Τετάρτη 18 Ιανουαρίου 2012

Εμείς υπάρχουμε, το ΠΑΣΟΚ υπάρχει, για την Ελλάδα και τους Έλληνες, και όχι για τους εαυτούς μας…


Τάδε έφη ο κ. Παπανδρέου στο Εθνικό συμβούλιο ΠΑΣΟΚ το Σάββατο που μας πέρασε… και είμαι σίγουρος ότι κάποιο κόλπο έχουν βρει στο ΠΑΣΟΚ και δεν μεγαλώνει η μύτη του…



εδώ το υπόλοιπο κείμενο




Το μέγεθος της πολιτικής αθλιότητας και θρασύτητας, που διαθέτει ο πρώην πρωθυπουργός σίγουρα είναι ανάλογο του πολιτικού παχυδερμισμού όλων αυτών των απίθανων «δελφίνων» και συνοδοιπόρων του που διετέλεσαν κορυφαίοι υπουργοί και γνήσιοι εκφραστές μιας πολιτικής που ρήμαξε την χώρα. Μιας πολιτικής που πτώχευσε και ενεχυρίασε τη χώρα, παρέδωσε τα κλειδιά της στους ξένους και άφησε στο χείλος του γκρεμού μια εξουθενωμένη και ταπεινωμένη κοινωνία να βιώνει την οδυνηρή πραγματικότητα: 

Με 25.000 άστεγους,
Με 1.000.000 άνεργους,
Με το 40% του πληθυσμού της στο όριο της φτώχιας,
Με 1.727 αυτοκτονίες σε μια τριετία,
Με 2.000.000 λαθρομετανάστες που παρανομούν για να ζήσουν,
Με σχολεία χωρίς βιβλία, με περίθαλψη και νοσοκομεία που υπολειτουργούν.

Προφανώς αυτή την πραγματικότητα είχε στο μυαλό του και ο Υπουργός επί των οικονομικών κ. Βενιζέλος με την φράση του «μπορεί να πικράναμε τον λαό, αλλά σώσαμε τη χώρα»… Δεν ξέρω ποιος από εμάς τους πικραμένους που ζούμε σε μια χώρα που έχει σωθεί… κατανόησε το που ακριβώς είναι το κατόρθωμα του κ. Βενιζέλου… αλλά ειλικρινά αν συνεχίσει έτσι μάλλον κινδυνεύει να καταντήσει ο «Τσάκας της πολιτικής».

Προφανώς o κ. Παπανδρέου και οι συνοδοιπόροι του, μηδενός εξαιρουμένου, που οδήγησαν στο απώτατο στάδιο εξευτελισμού τη χώρα, δεν έχουν κανέναν ενδοιασμό να ευτελίζουν τις διαδικασίες και μέσα στο κόμμα τους.

Πιθανότατα μπορεί να θεωρούν ότι ο λαός κοιμάται και ξυπνά με την αγωνία τι θα γίνει στο ΠΑΣΟΚ. Άλλωστε είναι σαφές ότι ο κ. Παπανδρέου αισθάνεται ιδιοκτήτης του κόμματος που ίδρυσε ο πατέρας του. Δικό του πρόβλημα και των συντρόφων του. Είναι δικό μας όμως το πρόβλημα να τους αφήσουμε να αισθάνονται ότι είναι ιδιοκτήτες και της Ελλάδας.

Αυτές τις μέρες θα ακούσουμε διάφορα για το ΠΑΣΟΚ που πρέπει να ανασυγκροτηθεί, να επεξεργαστεί προτάσεις και να κατέβει εκ νέου στο λαό.

Αυτό που δεν θα ακούσουμε, και αυτό που αναμένουμε να ακούσουμε από τον κ. Παπανδρέου είναι να μας εξηγήσει γιατί έκανε τις επιλογές που έκανε. Γιατί αναγκάστηκε και ο ίδιος να εγκαταλείψει την πρωθυπουργία -αν όχι γιατί απέτυχε. Και γιατί η χώρα μπορεί να αναγκαστεί να εγκαταλείψει την ευρωζώνη, αφού εν τω μεταξύ ο μισός πληθυσμός της θα έχει εξαθλιωθεί.

Σίγουρα θα ήταν πολύ ενδιαφέρον.

Άλλωστε επί δύο χρόνια – όπως ο ίδιος είπε επί λέξει - «τα είδε όλα και τα έζησε όλα».

Εμείς να δείτε κύριε Παπανδρέου...

ΤΣΟΥΡΒΑΚΑΣ ΚΩΣΤΑΣ




Δημοσίευσέ το στο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου