Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2012

Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι εκδηλώσεις των Βλάχων στη Θεσσαλονίκη.


Απόλυτη επιτυχία σημείωσαν οι διήμερες εκδηλώσεις της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Συλλόγων Βλάχων στις οποίες τη Ν.Δ. και τον Πρόεδρο της Αντ. Σαμαρά εκπροσώπησε ο Βουλευτής Τρικάλων και πρώην Υφυπουργός Ν. Λέγκας.








Στις εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν στη Θεσσαλονίκη για τα 100 χρόνια από την απελευθέρωση της πόλης, συμμετείχαν πλήθος κόσμου και δεκάδες πολιτιστικοί Σύλλογοι από όλη τη χώρα, ενώ το παρόν έδωσαν ο Υφυπουργός Υποδομών κ. Μαγκριώτης, οι βουλευτές Θεσσαλονίκης της Ν.Δ. κ. Γκιουλέκας και Ιωαννίδης, οι βουλευτές κ. Κολοκοτρώνης και Ζιώγας εκ μέρους του ΛΑΟΣ και του ΚΚΕ αντίστοιχα και ο Αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης κ. Τζιτζικώστας.

Στις εκδηλώσεις παραβρέθηκαν ακόμη ο Δήμαρχος Καλαμπάκας κ. Σακελλαρίου μαζί με τους αντιδημάρχους κ.κ. Αλμπάνη και Ζαρόπουλο, η Πρόεδρος της Φιλεκπαιδευτικής Αδελφότητας Τζούρτζιας της Αθαμανίας κα. Κούτσια και ο επίτιμος Πρόεδρος κ. Μουστάκας, ο Πρόεδρος του Ευεργετικού Συλλόγου Γαρδικίου κ. Μπουντούρης, ο Πρόεδρος του Εκπολιτιστικού και Μορφωτικού Συλλόγου Μηλέας Μετσόβου κ. Γκάμας, η Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Μαλακασίου κα. Μελέτη-Πάνου καθώς και μέλη των ανωτέρω Συλλόγων όπως και τα μέλη της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Συλλόγων Βλάχων κ.κ. Τύμπας και Κωνσταντινίδης.




Στο επίκεντρο των εκδηλώσεων βρέθηκε ο ρόλος των Βλάχων, ως αναπόσπαστο και διαλεχτό τμήμα της Ρωμιοσύνης, στη συγκρότηση, διαμόρφωση κι έκφραση της νεοελληνικής ταυτότητας της Θεσσαλονίκης, «της συμβασιλεύουσας πόλης του Γένους των Ρωμαίων, της ελλαδικής πρωτεύουσας της διαχρονικής Ρωμιοσύνης», όπως τόνισε χαρακτηριστικά ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Συλλόγων Βλάχων κ. Μαγειρίας.



Δημοσίευσέ το στο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου