Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2012

Ανοιχτό κάλεσμα για τη δημιουργία αυτοδιαχειριζόμενου αγρού στα Τρίκαλα από τους «RossoNero»


Πρόσκληση για συζήτηση στον κοινωνικό χώρο «RossoNero» (Αμαλίας 18) την Κυριακή 22 Ιανουαρίου στις 11:00 το πρωί, για τη δημιουργία αυτοδιαχειριζόμενου αγρού στα Τρίκαλα !!!





Η Ομάδα Τρικαλινών Πολιτών για την Αποανάπτυξη και την Άμεση Δημοκρατία ΑΠΟ ΚΟΙΝΟΥ απευθύνει ανοιχτή πρόσκληση για συζήτηση στον κοινωνικό χώρο «RossoNero» (Αμαλίας 18) την Κυριακή 22 Ιανουαρίου στις 11:00 το πρωί, για τη δημιουργία αυτοδιαχειριζόμενου αγρού στα Τρίκαλα.

Στη συζήτηση θα παρευρεθούν και θα μιλήσουν για την εμπειρία τους και δύο μέλη της Ομάδας Αστικών & Περιαστικών Καλλιεργειών (ΠΕΡ.ΚΑ.), που δημιουργήθηκε τον Ιανουάριο του 2011 από ανθρώπους της πόλης της Θεσσαλονίκης και οργάνωσε τον πρώτο Συλλογικό Λαχανόκηπο στην Κεντρική Μακεδονία σε μια μικρή έκταση μέσα στο πρώην στρατόπεδο Καρατάσου.

Η πρωτοβουλία της Κίνησης Πολιτών για την Αποανάπτυξη και την Άμεση Δημοκρατία αφορά ανθρώπους της πόλης που έχουν ως στόχο την συλλογική καλλιέργεια λαχανικών, εποχιακών φρούτων, λουλουδιών και βοτάνων σε αγρό μέσα ή κοντά στην πόλη των Τρικάλων.



Η καλλιέργεια θα είναι μη κερδοσκοπική, θα καλύπτει τις ανάγκες των μελών της ομάδας καθώς και ευπαθών κοινωνικών ομάδων και θα γίνει με βάση τις αρχές της βιολογικής, βιοδυναμικής ή φυσικής καλλιέργειας με σεβασμό στους φυσικούς πόρους, ώστε τα τρόφιμα που θα παράγονται να είναι καθαρά, ασφαλή και ωφέλιμα για τον ανθρώπινο οργανισμό.



Η δραστηριότητα αυτή, μέσα από αρχές της συλλογικότητας, της συντροφικότητας, της ισονομίας και της συνεχούς εκπαίδευσης μπορεί να αποτελέσει ταυτόχρονα εργαστήριο έρευνας για την ανάπτυξη ενός νέου τύπου κοινωνικών και οικονομικών δραστηριοτήτων, να γεφυρώσει το χάσμα μεταξύ αστών και αγροτών και να φέρει κοντά στην φύση τον άνθρωπο της πόλης.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με αυτοδιαχειριζόμενους αγρούς στην Ελλάδα δείτε τους παρακάτω συνδέσμους:

Ομάδα Αστικών & Περιαστικών Καλλιεργειών (ΠΕΡ.ΚΑ.) http://perka.oneirografos.net

Αυτοδιαχειριζόμενος Αγρός Ελληνικού http://agroselliniko.blogspot.com


Δημοσίευσέ το στο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου