχει μελετηθεί σε βάθος το θέμα. Πολύ περισσότερο που ο κ. Αγοραστός, ως εγγυητής της περιφερειακής ενότητας δεσμεύεται να επιλύσει τα διαδικαστικά προβλήματα που έχουν προκύψει», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Λέγκας.



Δημοσίευσέ το στο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου