Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2012

Κόκορρα, άσε κάτω το... κοτέτσι


Μιχαλάκης ανησυχεί και περνά στην επίθεση για το ΤΕΙ









Επιστολή προς τον πρόεδρο του ΤΕΙ Λάρισας κ. Ιωάννη Κόκκορα απέστειλε ο Αντιπεριφερειάρχης Τρικάλων κ. Χρήστος Μιχαλάκης, μετά την έντονη φημολογία που έχει δημιουργηθεί για την μεταφορά Τμημάτων ΤΕΙ που λειτουργούν στα Τρίκαλα.

Αναλυτικά η επιστολή:

Με αφορμή την έντονη φημολογία των τελευταίων ημερών για μεταφορά Τμημάτων των ΤΕΙ Τρικάλων, αλλά και για να αντιμετωπίσουμε πιθανά προβλήματα στο μέλλον, θα θέλαμε για ακόμη μια φορά ως Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων να σας κάνουμε γνωστές τις θέσεις μας για την μη κατάργηση ή μεταφορά των Τμημάτων Πολιτικών Δομικών Έργων και Ανακαίνισης και Αποκατάστασης Κτιρίων, από τα Τρίκαλα στη Λάρισα. Αυτήν άλλωστε είναι και η βούληση και η πάγια θέση του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστού.

Η πρόθεση της Διοίκησης του Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος (ΤΕΙ) Λάρισας για μεταφορά των δύο  Τμημάτων ΤΕΙ στη Λάρισα, έχει δημιουργήσει αναστάτωση στην τοπική κοινωνία και τους φορείς των Τρικάλων. Αντί να συζητάμε την ίδρυση και άλλων σχολών στο Νομό, αποφασίζεται η κατάργηση Τμημάτων.

Σας επισημαίνουμε για ακόμη μια φορά ότι τα δύο Τμήματα ΤΕΙ Πολιτικών Δομικών Έργων και Αποκατάστασης και Ανακαίνισης Κτιρίων συνάδουν με τον ιστορικό και πολιτιστικό χαρακτήρα της πόλης των Τρικάλων. Παράλληλα ο Νομός μας δεν αντέχει άλλη αφαίμαξη της τοπικής οικονομίας και αναπτυξιακή υστέρηση.

Η όποια απόφαση για κατάργηση ή μεταφορά Τμημάτων θα είναι βαθύτατα προκλητική και προσβλητική για την τοπική κοινωνία την στιγμή που όλοι οι φορείς διεκδικούν την ίδρυση και άλλων σχολών στο Νομό μας.

Όλοι οι παραγωγικοί φορείς των Τρικάλων είναι έτοιμοι να αντιδράσουν δυναμικά για τη διατήρηση των Τμημάτων ΤΕΙ στα Τρίκαλα. Προς αυτή την κατεύθυνση θα αγωνιστεί και η Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων.



Δημοσίευσέ το στο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου